Chcem sa rozviesť a bojím sa, že urobím chybu

24. sep 2023

Neviem ako a kde začať. Ale začnem asi tým že sa chcem s manželom rozviesť. No veľmi sa bojim. Bojim sa reakcie manžela,rodiny a známych. Bojim sa že urobim chybu. Neviem ako dalej.
Manželmi sme 5 rokov.
Manžel je ku mne milý, láskavý, stará sa o mňa. Mám ho rada no mám pocit že láska to nieje.
Milujem muža s ktorým som bola vo vzťahu pred vzťahom s manželom a veľmi by som sa k nemu vrátila,on citi to isté,napriek diaľke ktora medzi nami je a rokov ktoré prešli ( 12 rokov).

S manželom nemáme deti chceli sme no nejde to. Ale myslím si že je to aj tým že aj napriek tomu že ma v posteli uspokojí, necítim žiadnu vášeň a sex poväčšine bol s dôvodu aby sme mali dieťa. Ano viem že to nieje správne. Myslela som ,že ak príde dieťa niečo zase nas spojí a bude to iné.
No potom sa mi ozval bývalý a ja neviem ako ďalej.
Bojim sa urobiť krok ,neviem či sa nemýlim, či to nieje len poblaznenie ( aj ked pochybujem) bojim aa reakcií rodiny a v neposlednom rade bojim sa ze mojmu manzelovi ublizim a to naozaj nechcem pretože mam ho rada a nikdy mi neublizil.

Myslím si ze sa vi vztahu obaja le trápime. Aj keď som sa ho neraz pýtala ci je šťastný povedal že áno je.

maranta_leuconeura
24. sep 2023

Zbytocne latas vztah dalsim vztahom. Ak sa chces rozviest, lebo vam to nefunguje, tak sa rozved, ale daj si nejaky cas osamote na rozmyslanie, nehrn sa hned zo vztahu do vztahu.

autor
24. sep 2023

Ešte by som chcela dodať ze uz sa ani nebozkavame . Ja to nechcem. Vadí mi to.
Veľa krát mu hovorim že som nešťastná, no on mi povie že mu je to všetko ľúto ze sa tak citim.
Veľa krát som mu povedala rozvedme sa ( bolo to pri hadkach kedy som vybuchla) no povedal dobre a bude pokoj
Lenže stale to prešlo.
Ako zistím co je skutočná láska 😥

autor
24. sep 2023

@maranta_leuconeura nie to určite by som nešla do nového vzťahu už len koli manzelovi.
Nechcem mu ublížiť.

stanulienkat
24. sep 2023

Prepáč, ale zdá sa mi, že si naivná. Kvôli niečomu si si manzela zobrala a nebolo to zo srandy. Podľa mňa máš spomienkový optimizmus na bývalého priateľa. Obaja ste sa zmenili, za tie roky ste presli premenou, zmenili sa vam naroky, nazory.... Aby si nesla z blata do kaluze. Ak sa chcete rozviest, tak sa rozvedte, ale byvaleho by som do toho zatial netahala.

autor
24. sep 2023

@stanulienkat no to je to čo neviem.
Niesom v tomto vzťahu šťastná ale nebudem smutnejšia bez neho? Patrim asi na psychiatriu.
Veľmi ma to trapi, a nemam nikoho komu by som sa vyrozpravala

stanulienkat
24. sep 2023

Na psychiatriu určite nepatríš a je dobré, že to chceš riešiť, kym nemáte deti, respektíve ste spolu vcelku krátko. Ale je pre mňa zarážajúce, že po tak krátkej dobe už necítiš k manželovi lásku a hnusí sa ti. Podľa mňa by ste to mali čo najskôr vyriešiť, pretože takto bez lasky žiť ďalších 40 rokov nemá zmysel. A on si tiež zaslúži niekoho, kto ho bude milovať.

