Ahojte. Potrebujem poradit ohladom napisania rozvodu. Máme 18mesacnu dcérku a dom kt. Je napisany na muza a ja tu s nim byvam a aj s dcérku. Máme uver 12000e z uctu sa stahuje 186 e mesacne. Mame spolocny účet chodi mu tam vyplata a materská a uver stahuju. Neviem ci treba napisat najprv rozvod ci ziadost o vyzivne al pridelenie dietata al majetku
A manzel nema účet a pozicku bufem ja platit
A ziadost o rozvod nic viac
Tak to uz je na tom ako sa dohodnete zrejme je to tvoj ucet ale ak je to pozicka pocas manzelstva aj ta ide na polovicu
@1321987 .....je to podla toho, či sa viete rozumne dohodnúť na výživnom do rozvodu. Ak nie.tak najprv sa podáva žiadosť o úpravu práv a povinností k dieťaťu do rozvodu. Ak nechce platiť vôbec, podáva sa to spolu s predbežným opatrením(tam by sa malo rozhodnúť do 30 dní) Ak ti nedáva vôbec žiadne peniaze, je možné podať rovno aj žiadosť o výživné na manželku (teda na teba). súčasne môžeš podať aj žiadosť o rozvod. Tu by som ťa upozornila, že výživné na manželku je vyššie ako príspevok na rozvedenú manželku, takže ak nemáš finančné prostriedky, tak žiadosť o rozvod je lepšie podať až ked nastúpiš do roboty. Rovnako , ako jeho manželka máš právo užívať jeho nehnuteľnosť...teda môžeš zostať bývať v jeho dome. Vysporiadanie majetku je až po právoplatnom rozsudku o rozvode (ak sa neviete dohodnúť).
Najskor ziadost o rozvod a v tom je starostlivost o dieta a vyzivne majetok sa riesi na majetkovom neskor a tiez zalezi ci ten byt tvoj nadobudol pred manzelstvom alebo pocas a urcite chod vybavit vlastny ucet az sa dostanes k peniazom a na socialke si zmen cislo az ti to posielaju tam vsetko.