Ahojte maminky, prosim ako postupovat...chcem sa rozviest, mame 2 malolete deti na 1.stupni ZS. Mam najskor poziadat o ich zverenie? Potom si najst podnajom? Nemozem ich vziat, aby to nebol unos a nemozem od nich odist sama, aby to nebolo proti mne, ze som ich opustila. Prosim ako sa postupuje aby som nic nepokazila? Budem suhlasit so striedavkou, ak sa bude dat. Otca detom nechcem vziat. Dakujem za radu
Ak súhlasíš so striedavkou , tak sa dohodnite. Nie je dôvod to riešiť súdne , myslim zverenie deti do rozvodu. Ak sa dohodnúť neviete , tak do rozvodu - si deti nejak v rozumnej miere striedajte. Bývanie si nájdi blízko , aby nevznikli komplikácie. Chceš ale 2 protichodné veci - žiadať o zverenie a zároveň striedavú starostlivosť. Najskôr si ujasni ako to chceš. Únos to nebude , si ich právny zástupca , presne ako tvoj manžel. Máte rovnaké práva a rovnaké povinnosti , tak k tomu treba pristupovať. Najdôležitejšie je , aby si si našla podnájom blízko ich súčastného domova , aby to neskôr nevypálilo proti tebe.
A preco by si si ich nemohla vziat ? Ja som si vzala deti a odisla som k rodičom, poziadala som o rozvod... pravnika som mala s cppap, poradil mi, ze sudne mam poziadat o zverenie detí na čas do rozvodu i o stanovenie vyzivneho na cas do rozvodu .. po 5 mesiacoch bol rozvod