Chcem sa rozviesť

2. nov 2024

Oznámil som manželke že sa chcem rozvádzať,už viackrát sme o tom hovorili. Naše manželstvo je nenapraviteľné,už niekoľko rokov to nefunguje a ja chcem byt šťastný a nie stále len ten zlý a neschopný atd ako to ona hovorí. Pri rozhovore o rozvode som sa chcel dohodnúť ohľadom deti lebo je lepšie aby sme dohodu mali pred urobenú lenže ona mi povedala že to s deťmi poženie tak ďaleko ako to len pôjde. Ako teraz postupovať ?

minenkak
2. nov 2024

Treba jej vysvetliť, že ste stále rodičia a tým,že ona bude robiť tebe zle cez det,i ublíži len a len tým deťom

pribinak
2. nov 2024

Nájsť si dobrého právnika. Ísť do boja o deti bez právnika je čistá samovražda

Pre deti by bolo samozrjeme najlepšie ak by ste sa vy dvaja rodičia normálne dohodli.

autor
2. nov 2024

@minenkak ona vedela co ma urobiť alebo povedať lebo vie že deti sú pre mňa všetkým, že toto je moje slabé miesto. 2 dni som sa jej to snažil vysvetliť ale stále si stojí za svojim

h2
2. nov 2024

Čo to konkrétne znamená, že s deťmi to poženie tak ďaleko, ako to len pôjde?

minenkak
2. nov 2024

Tak potom si prehral

autor
2. nov 2024

@pribinak bol som u právničky a ona povedala njalepsie by bolo sa s ňou dohodnúť aby z toho boli deti vynechané tak som sa snažil dohodnúť a taký je výsledok

pribinak
2. nov 2024

@minenkak nemusí prehrať. Dôležitý je vek deti, mnoho sudcov už prihliada aj na vôľu dieťaťa, už to nie je tak že či má otec väčší záujem alwbo nie, tak dostane 2 vikendy
Dnes sú už možnosti rozšíreného styku, alwbo aj striedavka
Len to chce šikovného právnika

pribinak
2. nov 2024

Však áno najlepšie je sa dohodnúť, ale na dohodu musí byt ochotne 2 strany, u vás to tak nie je

autor
2. nov 2024

@h2 no podľa mňa ma chcela len zastrašiť aby som do toho nešiel až cez súd lebo ma považuje za slabocha

autor
2. nov 2024

@pribinak deti majú 13 a 7

autor
2. nov 2024

@pribinak veď práve akoze ja sa ešte nevzdávam a do pondelka budem skúšať tu dohodu urobiť

minenkak
2. nov 2024

@pribinak áno toto všetko máš pravdu,ale ak sú tie deti malé tak ich matka tak naockuje,že otec skončil

h2
2. nov 2024

Ale tým si mi nevysvetlil, čo tým ona myslí. To ti nič viac nepovedala, než "S deťmi to poženiem tak ďaleko, ako to len pôjde!" a ty si sa v zápätí pokakal od strachu a ani si sa neopýtal, čo tým myslí?!

minenkak
2. nov 2024

Dávaj si pozor ako budeš bojovať o tie deti

pribinak
2. nov 2024

@minenkak tak 13 a 7 sú už dosť veľké decka, minimálne to 13 ročne

Tak manipulatívny rodič je pre dieťa uplna katastrofa, taký rodič si honi svoje ego a nejaké práva dieťaťa či jeho šťastie sú mu ukradnuté

pribinak
2. nov 2024

@h2 ale veď to je úplne jasne čo tým mysli, fakt nechápeš?

minenkak
2. nov 2024

@pribinak ja toto všetko viem,ja to mám z prvej ruky

h2
2. nov 2024

@pribinak Môže tým myslieť len "Čo by som tak asi len tomu svojmu chmuľovi povedala, aby sa zľakol a nepodával tú žiadosť o rozvod", alebo druhá časť vety "...aby som mu ublížila, ako on ublížil mne, tým, že sa chce rozvádzať". Proste niečo na ten spôsob, ako keď sem veľakrát píšu vystrašené mamičky malých bábätiek, že sa chcú rozviesť, ale boja sa, lebo im muž povedal "Zoberiem ti dieťa!" Pritom reálne sa o to niekoľko mesačné dieťa sám nevie ani postarať a už vôbec by s ním nešiel na rodičovskú dovolenku, celé je to len a len za účelom ublíženia a zastrašenia partnera.

