Ahojte poradte mi alebo skusenosti chcem sa rozviest s manzelom po 10 rokov mame spolu 3mesacne dievcatko a 4syna ktory je velmi naviazany na otca aj ked pritom malo co je s nami ocko mu vsetko dovoli pocitace,mobili....a preto chce byt s nim
aj ked dieta na sude povie ze chce byt s tatikom
@kika22228711 príliš maly na to, aby sud vzal v úvahu jeho nazor
Ak nepijes riadne sa staras o deti maju strechu nad hlavou tak nevidim dovod. A to ocko si ho kupuje tymi mobilmi a pocitacmi. Lebo vo vychove a starostlivosti su dolezitejsie veci ako elektronika😀
dakujem dievcata za rady
hmmm 3m. daju obycajne mame a 4r. povie na sude ze chce byt s otcom tak sud ich rozdeli???? 🙂 ved samozrejme bude striedavka, a maly nech chodi k nemu aj kazdy vikend je velmi dolezite mat vztah s otcom kym vyrasta a kludne nech si ho tatik kupuje aj ipadom uz len to ze ma o syna zaujem je pre dietavelmi dobre a mu dava sebavedomie. Aj s dcerou nech si budueje vztah.
@kika22228711 určite syna nepredvolajú na súd, veď má len 4 roky...ak sa o deti riadne staráš, tak sa vôbec nemusíš báť, že by malého pridelili otcovi...
Dakujem vam
Ahojte tiež mám podobný problém. snáď mi niekto bude vedieť poradiť. Podala som o rozvod síce ešte nemám stanovený termín uvidíme čo bude. Ale môj problém je taký že aj ja aj môj muž chce obe naše deti do osobnej starostlivosti. Deti majú 15 a 9 rokov. starší povedal, že chce zostať so mnou mladší sa nevie rozhodnúť povedal že on chce byť s obomi. Ja so striedavou starostlivosťou nesúhlasím podľa mňa to nie je správne aby jeden bol so mnou a druhý každý týždeň inde. S manželom sa nedá dohodnúť mám pocit, že to robí preto aby mi nemusel dať žiadne výživné nakoľko vie, že veľa nezarobím. Ale aby som prišla k jadru. Je možnosť, že by súd zveril mladšieho syna jemu keď sa vyhráža že povie na súde že sa chodím zabávať a podobné veci. O deti sa starám nie som alkoholička nie som ani feťáčka. Mám veľké obavy z toho rozvodu že sa to bude naťahovať a najhoršie je to, že stále bývame v spoločnej domácnosti nakoľko on nechce odísť a ja zatiaľ nemám kam.
Ďakujem
@babulinka29 spravidla sa detí pýtajú na názor až po 12.-13. veku. deti majú poväčšine radi oboch rodičov, nechcú riešiť takúto dilemu, pokiaľ nejde o nejaké veľké problémy s jedným z rodičov(agresivita, alkohol, psychické tlaky a pod.)takže mladší by sa ani nemal na súde vyjadrovať s kým chce byť, súd sa na to teda pýtať malého nebude maximálne ked príde kolízna zo sociálky a počas rozhovoru bude zisťovať ako a ku komu deti inklinujú a ako k nim rodičia pristupujú a ona sa vyjadrí pre súd čo zistila a čo odporúča.
tvoj ešte manžel môže na súde pokecať čo len chce a čo mu slina prinesie, ty ho poznáš a vieš čoho je schopný a čo je pravda, ty sa však môžeš brániť a tvrdiť že to nie je pravda. ak on chce niečo použiť musí predložiť dôkazy. ak si si istá svojim prístupom k deťom a že nie je pravda že sa chodíš zabávať, tak si priprav argumenty, dôkazy, svedecké výpovede, čestné prehlásenia a pod.
mimochodom - súd by veru nemal deliť súrodencov od seba, len ak sú na to preveliké dôvody...
ak sa staráš o deti, nie si alkoholička, popr. iný asociál tak deti dostaneš určite....