Baby prosím vás keď sa chcem rozviesť a máme dve malé deti a spoločnú hypotéku čo treba odovzdať na súd? Návrh na rozvod, kópiu sobasneho a rodných listov deti posiela sa všetko toto v troch vyhotoveniach? Treba to overiť na úrade? A ešte samozrejme ten kolok 66 eurový a to je všetko? Bude toto stačiť? Ako to riešiť keď chcem aby odišiel z domu a on nechce dom nie je písaný ani na jedného s nás ale máme naň spoločnú hypotéku predávať ho určite nebudeme
Nie na okresný úrad, ale na súd podľa podľa obvyklého pobytu deti.
Listiny nemusíš mat notársky overené. Stačí poslať poštou
Čo sa týka domu, tak nemôžeš ho vyhodiť, je majiteľ tak ako aj ty. Majetkové veci sa rieisia po rozvode
Ak si na materskej či rodicaku tak by si mala byt oslobodená od poplatku - kolku
@pribinak majiteľ nie sme ani jeden majitelia sú moji rodičia ale trvalý pobyt tam máme
@pribinak už pracujem
@pribinak tak ak ho vyhodiť nemôžem tak potom neviem nakoľko ten človek je agresívny...ak odídem niekam ja s deťmi berie sa to ako únos.?
Ak je agresívny volaj 158.
@pribinak to mu nedokážem...on je taká pretvárka. Ešte som chcela sa spýtať mozemdo návrhu napísať že výšku výživného nechám na uváženi súdu.
kolok stoji od 4/2024 100€, podanie navrhu elektronicky 50€. A je sice pekne, ze ty chces, aby z domu odsiel - na toto ale pravo nemas. Hoci su majitela rodicia - z titulu vasho manzelstva ma pravo v dome zit do rozvou a pokial sa po rozvode odmietne vystahovat - rodicia musia podat na sud ziadost o vypratanie nehnutelnsoti. Ty s detmi mozes dom opustit a odist byvat kedykolvek a kdekolvek v ramci Slovenska - nie je to unos. Mas neobmedzene rodicovske prava - u nas nie je mozny unos vlastneho dietata rodicom s neobmedzenymi pravami. Len musis druheho rodica informovat kde sa budete zdrziavat - resp. kde budu deti a musi mat k nim pristup. Pokial je agresivny a vies to preukazat podaj si navrh na neodkladne opatrenie o docasne zverenie deti do sudu o rozvode. A tiez si v tom navrhu nechaj urcit vyzivne.
@alenah31 mám ale pocit že my sme kvôli hypotéke museli podpísať s našimi nejakú zmluvu o podnájme alebo niečo také aby sme my mohli brať hypo na ich dom 🤔 ja som chcela niečo v zmysle že výživné nechám na uváženi súdu plus že požadujem polovicu mimoriadnych výdavkov len neviem ako to sformulovať a som si istá že on mi bude robiť problémy celý život
Výživné určí ty, podľa, veku deti.. A z toho súd podľa prijmu otca odklepne..navrhni si sumu ty sama.
ved prave - tym, ze ste tam vedeni obaja a aj preto, ze ste manzelia a dom patri rodicom jednemu z manzelov - je to problem. Najdi si na nete presne toto - hod si to do googla - presne tieto pripady su tam popisane. A ako ti radia vyssie - vyzivne si ruci ty sama - nenechavaj to na sude. Vsak snad vies ake naklady na deti mas. Drzim palce.
ja som taká blba že napriek všetkému čo mi urobil nechcem aby to vyzeralo že sme od neho chceli aby nám prerobil dom a sbohom...lebo on aj jeho rodina to tak berie našiel návrh kde som mala 200 eur na dieťa vysmial sa mi hneď s tým bežal za jeho rodičmi že aká som nenazrana a podobne...úver platíme cca 300 eur energie 150 plus samozrejme keď príde voda a smeti sú asi 40 eur na osobu aj deti. Budúci rok syna čaká plavecký a korčuliarsky ale on je taký že povie na čo ho tam dávam že on peniaze nedá...ja sa s nikým nemienim doťahovať ja radšej predám obličku a len mať pokoj. On chodí na nadčasy cca 4 mesačne inak by zarobil okolo 1000 takto máva okolo 1800 párkrát keď boli nejaké odmeny alebo čo mal aj skoro 2600 takže individuálne ja zarábam 700 eur
@mk22
@mk22 ja nemám ani len odhad koľko pýtať a potom o mne všade koluje aká som nenazrana ako ho chcem osklbat ja toto dosť zle znasam
@alenah31 aj keď sme podpísali nejakú zmluvu o podnájme?
Autorka, nerozumiem, preco sa neporadis s pravnikom. Na tvojom mieste by som urcite navrh nepodavala sama, ked si ani nevies zistit, ze sa podava na sud...
mate zmluvu o podnajme + mate hypoteku, ktora je spolocna a viaze sa k danej nehnutellnosti hoci nie je jej vlastnikom.
@maxalla pretože nemám na to financie preto sa Radim tu
@maxalla a veď ja viem že sa podáva na súd ja som v noci nespala a toto bol preklep s tým úradom
aj tu na MK je skupina pravne poradenstvo - uz su tam podobne pripady ako ten tvoj popisane aj s pravnymi radami + kludne mozes pytat radu aj k svojej situiacii - pridaj sa tam.
Tak to čo o mne hovoria iní,by ma teraz absolútne nezaujímalo. Držím palce.
@alenah31 ďakujem naposledy keď som tam chcela písať sa nedali pridávať otázky tak to pozriem ešte raz
Mám správne icka keď som to napísala takto nechcem mať hrúbky. 🤣
Navrhujem aby boli maloletý..... narodený.....a maloletý.... narodený..... zverení do osobnej starostlivosti matky. Nie som si celkom istá ale maloletý keď to píšem takto dvakrát tak asi ypsilon a zverení už si tí dvaja tak dúfam že mäkké 🤦
Či sa týka výživného spíš si na papier všetky výdavky na deti, pomernú časť zapocitaj aj náklady na bývanie a tie potom rozdel na polovicu. Inak na tvojom mieste neuvažovala si aj nad zmenou práce prípadne nájsť si ešte brigádu? Ono zo 700 eur ťahať všetko bude masaker a hlavne ak on bude robiť prieky môže aj výživné posielať kadejako. Držím ti palce. A ak bude agresívny volaj policajtov. To, že je pretvárka sa neboj s takými majú skúsenosti. Prípadne ak ťa napadne tak ísť aj na lekárske ošetrenie aby si mala dôkazy
Ešte sa spýtam v návrhu na rozvod sa teda normálne pýta výživné ale potom sa podáva ešte niekde aj o majetkové vysporiadanie? To až po rozvode?
Áno majetkové vysporiadanie býva po rozvode, buď sa rozhodnete alebo vám majetok rozdelí súd, len za to sa potom ešte slušne platí
@matullienka a ešte som sa chcela opýtať styk otca s deťmi napísať už do rozvodu? Alebo ako
Návrh na úpravu styku ani môžeš nakoľko aj to sa tam bude prejednávať
Podáva sa toto všetko na okresný úrad? Čiže ak som okres Púchov tak do Puchova však? Ako dlho celý proces rozvodu asi trvá? Stačí to odoslať poštou či treba to podať osobne. Netreba aj potvrdenie o poslednom spoločnom pobyte niekde som našla že áno niekde že nie