Čo môžem robiť, keď mi bývalý partner neplatí výživné k 20. dňu v mesiaci?

alena68
20. mar 2021

Ahojte, je tu niekto komu ma ex platit vyzivne a on meska? Mojmu ex sudom bolo určené platit vyzivne vzdy k 20 dnu na moj ucet a neposiela nacas. Co sa v takom pripade da robit?

11mirka22
20. mar 2021

@alena68 exekútor.

sissy27
20. mar 2021

@alena68 ja to tak mám, ale neriešim. Keby som chcela, môžem to riešiť cez exekútora ale nepotrebujem robiť nikomu zo života pakáreň, dokonca ani jemu nie. Posiela pravidelne o 10 dní neskôr, dôvod poznám, akceptujem.

pribinak
20. mar 2021

@alena68 kvôli pár dnom to nikto riešiť nebude. To je už na vašej komunikácii
Meškať mesiac-dva je naozaj problém, ale pár dni? To si treba vykomunikovat

11mirka22
20. mar 2021

@pribinak exekútor to riešiť bude... Ak je otec zamestnaný, tak mu výživné bude strhat zo mzdy pravidelne a včas... Ak posiela oneskorene pravidelne z dôvodu, že má tak neskoro vyplacanu mzdu, určite sa dá dohodnúť na zmene termínu, alebo poukazovať mesiac vopred...

pribinak
20. mar 2021

@11mirka22 preto píšem že je to vec komunikácie. Lebo nenapisala dôvod.

alena68
autor
20. mar 2021

@11mirka22 on si sam navrhol termin ku 20 dnu v mesiaci

11mirka22
20. mar 2021

@alena68 a koľko dní meška? A vieš aj dôvod?

mogaa
21. mar 2021

@alena68 no pokiaľ to vždy aj doplatí, tak robiť nemôžeš nič....samozrejme ak nemešká 2-3mesiace.......

mogaa
21. mar 2021

@sissy27 meškanie sa nedá riešiť cez exekútora, teda určite nie meškanie čo je pár dní.....

luccija
21. mar 2021

@alena68 a kedy Ti reálne prídu peniaze?asi sa riadil tým kedy mu chodí výplata.Ich zaujíma či v ten mesiac si dostala výživné a nie, že to je o 2,3 dni neskôr niekedy je víkend, sviatky a nabehne to nrskor

sissy27
21. mar 2021

@mogaa právnička s exekútorom mi povedali niečo iné 🙂 vzhľadom k sume a keďže viem kde pracuje a v ktorej banke má účet a bolo by z čoho vykonať exekúciu, tak nebol podľa nich problém riešiť to aj na druhý deň. Tak hádam mi neklamali do očí 🙂 ale bolo to už dávnejšie, možno sa odvtedy niečo zmenilo.

sense
21. mar 2021

Moj ma vyzivme platit ku konvu mesiacu...odkedy je tato situacia zaplatil niekzore mesiace neskor cca tyzden.... vedela som o tom ze pridu neskor,dovoznam, peniaze dosli vzdy ... o dceru sa stara nerobi mi prieky a nerobim ani ja nemi problemy kvoli tym par dnom meskania

sendy1977
21. mar 2021

@mogaa exekútor to bude riešiť, aj paru dni, pokiaľ je zamestnaný. Viac krát o tom písali aj právnici v právnej skupine.