luccija
24. sep 2023

Za tých 12 r sa mohol zmeniť teraz je to vzťah na diaľku poblaznenie v tvojej nude.Ano môže to byť chyba, ale nevyskúšas nevieš si dospelá, keď sa tak rozhodneš musíš prijať zodpovednosť, za rozhodnutie, že možno nebolo spravne a budeš sama a hľadať ďalšieho partnera a možno vám to vyjde a budeš šťastná.Mozno, ak by si s tým bývalým bola mesiac ide ti na nervy.
Ak by sa neozval tiež by si rozmýšľala nad rozvodom?

kat_
24. sep 2023

a byvaly je preco byvaly? pre nieco ste sa asi rozisli, uz to nie je problem? tiez si myslim, ze mas spomienkovy optimizmus a z byvaleho vztahu si pamatas najma to pekne...
no a co sa tyka manzela, nepremyslate nad nejakou spolocnou terapiou?

autor
24. sep 2023

@luccija áno ešte dávno predtým ako sa mi ozval som sa chcela s manzelom rozviesť.
Nebolo to kôli byvalemu. Ale kôli tomu že si myslim že aj keby sme ostali vo vzťahu nejake tie roky navyše raz by sme sa rozviedli a ak by aj nie bola by som nešťastná a on tiez. A to nechcem.

autor
24. sep 2023

@kat_ boli sme veľmi mladý,ja som chodila ešte do školy. A bola to velmi veľká diaľka pre ktoru ten vztach dopadol ako dopadol.
Určite by som sa nevrhla na neho, ale nechcem si s ním debatovať keď som vydatá žena.
Chcem byť ferova voči manželovi a nechcem mu ublížiť.
Neboli sme na terapii.

autor
24. sep 2023

@stanulienkat manželmi sme 5 rokov ale vo vzťahu sme 10 rokov.
Keď mu poviem že som nešťastná takto ,akoby ma nechcel počuť. Povie že mu je to ľúto.
Neviem už ako ďalej. Mam ho rada, lubim ho svojím spôsobom ale nemyslím ze je to laska ako taká.

marca12
24. sep 2023

Vam by pomohlo mozno,ak by ste byvali par tyzdnov,mesiacov od seba. Nenechaj sa poblaznit falosnymi citmi k byvalemu. S byvalym ste sa pre nieco rozisli. Myslis,ze by ste vedeli fungovat? Ved za tie roky ste sa obaja zmenili a mozno si uz ani nebudete rozumiet,mozno mate ine pohlady na zivot. Ale ak sa citis so sucasnym az natolko zle,ze mu nedokazes dat ani pusu,tak to je konecna. Nemozes hladiet na jeho city,ci mu ublizis. Jasne,ze mu ublizis a ublizis aj sebe. Rozchod je pre obe strany tazky,ved si s nim prezila roky a bude to tazke aj pre teba. Ale mysli na to,preco to robis a co od zivota chces. Nehlad na rodinu,co povedia. Ak by si mala ostat v tomto vztahu,tak sa casom zblaznis.

autor
24. sep 2023

@marca12 ďakujem skusim o tom popremýšľať o bývaní na určitú dobu sama.
Aj ked to bude ťažké aj co sa tyka financii a ponuke nájomných bytov u nas v meste.
K rodicom nechcem ísť

zuzanapjat
24. sep 2023

Myslím, že keby si tvoj manžel zajtra našiel milenku a trošku ťa mal na háku a keby ti on oznámil, že si ide život zariadiť s inou, tak potom by si sa prebrala, či ho chceš, alebo nie. A či ho miluješ, alebo je to len kamarát.

h2
24. sep 2023

Prečo sa ti teraz zrazu bývalý ozval? Muži sa niekedy zvyknú ozvať bývalým priateľkám, keď sa s niekým rozídu, sú sami a tak začnú pátrať v minulosti, s ktorou z bývalých by sa mohli dať dokopy. To nie je o tom, že ťa celé roky miloval a nevedel zabudnúť. Ak ste od seba 12 rokov, on mal medzitým určite inú (iné) a keď to skončilo, zalovil v zozname exiek.

h2
24. sep 2023

@zuzanapjat Aj to je pravda. Manžel je príliš dobrák, autorka v ňom má priveľkú istotu. Ľudia zvyknú túžiť po tom, čo nemajú, alebo čo nepovažujú za samozrejmosť. Manžel pre autorku je samozrejmosť, preto nie je zaujímavý.

