Mamulienky, potrebujem radu. Môže niečo exekútor dosiahnuť, ak je u neho podaná exekúcia na neplatiaceho rodiča..samozrejme neplatí výživné... Žiaľ tento rodič /v tomto prípade otec/, zostal na sociálnych dávkach a všetok svoj majetok prepísal na mamu. Je môžné niečo cez exekútora v tomto prípade dosiahnuť? Vopred Ďakujem za odpovede...
@mananenka pre teba bude najlepsie ziadat od statu nahradne vyzivne a stat nech si poradi s nepaticom.
ja by som tiež doporučovala situáciu riečiť cez náhradné výživné. Dlžníkom štátu by si bola síce ty, ale to len v prípade, ak by otec nejaké výživné uhradil, alebo by ho exekútor od neho vymohol /vo výške zaplateného, vymoženého výživného/ a to v tomto prípade asi moc nehrozí, takže by ti to nejako nemalo komplikovať život. Podmienkou je, že ti exekučné konanie už musí bežať minimálne 3 mesiace a exekútor ti musí vystaviť potvrdenie, že pohľadávka/výživné je nevymožiteľné. A ozaj ,aby som nezabudla, je tam daný strop tvojich príjmov /prípadne i príjmov spoluposudzovaných osôb/, ktoré nemôžeš prekročiť.
@zabka88
@lutia
@titkovamiriam
@szdan Ďakujem za rady...no uvidíme ako sa to vyvinie..Je to ale v zásade smutné v tomto štáte,čo sa týka vymáhania výživného a všetkého okolo toho...Vodičák má a to by bolo pre neho nepredstaviteľné,aby o neho došiel..keďže je vodič z povolania..
ahoj, no bojím bojím .. možno nejaký splátkový kalendár...a ako dlho už neplatí výživné? možno by to šlo cestou podania žiadosti o náhradné výživné na úrad práce aby si neostala úplne bez peňazí..