Čo balíte deťom, keď idú k otcovi na víkend?

pepa08
3. dec 2013

ahojte chcem sa spytat co balite detom ked idu k otcovi na vikend.. minuly vikend ju bral na hory tam chapem ze jej treba zbalit veci aj na lyzovacku a tak ale ked mi povedal ze jej mam zbalit aj mlieko / pije specialne/ tak to som len pozerala. ako dava mi na malu mesacne nejaku sumu ale preco by som mu mala davat mlieko ja?

ako to robite vy ?

dakujem

ava11
3. dec 2013

Ako rodic ti odpovedat neviem, ale co si pamatam z pozicie dietata, ktore malo rozvedenych rodicov, ked sme isli s bratom k otcovi na vikend, mama nam nebalila takmer nic, max spodne pradlo. Pyzama, teplakove supravy sme mali u otca vlastne. Jedlo nebalila ziadne, ale my sme nic specialne nepotrebovali. Vsetky vylety, prip darceky, ktore sa cez ten vikend konali, finanoval otec. Mame platil normalne vyzivne.

alena16
3. dec 2013

@pepa08 To je jedine na vasej dohode. Ja som balila uplne vsetko, aj ked tatinko nebol na to financne zle.

simca06022011
3. dec 2013

Podla mna ak vie co pije a je, tak by jej stravu mal zabezprcit. Ja ked som chodila, nosila som si tiez vsetko okrem jedla.

tova
4. dec 2013

kurnec, o mlieko dietatu sa tu budete hadat? nepij kavu alebo odlhlas internet ked si az tak na tom financne zle ze neni na mlieko.

babaker
4. dec 2013

@tova zadavatelka temy chce pocut nazory.nie je to tema na hadanie sa.
ide o princip. ked su rozvedeni - dovod tam zrejme bude.

@pepa08 ex by jej to mlieko mal zaobstaravat sam. aj to je predsa sucastou starostlivosti. vela "vikendovych oteckov" ma oocit, ze starostlivost nie je nic (hlavne nech je vsetko prichystane!)
verim tomu, ze aj po vikende sa dcera vracia s kopou spinaveho pradla...
som za chystanie bezneho oblecenia (popripade sportove veci,ked si ich dopredu vyziada)

pepa08
autor
4. dec 2013

@tova nechcem sa hadat a pokial nevies normalne reagovat na danu temu prosim neries .. a pokial nevies o nieho financnej situacii tak isto to neries .. ale pre tvoj pokoj bodaj by vsetky rozvedene a slobodne matky mali aspon tolko kolko mam ja po odratani uctov na zivot a neni to vdaka vyzivnemu 😠

@babaker samozrejme ze sa domov vracia s kopou spinaveho pradla ale to neriesim .. dala som mu za tasku oblecenia aby mala u neho na prezlecenie aj polku z jej hraciek co mala doma, kozmetiku o to mlieko som sa pytala preto lebo on ma iba ociernuje aka som zla matka a pritom nevie jej kupit mlieko ktore pije, mam mu ho objednat on nema cas 😖 , takze mi islo len o to ci niektore mamicky balili aj taketo veci.

klincek
4. dec 2013

@pepa08 ja by som jej to mlieko zbalila-hlavne preto, aby malej nechybalo, ak by otec cistou nahodou nestihal/zabudol kupit..a jednak preto, aby som od neho nemusela pocuvat zbytocne blbe reci.
brala by som to tak, ze mne je dieta zverene-ja sa staram, otec plati vyzivne. cize ja budem zabezpecovat, co mala potrebuje (uplne vsetko) a on bude na to prispievat..ale tak, aby to odrazalo skutocne naklady na dieta, a nie ze "nejaku sumu" (to prosim neber v zlom). tym chcem povedat, ze vyzivne by malo zodpovedat polovici skutocnych vydavkov, ktore s nou mas. zvlast ak tatinko chce byt zbaveny vsetkych starosti so zabezpecovanim potrieb pre malu. kazde pohodlie nieco stoji 😉 😝

pepa08
autor
4. dec 2013

@klincek dakujem za tvoj nazor .. vyzivne mame 100 eur a len mlieko na mesiac stoji 70 eur. papa specialne veci a tie nie su najlacnejsie takze si myslim ze vyzivnym ho nezdieram. tak isto zabezpecujem oblecenie a ostatne veci, kruzky.

