Môže ex manželka napadnúť Dohodu rodičov o úprave práv a povinností k maloletému dieťaťu (ďalej len "Dohoda" ) kvôli nedostačujúcim podmienkam ? Napr. Nemá dieťa (3roky) svoju vlastnú posteľ ? Ďakujem
niesom pravnik ale ako matka by som povedala ze ano ,. dieta ma mat vlastnu postel - je to to najmenej co prenho mozes spravit ... uskromnit sa a dat mu kusok miesta v byte
@kikus13900 záleží od toho, ako dieťa spi a ako je zvyknuté, môj ma 8 rokov, má krásnu, veľkú detskú izbu, vlastnú posteľ, v ktorej nespal ani raz. Spi so mnou v manželskej. Pokiaľ sa jedná o normálny vzťah medzi bývalými rodičmi,co si nechcú robiť zle. A to dieťa je dajme tomu zvyknuté spávať s rodičom, pripadne k nemu chodí na víkendy a je zvyknuté tak spávať, tak mi to príde iba ako robenie si schválnosti. Ale áno, napadnúť to môže.
Kamarátka robí na socialke a chodí im z takých podnetov, že ročné dieťa nemá vlastnú posteľ, nedávajú dieťaťu jesť, chodí špinavé, zanedbané... Samozrejme musia každý podnet preveriť... Nakoniec prídu a dieťa ešte spí v postieľke, nájdu ho pekne jesť, všetko čisté, x hračiek... Väčšinou je to presne tak, že cez sociálku si chcú ľudia uškodiť (najčastejšie ex, majetky, rodinné vzťahy...), ale takéto bytové podmienky niesú dôvodom na odobratie dieťaťa
@kikus13900 Nie, nemoze. Ale moze na sud dat navrh upravy prav a povinnosti so zdovodnenim, preco povodna dohoda uz nie je dostatocne v zaujme dietata.
@kikus13900 posteľ by dieťa malo mat, aj svoj kútik kde má hračky, keď už nie je možnosť detskej izby