luccija
24. sep 2023

A ako si to predstavuješ, že sa rozvedies a pôjdeš rovno k priateľovi do zahraničia?ako sa budete musieť majetkovo vysporiadať?Tvoj ex Ti povedal, že rozved sa a príď?či si všetko vysvetľujes správne, keď je človek nešťastný môže si fabulovat vzdušné zámky.Nemyslim to zle, ale koľko si ho reálne nevidela, nerozprávala sa s ním a pod ..bol tu na Slovensku strávila si s ním nejaké dni, stretla sa?aký žil život za tých 12 r?

barborachors
24. sep 2023

nevstupis dvakrát do tej istej rieky

petronelag
24. sep 2023

A zisťovali ste prečo nemôžte mať dieťa?
Je to tak, že muž po 12 rokoch je už niekde inde. To by si bolo treba poriadne pozisťovať, či nemá už aj nejaké záväzky,

macekovam
24. sep 2023

Predstav si ho s inou... On ju bozkáva lebo ona to chce.. Ona mu to dovolí.. Atď... Sú spolu šťastní.. Nevadí ti to? Predstava ze ho stretneš ako šťastného po boku inej? Ak áno tak ho asi ešte...

osky
24. sep 2023

Boli ste vo vztahu 5 rokov,kym ste sa vzali...
Cize vedela si,koho si beries aj co citis.
A po dalsich 5 rokoch zrazu nic necitis,hoci muza mas dobreho...
Zvlastne.
Mozno sa vo vztahu len nudis...
Co spolu podnikate?
Ako travite spolocny cas?
Na co myslis,ked si s nim?
A preco dovolis chlapovi spred 12tich rokov mutit ti hlavu???
Inak,viackrat pises,ze muzovi nechces ublizit.
Ale ked sa rozvedies,asi mu ublizis...
Tak...musis ale zit aj svoj zivot ,nemozes s nim zostat lrn z povinnosti ci sucitu.
Niekde v podvedomi ale vies ,ze to nemas robit...
Inak by si nemala pocit neistoty ...
Myslim,ze nemas ziadne ozajstne ptoblemy,tak ich hladas....

vorkola
24. sep 2023

No ked je koze dobre isla tancovat na lad,.Ani nevies, ako sa bude chovat ten predchadzajuci. a co ak potom si tento terajsi najde tiez iny vztah, a navrat nebude mozny, Co ak nahodou ochories, a ten z prveho vztahu sa na teba vykasle,Ved ,on uz moze mat inu povahu.A preco ti nezavolal skor, kvoli dialke ste sa rozisli, a teraz to nebude dialka? To takuto ranu chces zasadit tvoju milujucemu manzelovi? A ty si myslis ze ty nestarnes? A co ak ten predchadzajuci,sa za 20 rokov bude divat na teba ako na starenu? Nemas deti ,nemas starosti, vsak vlastne od dobroty , nevies ,co mas robit,Ked ste s dobrotou tvojho manzela na jednej vlnovej dlzke, pomahajte chudobnym ,osamelym v tazkych zivotnych situaciach, Napr matke , s detmi, ktoru nechal manzel, partner, z nejakeho dovodu a ona sa trapi ,ci uz po financnej ,,alebo ako samozivitelka deti, Rozmyslaj nad dobrymi skutkami, nad svojim svedomim v tej nasej krasnej ale rozharanej krajine ,a tie debility co mas v hlave, ze to nie je laska, si vyhod z hlavy.Vsak co ti ma manzel neustale opakovat,milujem ta ,milujem ta, milujem ta do nemoty. mila autorka,vsak potom ten tvoj terajsi ma vsetkych 5 pe. tak co este ma pre teba robit? tu lasku, co nemas ty k nemu,,tak si opakuj, sama sebe ,Lubim ho ,lubim ho ,proste ako mantru , a po case mozno pride aj babo,to uz inac budes pozerat na svet,,Ved kde je napisane ze uz deti nebudes mat,Niektori manzelia ,ak si dobre vychadzaju maju dieta aj po 10 tich rokoch.Moja krstna mama mala po 9 tich rokoch,
@marca12 ,co by sa zblaznila,ked je dobry.Z dobroty sa este nikto nezblaznil

cholitko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ruzovakrava
27. sep 2023