ked bude mlieko pytat dam mu a pokial nie nedam tak si myslim ze by to mohlo byt v pohode.

mia018
4. dec 2013

nie si povinná dávať nič, otec si má pre svoje dieťa zabezpečiť všetko.. od toho špeciálneho mlieka až oblečenie. Však keď si dieťa chce brať má sa na jeho návštevy aj patrične pripraviť

klincek
4. dec 2013

@pepa08 jasne, ze ho nezdieras, prave naopak!..ak len mlieko stoji 70€, tak 100€ vyzivneho je zalostne malo.
no tvoja otazka s vyzivnym povodne nesuvisela, len som k tomu odbocila, takze k tomu uz len tolko, ze vsetko ohladne spolocneho dietata je na vasej dohode, ale ak bude zneuzivat tvoju ustretovost voci nemu, nenechaj to tak. dieta so specialnymi potrebami moze mat raz take vyzivne, sama najlepsie vies, co kolko stoji 😉

pepa08
autor
4. dec 2013

@klincek prave to ze viem kolko co stoji ..ja som take vyzivne pytala preto aby si nikto nemohol mysliet ze ho chce zdierat ale on ma uz len presviedca ze to bola chyba.

klincek
4. dec 2013

@pepa08 neviem, aka stara je dcerka a aky ma jej otec prijem, ale je uplne normalne, ak 3 r. "bezne" dieta (ktore nepotrebuje specialne pomocky, potraviny a pod.) ma vyzivne 150 €. a ak je otec na tom financne dobre, dieta ma narok aj na to, aby mu prispieval na tvorbu uspor.
takze si nejake "zdieranie" vyhod z hlavy. tie peniaze neminas na seba, ale na jeho! dieta, ktore ma navyse osobitne potreby (strava, mozno lieky?..).navrh na zvysenie vyzivneho sa da podat kedykolvek, vydavky zdokladovat vies, tak sa vobec nerozpakuj on poziadat.

pepa08
autor
4. dec 2013

@klincek mala ma 5 rokov .. samozrejme ze peniaze neminam na seba ale to vela ludi nepochopi .. vydavky zdokladovat viem pretoze si vsetky blocky odkladam keby som ich potrebovala.

klincek
4. dec 2013

@pepa08 nepochopi len ten, kto sam dieta nema, alebo ten, kto nechce..na takych sa mozes vykaslat.
vo veku 5 r. by tych 150 € (aj viac, kedze u vas je problem so stravovanim) bolo uplne v pohode. ak to nechces silit teraz, urcite podaj ten navrh, ked zcne chodit do skoly. to sudy beru ako prelomove obdobie a bez problemov vyzivne zvysuju.

pepa08
autor
4. dec 2013

@klincek velmi ti dakujem .. uvidim ako sa bude on chovat a nad tym ze ked pojde do skoly podat o zvysenie som uz uvazovala. to sa mi zda ako vhodne obdobie aby su vyhovel ale zas clovek nikdy nevie ..

klincek
5. dec 2013

neboj sa toho, buduci rok to urcite urob. ber to tak, ze to dcerke skvalitni zivot..
a nemas za co🙂

vroni
5. dec 2013

@pepa08, ja teda nemam ex, ale ked by si pytal mlieko pre malu na hory, tak to beriem tak, ze sa obava, ze kdesi v hornej dolnej specialne mlieko nedostane. Nic menej a nic viac. Ked chodi lyzovat, asi ziadne socka nebude, takze to vyzivne je smiesne, tam by som veru ziadala zvysenie.

pepa08
autor
5. dec 2013

@vroni samozrejme ze socka neni ... s tym mliekom to bolo tak ze on za dva tyzden nemal cas jej ho kupit , hoci jeho sestra robi v lekarni a na lyze isli s nimi , ale to je uz jedno . je to moje dieta samozrejme ze jej ho zbalim , tak ako som zbalila sladkosti ktore moze a podobne , ked on nema a len som chcela vediet ako to riesia ine mamy.