prietel me 4rocnu dcerku nikolku a na si ju podla zekona bravat od byvalej manzelky kazdi parny tizden na tri dni a vdy ked si ide podceru tak jeho byvala mu ju nechce dat ze je chora a uz sa to nestalo nejeden krat
@janulielien aký je problém v tom, aby sa priateľ staral o svoju dcérku v čase choroby v mieste jej trvalého bydliska? Neviem prečo by otec dieťaťa sa mal o neho starať len keď je dieťa v pohode, usmievavé atď a na matku ostávajú všetky ťažké chvíle.
Ak to nejde kvôli tomu, že by to pre dieťa nebolo prospešné - napr. kvôli tomu, že exmanželia sa hádajú atď., tak sa treba dohodnúť na náhradnom termíne. Pokiaľ matka dieťaťa zneužíva argument o chorobe dieťaťa na to, aby bránila styku dieťaťa s otcom, tak si to treba zapisovať a tiež žiadať od matky potvrdenie o chorobe dieťaťa od lekára,
Podla rozhodnutia by mu ju mala dat....pretoze ak nema ziadne potvrdenie od lekara o tom co jej je,ci uziva lieky a pod.je to zrejme len vymysel.Pokial ma iba ATB ktore uz uziva dlhsie,nieje v tom problem lieky podat vie aj druha strana nie len matka.Horsie by to bolo keby mala napr.kiahne, vysoke horucky a je zoslabnute dieta,ze lepsie je pokial sa nebude prenasat hore dole....ale predpokladam ze to nieje vas pripad nakolko sa to stalo uz viackrat 😉 Vsetko si treba zapisovat,pripadne navstivit detsku lekarku-ma nato pravo a ta by ho mala informovat ci bola naozaj v tom danom datume chora.Pokial nie a stane sa to viac krat ma pravo podat na sud staznost na matku dietata za nerespektovanie sudneho prikazu a to ma nasledky....napomenutie,pokuta...pokial to nezaberie podat navrh na zverenie dietata do jeho opatery nakolko mu mata brani v stretavani...drzim palce
mala by ti ju dat-nech zavola svedka,da to na sud a mozu jej ju aj zobrat
ahoj...ak budeš mať čas, pozri si aj tieto témy, sú tu podobné problémy...
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/exmanzel-podal-trestne-oznamenie/
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/byvaly-manzel-mi-nechce-davat-dceru-co-mam-robit/
aj tu chcela jedna kočka poradiť (simca1)
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/pritela-stale-obtazuje-jeho-ex-co-mame-robit/
ahoj je to tazke ale nech da znova navrh na sud a tam nech povie ze mu odmieta davat dcerku ono to chvilu potrva kym bude sud drzim vam palce
Ahojte, ja mám tiež podobný problém. Priateľova ex mu taktiež odmieta dávať malú, kt. ma mať na základe súdneho rozhodnutia každý párny víkend. Ale samozrejme, buď je malá chorá, alebo má s ňou ona vtedy iné plány a najnovšie vraj neprišlo načas výživné..(meškalo 3 dni). Prosím o radu ak máte nejaké skúsenosti. Či podať trestné oznámenie, alebo ak viete ktorý zákon sa na to vzťahuje poradte.... Ďakujem veľmi pekne.
treba to postúpiť súdu , súd si vie presne overiť , či dieťa v ten čas bolo ozaj choré ......
je to beh na dlhé trate , ale inak si asi nepomôže .........
aero, to je diskutabilne, pretoze ani my dospeli okamzite neutekame k lekarovi, ak mame teplotu. Vacsinou sa infekt snazime vyriesit doma s kludovym rezimom a az ked je nutne podat atb, resp. choroba sa vystupnuje, az vtedy sa ide k lekarovi.
Ahojte, aj ja s priatelom mame taky problem. Jeho byvala mu nechce davat deti. Totiz byva u mna a mojich rodicov uz skoro rok a ze preto mu nedaju deti, len v mieste svojho trvaleho bydliska alebo ked sa odstahujeme. Podla mna si len vymyslaju ako mu zneprijemnit zivot. Raz sme mali jeho synov na den a ked si po nich prisli jeden sa rozplakal ze on nechce ist bo mu nevlastny otec robi zle,na mamu len hodil rukou. Druhy sa nevyjadroval kedze je od narodenia hluchonemi. Mozu na zaklade bydliska nedat deti? Ved ani ona sa s detmi nezdrziava v mieste bydliska. Vraj ma u priatela uz prechodne a maju uz svoje spolocne dieta.... Dakujem velmi pekne.
@milka89mimi
Matka je povinná pripraviť deti na stretávanie a otec si ich spravidla vyzdvihuje v mieste bydliska detí, kam ich aj vráti. Všetko ostatné je nepodstatné a ak je bránené v styku, môže to mať negatívne dôsledky pre rodiča, ktorý nerešpektuje rozhodnutie súdu.
polícia - trestné oznámenie za marenie výkonu súdneho rozhodnutia
súd - žiadosť o výkon súdneho rozhodnutia
ked je chora, naozaj mu ju nemusi dat - treba potom dohodnut termin kedy bude zdrava 😉