Maminky potrebujem pomoct. viete mi poradit co spada do BSM? Manzel narobil pocas manzelstva velke dlhy a zobral pocicky o ktorych som sa dozvedela az ked nam zacali chodit upomienky a vyzvy na zaplatenie. Mame malu dcerku a bojim sa ze pridem o vsetko. Vlastnime spolu byt .
teraz uz je trosku neskoro. ak su dlhy uz narobene, bude to problem. dovodov na zrusenie bsm by tu bolo .Za závažný dôvod sa považuje napríklad nehospodárne nakladanie jedného z manželov so spoločným majetkom. Ale spatne s dlhmi uz nic neurobis. skus vsak toto urobit co najskor, mozno vam to zachrani aspon nieco. hlavne neodkladat, takychto pripadov je vela, a nikoho nebude zaujimat, kde mate byvat. druha vec je vase manzelstvo, to je tvoje rozhodnutie, ci ho potom ukoncis, a z akych dovodov. pre mna je ohrozenie zakladnych potrieb pre zivot dcerky dost vazny dovod.
este by som doplnila, ze do BSM nepatri dary a dedicstvo
inak čo sa tých úverov týka, tak som niekde počula alebo čítala že do troch rokov môžeš podať námietku voči úveru - keďže si o ňom nevedela ale neviem čo to rieši - bolo by dobré si to vygoogliť...
Ahojte, vo vzťahu k BSM a jeho vyporiadaniu vám dávam do pozornosti článok, v ktorom je detailne spracovaná problematika BSM a všetkého čo s ním súvisí.
@laliaaa uz je neskoro, lebo v BSM ste v tom spolu, teda dlhy su aj tvoje