Pred pár dňami tu bolo fórum ohľadom nízkeho výživného pretože bývalý nemal priznané príjmy a využíval niekoho iného účet. Chcem sa spýtať na vaše názory na takýchto chlapov a tí čo máte s nimi aj svoje skúsenosti tak na začiatku vzťahu vám to nevadilo? Prečo ste išli do vzťahu s takýmto chlapom? Nechcem nikoho odcudzovat ale s takým človekom si neviem predstaviť mať rodinu, preto ma zaujíma váš pohľad na vec
Ked si zena zacne s chlapom, tak sa ho asi nepyta na zaciatku vztahu na jeho prijmy a ziadna necaka ze to nevynde.
Môjmu ex preplo keď sa narodil syn
Ja som predchadzajucu diskusiu necitala. Len si neviem dost dobre predstavit, ako na zaciatku vztahu chces zistit, aky plat, pripadne ake danove priznanie ma tvoj napadnik. Dnes vela ludi v sukromnom sektore robi za min mzdu a zvysok je im vyplacane kes. Alebo ak robi na zivnost, da si "vyrobit" danove priznsnie na mieru, aby odvadzal najnizsie odvody. Evidentne o tychto veciach nemas prehlad, ak si zalozila takuto temu. A ano, vyhovuje to tym zenam, ze im donesie muz viac penazi do rodiny. Aj keby im to vadilo, nic s tym neurobia, lebo to nie je v ich silach. Takze si vyber chlapa, ktory robi v statnej, alebo verejnej sluzbe, alebo v kotporate a tam mas istotu, ze vsetko zarobi oficialne a v pripade alimentov mu ich vypocitaju z toho, co v skutocnosti zarobil.
Mne by toto napriklad samo o sebe nevadilo. Podla toho sa neda posudzovat ludska kvalita cloveka, pripadne jeho vhodnost ako otca. Dolezite su jeho hodnoty, ci sa sprava dospelo, ako sa chova k inym ludom, do ktorych nie je zalubeny a podobne. Manzelstvo sa moze rozpadnut aj rozumnym dospelym ludom, ale taki vedia oddelit nezhodu s partnerom od rodicovskej ulohy. Proste chlap s dobrym charakterom sa nebude mstit svojej ex tym, ze jej neda peniaze na vlastne dieta. Je jedno, ci ma prijmy priznane alebo nie.
Je rozdiel ked chlap nema prijmy "na papieri" z vychcanosti alebo preto, ze ho k tomu dotlacili okolnosti. Ano, vsetci vieme ako to funguje s vyplatami u mnohych podnikatelov. Proste vela vyplat je pre Danovy urad neviditelnych.
Záleží od okolností, iné je napríklad živnostník, iné, keď to niekto robí s jasným zámerom. Ja som sa kedysi začala stretávať s jedným chalaniskom, čo mal malého syna. Počas tej doby mu prišlo predvolanie na súd ohľadne zvýšenia výživného. Keď mi s úsmevom na tvári oznamoval, že sa nebojí, lebo síce zarobí dobre, ale so zamestnávateľom je dohodnutý z väčšej časti na cash, tak som si poklepala po čele a popriala mu "veľa šťastia". Takže áno, v takomto prípade mi to vadí. Ale jeho bývalá to počas ich vzťahu nemohla tušiť, že sa takto zamestná, rovnako ako som ja nemohla tušiť, že môj ex (otec nášho syna) si nájde po rozvode samé pofiderne práce, keď počas vzťahu pracoval normálne.
Úplne bežné ma kopa podnikateľov čierne príjmy a veľa žien o tom ani nevie. Detto zamestnancov. Ale to je eliminovatelne len riadnym kontrolami príjmov. Bohužiaľ u nás sú také naoko. Potom mame konateľov na nových bmwckach s príjmom 0.
Ono asi najväčší problém,je mať debila otca deti,lebo ak chce platiť tak budete a druhý problém je,že aj mamičky rady robia protiveň a potom sa tým chlapom naozaj nechce platiť,keď sú len peňaženka