Chcem podať tresné oznámenie za krivé svedectvo

david1991
26. apr 2016

Ahojte. Chcel by som podat tresne oznamenie na svoju byvalu partnerku za krive svedectvo na sude.Mohol by mi niekto poradit ako to napisat, alebo mi poslat vzor?Ako by to malo vyzerat? Mam zverenu dceru v opatere uz 3 roky , a vzdy sa somnou o dieta sudi ale tie klamstva uz naozaj nezvladam a mam aj dokazy videa, aj zvukove nahravky.Zijeme v nemecku, mam statneho pravnika ,ona je nemka. Prosim zienky ak by ste mi vedeli pomoct tak tu napiste.Popripade ak dam taketo tresne oznamenie, pomoze to? Dakujem.

bobulazelena
26. apr 2016

Na trestne oznamenie nepotrebunes vzor. Normalne prides na policiu,pripadne na prokuraturu a tam su povinni s tebou bezplatne trestne oznamenie spisat.

bobulazelena
26. apr 2016

@david1991 tak to funguje na slovensku, ale ako to funguje v nemecku netusim.

stardust
26. apr 2016

@bobulazelena tak isto 😉

david1991
autor
26. apr 2016

Dakujem zienky.. lenze ja po nemecky moc dobre neviem.. skusim si to pripravit na papier.. Este raz dakujem,

bobulazelena
27. apr 2016

@david1991 pripadne myslim ze je moznost podat trestne oznamenie aj na slovensku. Kde skutocnost ze ho podavas na slovensku odovodnis tym, ze v nemecku si nemohol z dovodu jazykovych schopnosti. Pripadne si najdi nejakeho tlmocnika alebo kamarata ktory ti pomoze sformulovat vety na tej policii

rawmamka
27. apr 2016

@david1991 A ako si sa toľké roky rozprával so svojou ženou Nemkou a dcérou, ktorú už máš tri roky v opatere ? Ako si jazykovo zvládol rozvod, vysporiadanie majetku,...a tisíc iných záležitostí za tie roky v Nemecku, keď zrazu nevieš ísť na políciu a povedať tam pár jednoduchých súvislých viet ? Snažím sa to pochopiť, ale fakt neviem, čo si o tom celom myslieť.

david1991
autor
1. máj 2016

@rawmamka Ahoj, na sude bola tlmocnicka sudna.. Prakticky vsetko bolo prekladane.. Z nemkou som zil len jeden rok.. a prakticky nasa komunikacia bola rukami nohami..Nemam zaujem sa integrovat.

rawmamka
1. máj 2016

@david1991 Ďakujem za vysvetlenie, ale možno by bolo fajn (najmä v záujme vášho spoločného dieťaťa) aspoň trochu sa naučiť po nemecky, veď je to jej materinská reč a s mamou bude komunikovať celý život a zrejme bude preferovať práve tento jazyk.