Chcem požiadať o zníženie výživného

kristinka1990
24. aug 2023

Dobrý deň chcem sa poradiť a pomôcť, nevedel by my niekto pomôcť zo žiadosťou na zníženie výživného,syn je pri otcovi ja platím mesačne 130eur výživné z rodičovského príspevku a ešte mám ďalšie dve deti,a chcem požiadať a zníženie výživného.

anjelicek26
24. aug 2023

Tak poziadat mozes,Ale mozu TI to tym tahom aj zvysit,ked otec dokaze,ze ma zo synom vyssie naklady...to,ze Si Ty na rodicaku je tvoje rozhodnutie,mozes ist predsa do prace,ked mas taketo zavazky typu vyzivne a nevychadza TI to.

pribinak
24. aug 2023

@kristinka1990 130’eur na školáka je nízka suma. Chod pracovať, napr keď je otec dalších 2 deti doma, tak nech sa stará on a ty pracuj niekde brigádnicky

abbey1
24. aug 2023

@kristinka1990 Reálne sa zamysli. Tvoje deti v tvojej starostlivosti nepotrebujú na život mesačne tých 130 eur? Tvoj starší syn má z tvojich 140 eur aký extrémny luxus?
Hanbila by som sa žiadať o zníženie výživného.

petronelag
24. aug 2023

@kristinka1990 Obyčajne sa platí polovica nákladov na dieťa a 130€ to určite bude, ak to nie je aj viac, neviem či sa to oplatí.

cica8
24. aug 2023

@kristinka1990 skúsiť môžeš ale ci to prejde... Určite máš partnera keďže máš ďalšie 2 deti, môže byť on doma a ty úst na brigádu, ak máš malé deti ktoré dojčís to je iné.... Skus za to nič nedas

sense
24. aug 2023

Požiadať môžeš, ale rátaj s rým ze ti môžu aj zvýšiť. Tie dve iné deti máji tiež svojho otca plus byt počas rodičaku doma je výsada nie povinnost

zmrzlinka2021
24. aug 2023

@kristinka1990
Ale mat dalsie deti s novym priatelom je tvoje rozhodnutie a tiez ostat na RD.
No musis sa len chopit zodovednosti.
130 eur je fakt smiesna suma na dnesnu dobu, je to tvoje dieta. Teraz predsa ak si na RD, mas dalsie deti, tak mas aj dalsieho praitela

nikaeli
24. aug 2023

@kristinka1990 skúsiť to môžeš, ale dôvod, že si na RD nestačí. Mať deti s druhým partnerom bolo tvoje rozhodnutie. Keby syn býval s tebou a muž by ti posielal 130€ - bolo by to podľa teba dosť? nedala by si mu jesť, lebo máš ďalšie deti? Mne posiela ex 130 na stredoškoláčku a už od mája sa súdime o zvýšenie. Mám aj druhé dieťa s druhým manželom, v spise iba urobili poznámku, že mám ďalšiu vyživovaciu povinnosť, no reálne sa dokazoval iba môj príjem, jeho príjem a výdavky na dcéru. Bodka.

saskia_98
24. aug 2023

Ja mam 300 na 4 ročneho. Čiže na tvojom mieste by som velmi nepodskakovala. Aj tak platiš málo...

deti95060810
24. aug 2023

@saskia_98 tak to hej... 👍

mogaa
24. aug 2023

tak predpokladám že na RD si preto že máš dieťa s iným partnerom...on je povinný zaopatriť rodinu....tvoj príjem sa znížil lebo si sa ty s novým partnerom rozhodla mať ďaľšie dieťa, to nie je dôvod na zníženie výživného.....dôvodom by bolo ak prídeš o prácu a máš problém si ju znovu nájsť alebo sa u teba zmení zdravotný stav, a nevládzeš pracovať ale nie to že máš ďaľšiu vyživovaciu povinnosť a preto sa ti znížil príjem.....

aams
24. aug 2023

To je veľmi malé výživné, ja by som iste ako rodič žiadala aj viac. Ved len náklady na jedlo a bývanie na jednu osobu je viac a kde je škola a ostatné. Ak už nedojcis, treba ísť do práce alebo na brigádu. Predpokladám, ze súd by nedopadol v prospech

sissy27
24. aug 2023

@kristinka1990 kks prepadla by som sa od hanby pod zem dat na decko len 130€ mesacne a vybavene 🙈 a este si spravis dalsie deti, bravo…
Vaz si svojho ex, ze este nepodal o zvysenie…

mell27
24. aug 2023

@abbey1 dosť tvrdé slová na to, že nemáš páru o tom, v akej situácii sa ocitla matka ... Ale čo čakať od MK...😳

abbey1
24. aug 2023

@mell27 Co konkretne ta poburilo?

