Čo s výživným, keď sa k sebe vrátime?

17. okt 2023

Len taká hypotéza, preto ma hneď neukameňujte ale napadlo ma to.
Čo keď súd určil ex priateľovi platiť výživné ale vrátime sa k sebe? Logicky keď začneme spolu žiť asi mi to už nebude musieť platiť však?

A čo v prípade že sa opäť rozídeme? Opäť bude treba riešiť súd alebo znova nabehne na ten režim platenia aký bol dovtedy? 😄 poznáte taký pripad?

sissy27
17. okt 2023

Ak to ma urcene sudom, tak je povinny platit dovtedy, kym to nebude sudom zrusene… cisto hypoteticky keby nastala situacia ktoru popisujes a on ti pol roka nebude platit vyzivne “lebo ste boli spolu”, tak ho mozes zalovar za dlzne vyzivne. Vyzivne sa netyka len rozidenych / rozvedenych a ze s niekym zijes este neznamena, ze sa bude starat o dieta…

som_realistka
17. okt 2023

Výživné, ak je stanovené súdom bude platít, kým súd neurčí inak a je jedno ci ste sa ku sebe vratili alebo nie, relatívne ak by ste sa vzali, môže požiadať o zrušenie. ALE pre niečo asi je EX

liaka
17. okt 2023

Výživné naďalej platí až do svadby. Vtedy sa stávate rodinou a výživné automaticky zaniká. Ináč je to na Vašej dohode. Môže aj nemusí platiť, ale pre neho to je riziko, že po rozšírení ho môžete udať že neplatil....