Dobrý deň, sud nariadil neodkladne opatrenie ktoré nemožno odvolať (len v určitých prípadoch ktoré nesplname) , otec dieťa videl 3 roky raz za mesiac na hodinu, nezaujímal sa platil minimum, teraz chce styk, sud neodkladnym každý druhý víkend a dieťa proste nechce chodiť, boji sa... povedal to aj na socialke vôbec na to nebrali ohľad. Je to pre neho cudzí človek
Koľko ma dieťa rokov?
Ved komunikuj s otcom, ze mlady sa boji, ze to musite zacat postupne... jasne mu povedat, ze ano stretavanie urcite budes podporovat, len nemozete na maleho s 1 hodiny mesacne ist na 4 cele dni a 4 noci...
- nezacinajte celym vikendom, spat sa bude doma
- Stretavat sa na neutralnom mieste, ako napriklad detske ihrisko ci zoo ci chodit spolu plavat
- Stretavat sa u vas doma, nech je vo vlastnom prostredi
- Stretavat sa u starych rodicov, ktore dieta ma rado a pozna
- Ist na vylet spolu vsetci, ano treba sa pozbierat ako mama a aj ako otec, ale proste zvykat si na seba
Ked sa tri roky s otcom nevidal, je to pre neho cudzi clovek. Ak chcu mat vztah, tak po case, postupne... aj keby ho mal zacat vodit na trening ci plavanie... male kroky k velkemu cielu... len ho posmeluj...
Nepises, kolko ma maly rokov no ja by som poziadala exmanzela aby zopar stretnuti absolvoval u vas v bezpecnom prostredi aj nad ramec casu urceneho sudom, aby sa spoznali a ore dieta to nebola trauma. Samozrejme ho pozitivne pripravit- povedat mu, ze itec ho ma rad preto s nim chce travit cas a nie, ze otec ma chce od teba odtrhnut. Taktiez, ze je s nim v bezpeci a cas s otcom je pre neho prospesny. A le to si ziada " velku lasku matky". Lebo vela zien sa bije do prs- ze to robia pre dobro dieteta( styk s otvom, co verim ze ty neribis), ale robia to len a len pre svoje dobro, a dietatu traumu.
Viesť dieťa k tomu. Určite ak budeš hľadať cesty ako ich vzťah posilniť - nájdeš. Si pre neho asi najvýznamnejšia osoba - takže všetko záleží od teba. 3 ročné deti - sú samé s učiteľkami v školke - a zvládajú to. Keď je to exmanžel zázračne to deti nezvládajú. Som si 100% istá že ak dieťa budeš k tomu viesť , najskôr cez deň , neskôr noc bude úplne v pohode - ak s tým v pohode budeš TY.
Dieťa má 5, rozišli keď mal 2 roky. Ex mal doteraz partnerku zil v inom meste s malým sa vôbec netýkal. Teraz si spomenul po rozchode s partnerkou ze ma syna. Ja som mu nikdy v styku nebránila, len je to po 3 rokoch pre neho cudzia osoba proste. Nemyslím si ze je správne porovnávať s týmto skolku. V škôlke je viac deti zato sa dieťa rýchlejšie osmelí. Vysvetľujem synovi ze ocko žil ďaleko, že s ním chce tráviť čas, ze sa vrátil kvôli nemu a tak. Ale je to proste cudzí ujo a nechce s nim byť sám. Neviem ci s tým ex bude súhlasiť ze bude chodiť k nám alebo ja s nimi, skúsim sa s nim dohodnúť.
Ako ste nakoniec dopadli?je hrozne ako to reálne momentálne funguje na slovensku..moje dieťa sa otca boji,má z neho strach,začali sa úzkosti,choroby,mam správu z psych.vysetrenia a aj tak trvajú všetci na tom že tam chodiť musí
@nikulienka232 tiež sme behali po psychologoch, aj sociálna pracovníčka nariadila tu ich psychologicku. Pochopili ze naozaj tam je blok, takže nám odporučili spolu, tak sme boli zopár krát na výlet a tak, teraz chodia ze idú sa prejsť, alebo na zákusok, ten víkend kedy ho ma mat. Pochopil aj ex ze čím viac bude tlačiť, tým viac o dieťa prichádza. Našťastie dostal rozum, a robíme tak, aby bolo co najlepšie pre dieťa. Dohodli sme sa že cca v apríli skúsime noc, nakoľko stále platí neodkladne, riadne pojednavanie stále odkladajú z rôznych dôvodov.
u nás to bolo tak, že najprv chodil otec k nám aby si malá ako tak zvykla. Postupne šli sami von. len na koniec ulice na zmrzku alebo do parku pri dome, postupne sa čas predlžoval. Teraz zvládne celý deň ale iba jeden, na druhý deň už chce byť doma. Je to na dlhý čas. U nás to trvá cca 5 rokov.