prasiatko30
24. aug 2023

@mell27 keby to napisal chlap tak by si nerozmyslala nad jeho zivotnou situaciou🤔

2006_1211
24. aug 2023

@kristinka1990 v tejto dobe je 130 eur veľmi dobrá suma jeden z rodiny platí na deti okolo 200

mell27
24. aug 2023

@prasiatko30 určite áno 😊 prosím nesnaž sa prekrúcať môj komentár 😊 nečudujem sa, že ľudstvo je na tom tak, ako je, keď sa ženy a matky dokážu k sebe správať ako supy. Ale zjavne s autorkou všetky žijete a viete o nej všetko. 😊 Lebo ja nie, tak si nehodolím ju súdiť ani hodnotiť, žiadala o pomoc, ale toho sa tu asi ťažko dočká...

mell27
24. aug 2023

@abbey1 veľmi dobre vieš 😊

abbey1
24. aug 2023

@mell27 Neviem, ale nevadi. Napisala som, ze by som sa hanbila. Ja by som sa hanbila. Ostatne veci som si nechala pre seba prave kvoli slusnosti.
Tiez vychovavam deti, viem, kolko to cca min stohi. Zili sme I z ruky do ust. Preto uz rozmyslam inak.
130 eur na dieta skutocne nie je premrstena suma na jedno dieta.

erikavesela
24. aug 2023

@mell27 ja som sice neni v takej situacii, ale ako moze dieta za to, ze jeho matka je na rodicaku? To ma ten chlapec prestat jest, lebo jeho matka sa rozhodla, ze bude mat dalsie deti?...130€ je naozaj ako vyzivne velmi malo....matka ma povinnost sa o svoje deti postarat, tak nech sa stara

mell27
24. aug 2023

@erikavesela áno súhlasím, matka sa má starať o svoje dieťa, nikde som nenapísala, že to má byť ináč... 😊

nikaeli
24. aug 2023

@mell27 pomohli sme jej.. znížiť tak nízke výživné z dôvodu RD je nereálne. Keď sa mi narodil syn s druhým manželom, dcéra z prvého manželstva mala 11 rokov a ex platil výživné 40€. V tom čase bol rodičák 200€. Pýtala som sa právnika, aké mám možnosti a bez ohľadu na fakt, 40€ bolo žalostne málo, mať druhé dieťa bolo mojou voľbou a ako dôvod na zvýšenie výživného to jednoducho neobstojí. Sú to peniaze pre jej dieťa, nie pre otca a narodením ďalších dvoch detí to prvé predsa nestráca nárok na matkinu starostlivosť.
@kristinka1990 ako sa venuješ synovi? brávaš si ho na víkendy? kupuješ mu niečo? ako sa spolupodieľaš na jeho výchove a vzdelávaní? chodíš s ním na výlety? je s tebou aspoň časť prázdnin?

prasiatko30
24. aug 2023

@mell27 ked ma muz dalsiu rodinu a deti tak sa mu da vacsinou rada - mal si si rozmysliet co si robil a kolko deti si si narobil a ked nestacis platit treba ist robit, hladat brigady a pod. Ten syn je u otca a ona ma platit vyzivne- aplikuje sa rovnopravnost dietata na urcity zivotny standard. A matka, ked uz ho nema doma, tak ako hociktory otec, ktory nema v striedavej starostlivosti dieta, ma prispievat na zivobytie dietata.

erikavesela
24. aug 2023

@mell27 som rada, ze suhlasis, v kazdom pripade, jej synovi moze byt jedno v akej situacii je jeho matka....ked nema na vyzivne, nech ide pracovat...

mell27
24. aug 2023

@erikavesela moja známa bola v rovnakej situácii potom, ako jej zistili pokročilé štádium rakoviny aj jej by si nariadila, nech ide pracovať? (už zomrela) áno možno by mala ísť ak jej to situácia dovolí, z príspevku ale nie je jasné aké dôvody má na to matka...

erikavesela
24. aug 2023

@mell27 ano, aj take pripady sa zial stavaju...no nie su vdaka bohu pravidlom...autorka v tebou popisanej situacii nie je...chce len usetrit na vlastnom synovi

mell27
24. aug 2023

@erikavesela a kde píše, že chce iba ušetriť na synovi? Ak dobre čítam,tak dôvod, ktorý ju vedie k podaniu žiadosti o zníženie neuviedla...

chillibubble
24. aug 2023

@erikavesela neviem ci by som to nazvala ze chce usetrit na synovi. skor nevychadzaju s peniazmi, lebo niekto nerozmyslal dopredu... ale suhlasim s tym co vsetky vyssie pisete.

huxy
24. aug 2023

@mell27 dôvod uviedla, že je na rodicaku a má ďalšie deti.co samozrejme pre súd dôvodom na zníženie výživného, nie je.