Chcem sa rozviesť

21. okt 2023

Dievčatá už dlhodobo mam v manželstve extra zle vzťahy, chcem sa rozviesť, chcem aby manžel odišiel z môjho bytu, ale on nechce, hovorí ze kvôli deťom no bohvie ci to nie je iba strach z nového života ze by si musel hľadať nové bývanie a možno aj novú prácu. Co mam robiť obaja sme nešťastní, nedokážeme spolu už normálne komunikovať ani organizačné veci. Ako ho ma odtiaľ dostať preč

bronkax
21. okt 2023

To tak býva. Sú chlapi ktorých vystraší samostatnosť. Načo opúšťať full servis. Na druhej strane ale nikdy nepochopím to že radšej budú v nefunkčnom manželstve ako začínať od znova sám.
Ak odmieta dlhodobo choď rovno podať o rozvod ostatné veci sa doriešia súdom. Prvý krok je tá žiadosť no.

viestta
21. okt 2023

Podaj ziadost o rozvod. Ak je byt tvoj tak bude si musiet zariadit byvanie inde
A nech sa nevyhovara na deti, pre deti je nefunkcne manzelstvo rodicov rovnake peklo ako je pre rodicov

kvieta
21. okt 2023

Ak si jediný vlastník bytu a byt si nadobudla pred manželstvom, z trvalého pobytu ho môžeš odhlásiť až po nadobudnutí právoplatnosti rozsudku o rozvode, až vtedy môžeš aj vymeniť zámky. Ideálne by bolo, aby ste sa nejako dohodli, keďže tá doba môže byť dlhšia a bývanie v jednom byte nemusí byť počas rozvodu práve príjemné.

januska12323
21. okt 2023

On súhlasiť predsa nemusí. Podaj žiadosť o rozvod a zvyšok sa vyrieši potom.

cimage
21. okt 2023

Podaj o rozvod, ak s tym nesuhlasi, tak je to jeho problem. Sud vas nemoze drzat nasilu spolu. Ak je byt tvoj a nadobudla si ho pred manzelstvom, tak sa bude musiet vystahovat. Nech do toho netaha deti, lebo tie v nefunkcnom vztahu trpia viac ako ked maju spokojnych rodicov co ziju oddelene.

domkakvet
21. okt 2023

Este vyskusajte poradnu.