Dobrý deň všetkým vedeli by ste mi poradiť chcem si vybaviť zvysit výživné na dcéru keďže nastupuje do školy a ja som v hmotnej núdzi čo všetko budem potrebovať mám ísť k pravnikovi ako to vybaviť poraďte prosím dakujem
@pribinak nemôžem pracovať pretoze môj syn mi ochorel a nemám kde ho nechať do škôlky zatiaľ nemôže ísť keďže má psoriazu ťažkú musím byť doma kedze uzivame biologickú liečbu a tým pádom nenoE byť vystavení riziku v škôlke aby sa nenakazil je to ťažké byť doma prácu som musela nechať a to som veľmi dobrú prácu mala
@casandra1945 ok ok. Ja som ti to napísala preto, aby si nebola prekvapená či zaskočená keď sa tá to na pojednávaní opýtaju
O čo si uviedla sú vážne dôvody.
@casandra1945 nemožeš si vybaviť predlžený rodičák na malého, ked má diagnozu?
@janickacrazy nie neuznali mi a už som sa neodvolala či bola moja chyba skúsim ešte raz možno sa to dá keďže tu liečbu začal užívať
@pribinak Ďakujem a môžem to napísať aj ručne nemám počítač či to musí byť napísané na počítači
@casandra1945 a potom sa to posiela na súd však
@casandra1945 áno, ak nemáš PC, kľudne to mizes napísať rukou. Je to síce take neštandardne, ale mizes.
Áno potom sa to odosiela na súd. Píš to cez kopirak, lebo to potrebuješ 3x
Uveď aj to že syn má ťažkú formu psoriaza a preto si musela odísť z prace
A určite si odlož blok ak si už d ére kupovala niečo do školy, alebo okuliare, alebo ak sa jej kazia zúbky, tak daj účet od zubára. Alebo proste čokoľvek drahšie, tak si odlož účet.
@casandra1945 nejaká kamoska nemá PC že by ti to prepísala?
@pribinak neviem skúsim niečo vymyslieť
@casandra1945 ja som si tiez davala asi pred styrmi mesiacmi,bola som na urade a tam mi dali tlacivo na vypisanie,mussels som prekopirovat a dolozit kopiu rodneho listu.Ale proprav sa na to,ze to nie kedy trva aj pol roka kym daju termin sudu,ale ak ti priznaju sumu o ktoru ziadas doplatia to spetne
@casandra1945 nemusíš ísť k právnikovi, návrh na zvýšenie si nájdeš aj na internete, alebo ti pomôžu pracovníčky UPSVaR
Do návrh uveď že dieťa nastupuje do školy, ako sa zvyšujú náklady na dieťa: napr cestovné, školská taška, veci do školy, pomôcky, družina, ...
Ale napr aj poplatok za nejaký krúžok
Ak ti od poslednej úpravy dieťa ochorelo, napr alergie, nejaká diéta, pravidelne lieky, okuliare, ortopedické pomôcky, ....
Očakávaj aj otázku prečo ty nepracuješ, keďže obaja rodičia sú povinní podieľať sa spoločne