pribinak
2. nov 2024

@h2 veď áno, emočne otriasť partnerom

tramtada31
2. nov 2024

Žena je v soku, nahnevana, zaskočená, je preto logické, že jedna emotívne, impulzívne. Daj jej tyzden, nech sa z toho spamätá a potom to s kludom rieste. Ty jej berieš zo dňa na deň domov (za čo tá nesúdim, len poukazujem na to, čo sa odohráva v nej), preto nemozes cakat racionálne konanie.

h2
2. nov 2024

@tramtada31 Kde sa píše, že jej berie domov?

minenkak
2. nov 2024
earlgrey
2. nov 2024

Mám kamaráta...ktorý si vysúdil striedavú starostlivosť...deti bolu 2 týždne u neho, 2 týždne u mamy...potom sa matka vydala znovu a presťahovala sa na druhý koniec republiky s novým mužom a deťmi...deti cestovali každé 2 týždne stovky km, 2 škôlky, 2 školy, 2 domácnosti a nakoniec súd rozhodol, že deti ostávajú pri matke, zrušil striedavku a otec deti nevidel už vyše roka...lebo zrazu deti nemajú záujem...🤷‍♀️

autor
2. nov 2024

@tramtada31 ona mne vykrikovala už niekoľkokrát pred tým že mám doniesť papiere a že to podpise

7miriam77
2. nov 2024

A jej o čo konkrétne ide??? Veď raz, keď vám to neklape,tak načo ťa chce nasilu držať rukami nechtami,to fakt nechápem. Asi to bude ťažká a komplikovaná povaha tá tvoja žena. Deti sú už veľké, žena to nevie asi prekusnut, že ty odchádzaš od nej, ranil si jej ego. Vyhrážky od nej by som nebrala vážne, ty sa raď len s právnikom, keď sa s ňou vyjsť nedá. Držím palce

vevebono
2. nov 2024

Tak pozri, ak si sa nespraval ako nejaké hovädo, tak prehrate určite nemáš. Veľa závaží návšteva kurately. Ta sa bude rozprávať s deťmi a súd koná v prospech maloletých. Čiže ak sociálna povie, že je prospešné aby sa deti s tebou stretávali, popr ze je vhodná striedava, tak madam sa môže aj o zem ohádzať. A potom sú také špiny ako ja, ze som sa odsťahovala 150km ďalej, len aby striedavka nebola. Ale! Ich otec nechcel deti, ale nechcel platiť. Čiže tam starostlivosť bola v štýle rob si co chceš, len mi daj pokoj, raňajky obedy a večere bola bageta z benzínky a ci sa umyl, alebo naučil mu bolo totálne jedno.

autor
2. nov 2024

@vevebono lenže ja chcem aj platiť na deti aj sa dohodnúť aj sa stretávať, nikam neodchádzam len o pár ulíc ďalej do svojho bytu. Jednoducho nemôže to ísť takto ďalej lebo ja sa zbláznim. Aby som chodil domov zo strachom že čo zas bude za čo zas dostanem

eeffka
2. nov 2024

A co deti na to? Ako to ony vnimaju?

gaborka28
2. nov 2024

Asi v prvom rade dosť záleží na tom, ci sa chceš rozviesť preto, ze si skusil rôzne možnosti na záchranu manzelstva a neklapalo to, resp partnerka sa nesnažila. Alebo sa chceš rozviesť preto, že napr máš priatelku alebo ti raz pri nedeľnom obede napadlo, že teraz jej to povies, že sa chceš rozviesť… podľa toho asi reaguje aj partnerka, pretože bolest, hnev, ego.. to všetko dosť veľa bráni rozumnej dohode.

Dalsia vec je, ako to vnímajú celé deti. Ja mam synov v podobnom veku ako tvoje deti a tie napr svojho otca milujú, ale fungovat týždeň tam a týždeň tu by ich požulo. Pritom tam radi idu, aj sa sami vypýtajú cez týždeň, ale tak na jednu dve noci. My rozvedeni ale nie sme, neriešili sme to súdne, len tiež to muselo chvilku dozrieť, prešli sme aj cez vyhrážky, ako mne nebude platit, ako mi ich vezme… ale v konečnom dôsledku je vždy najdôležitejšie, aby sa hľadelo na deti. Skus dat tomu čas, netlacit do dohôd, nekupovať si deti, resp nebojovať so ženou o to, kto viac a kto lepsie. Myslite na deti. Ale urcite sa porad s pravnikom.

autor
2. nov 2024

@eeffka tak samozrejme najstarší už nejakú dobu rozpráva v škole a rodine že budeme sa rozvádzať ale ešte nejako som sa s Niki nerozprával o tom pokiaľ to nevyriesim s ňou