Bolo koze dobre 🙈 urob manželovi láskavosť a nechaj ho aby si našiel ženu ktorá ho bude mať naozaj rada a ocení že je dobrák. Ty si choď za ex a zistíš že po 12 rokoch je to úplne iný človek akého si poznala. A vtedy si môžeš povedať - tak mi treba.

maribell
27. sep 2023

Úprimne? Najlepšie čo môžeš urobiť je snažiť sa nájsť cestu k manželovi, lebo rozvod olutuješ na 99,99%

bluka2
27. sep 2023

Tak zistili ste, že biologicky ste asi nekompatibilni, možno príliš podobný genotyp/DNA (prosím necitujte ma) a každý k sebe potrebuje niekoho iného… kde bude ta prirodzená atraktivita a chuť bozkávať sa a dieta vyjde na prvý druhý šup. Prírodu neoklameš; nalejte si čistého vina

lenkalienka321
27. sep 2023

Poviem to asi takto. Čo budeš robiť, keď ta vášeň, ktorú cítiš k bývalému vyprchá? Lebo bud si istá, že po 5 rokoch s bývalým sa to kľudne môže stať. Zaľúbenie vie vyprchat oveľa skor. To budeš skákať zo vzťahu do vzťahu a hľadať vášeň? Pýtaš sa, čo je skutočná láska. Hmm. No vášeň to nie je. Ak si v sexuálnom živote spokojná, rozumiete si, vies sa na neho spoľahnúť a inak vám to funguje, zrejme by si mala hľadať spôsoby oživenia tej vášne. Sustred sa na manžela a vypust z hlavy bývalého. Nemáte deti, tak si na seba nájdite čas, choďte si zatrénovať, zájdite do vírivky, skúste randiť pri sviečkach a pod. Skús sa zamyslieť, preco ste sa vzali? A porozmýšľaj aj, prečo ste sa s bývalým rozišli.

mon8060
27. sep 2023

Ja si myslím že problém nie je manžel.ale ty...nevieš čo chces.keby sa ti neozval bývalý tak o rozvode asi nepremýšľas. Prídeš mi naivná, neskúsená životom..

mon29
27. sep 2023

Rozved sa.. Tu neni dovod ostavat.. Kritizovat ta budu tak ci tak, ale kazda sranda trva 3dni potom sa na to zabudne.. Ak to neurobis budes nestastna... Nemas co stratit.

katkami123
27. sep 2023

Rozviezt sa chceš kvôli čomu? Lebo som to do teraz ten extra vážny dôvod na rozvod nezachytila.
Kvôli svojmu ex?
Myslíš, že tvoj ex bude mať záujem s tebou budovať budúcnosť, vziať si ťa za ženu? Myslíš, že s ním budeš za 10 rokov vztahu šťastnejšia ako si teraz po 10-tich rokoch s manzelom? Prečo ste sa rozišli, z nejakého dôvodu je predsa ex? Ešte, ex vie o tom, že máš problém otehotnieť, ak on raz chce mať deti?

Vieš, prídeš mi taká….naivnučká, ani nevieš co cgceš, nechavaš sa životom unášať. Veľa zenam, aj mne sa z času na čas ozvú ex, je to hlavne, keď majú “obdobie sucha”- rozumej buď sú po rozchode alebo akákoľvek iná situácia, kedy dlhšie nemaju sex. A len skúšajú, najskôr v znamych vodách, na exky, mnohí si len chcú dvihnúť ego, či tá exka má stále na neho slabosť. Ale, zas treba mať rozum, myslím v hlave ten používať a nerozmyslať gaťkami. Lebo chceš mať všetko, aby si napokon nemala nič. Často sa to takým, čo nevedia čo so sebou stava. Vzťahy sú o tom, že treba na nich pracovať a nie jojkať, že po 10-tich rokoch vztahu už nemáš motýle v bruchu. To nemá žiadna.