Chcem požiadať o zvýšenie výživného

17. nov 2023

Chcem požiadať o zvýšenie výživného. Akú mám šancu uspieť ak ex má družku na RD a malú dcéru, nie sú manželia. Aké príjmy bude súd zaujímať? Všetko spolu alebo len jeho?? Ak poberá daňový odrátajú mu ho? Chcem napísať, že žiadam ohľadom na jeho pomery nakoľko neviem koľko zarába...teraz platí 120€ dcéra je stredoškoláčka. Nebolo menené 6r. Vtedy bola prvom stupni. Má zmysel to skúsiť keď má ďalšie dieťa?

joannita
17. nov 2023

Ty ju mas v starostlivosti a on pobera danovy bonus na vase dieta?

autor
17. nov 2023

@joannita nie myslela som bonus na to ich dieťa či budú o ten bonus "krátiť" plat pri určovaní výšky na naše spoločné dieťa ktoré mám zverené v starostlivosti

mondolina
17. nov 2023

riaď sa nákladmi na vaše dieťa.

mk22
17. nov 2023

Spis si reálne náklady na dieťa, mohla si v pohode podať keď nastúpila na strednú školu, cestovné, školné, obedy.. Koľko ta tvoja dcéra "stojí" co všetko jej skutočne platíš.. Poistka, telefón, obedy, lieky, náklady na bývanie, stravu oblečenie.. Všetky tvoje náklady.. Internet, elektriku, plyn, nájom.. Všetko..

autor
17. nov 2023

@mk22 to áno rozumiem ale bojím sa že sa bude oháňať, že už sú traja a nevychádza mu, preto má aj zaujíma ako sa na túto situáciu pozerá súd, či niekto nemá skúsenosti, veď všetko ide hore a dieťa rastie ( ja mu varím, žehlím, periem - či sa na to nevyseriem?!) ... pokus o vtip 😥 no proste není to len že pošle a má vystaráno

mk22
17. nov 2023

Ty nerieš ci sa bude oháňať.. Na posúdenie všetkého tam bude niekto iný.
Nemáš sa čoho báť, nechoď tam ustrachana, bud sebavedomá, jednoducho vysvetlíš ze 120e pre stredoskolacku je malo.

11mirka22
17. nov 2023

To ze sa mu narodilo ďalšie dieťa nemôže ohroziť šancu na zvýšenie výživného pre tvoju dcéru. Nároky dieťaťa s vekom rastú plus súčasná inflácia, rozhodne máš nárok žiadať. Ale prioritne sa zamerajte na náklady dcéry, nie na jeho situáciu, plat, rodinný stav. To ťa zaujímať nemusí. Za rátaj všetky výdavky co dcéra má.

draik
17. nov 2023

To, že má ďalšiu vyživovaciu povinnosť, samozrejme má vplyv na prípadné zvýšenie existujúceho výživného (nebolo by však dôvodom na zníženie) a toto zvýšenie by bolo menej výrazné resp. žiadne, na rozdiel od situácie, že by ďalšie dieťa nemal.
Daňový bonus na jeho dieťa sa nezohľadňuje v jeho príjme pre určenie výživného na vaše spoločné dieťa. Rovnako tak ani príjem jeho partnerky.
Veľmi veľa však závisí od nákladov na vaše spoločné dieťa a od finančnej situácie (príjmu) vás oboch,