Len taká hypotéza, preto ma hneď neukameňujte ale napadlo ma to.
Čo keď súd určil ex priateľovi platiť výživné ale vrátime sa k sebe? Logicky keď začneme spolu žiť asi mi to už nebude musieť platiť však?
A čo v prípade že sa opäť rozídeme? Opäť bude treba riešiť súd alebo znova nabehne na ten režim platenia aký bol dovtedy? 😄 poznáte taký pripad?
Výživné, ak je stanovené súdom bude platít, kým súd neurčí inak a je jedno ci ste sa ku sebe vratili alebo nie, relatívne ak by ste sa vzali, môže požiadať o zrušenie. ALE pre niečo asi je EX
Výživné naďalej platí až do svadby. Vtedy sa stávate rodinou a výživné automaticky zaniká. Ináč je to na Vašej dohode. Môže aj nemusí platiť, ale pre neho to je riziko, že po rozšírení ho môžete udať že neplatil....
Ak to ma urcene sudom, tak je povinny platit dovtedy, kym to nebude sudom zrusene… cisto hypoteticky keby nastala situacia ktoru popisujes a on ti pol roka nebude platit vyzivne “lebo ste boli spolu”, tak ho mozes zalovar za dlzne vyzivne. Vyzivne sa netyka len rozidenych / rozvedenych a ze s niekym zijes este neznamena, ze sa bude starat o dieta…