Chcem dieťa do osobnej starostlivosti

23. dec 2023

Nechal nas, mna a nase male dieta, nech zdochne kludne ale nie o tom, chcem aby bolo dieta zverene do mojej starostlivosti , akymi argumentmi mam konfrontovat toho chudaka ak nebude suhlasit?
Co mam ziadat v tej ziadosti? Kontakt na pravnika mam len neviem co ziadat
Peniaze posiela

doriiis
23. dec 2023

Kvôli vlastnému urazenemu egu a nasratosti neodopieraj dieťaťu otca.

mogaa
23. dec 2023

Ono aj keď bude dieťa zverené do tvojej starostlivosti, otec má právo byť s ním, takže ak sa nedohodnete, súd určí styk otca s dieťaťom , väčšinou každý druhý víkend a polovica prázdnin + každé druhé sviatky......otcom ostáva či máš dieťa zverené alebo nie...rovnako môže zasahovať do záležitostí ako výber školy a podobne...otec má aj práva, nielen povinnosť ako platiť výživné....

mogaa
23. dec 2023

@doriiis to ani nebude môcť, ak určí súd styk s dieťaťom a nebude mu ho dávať, vie to otec riešiť - či prizvaímm polície ak mu dieťa nebude chcieť vydať alebo to bude riešiť s kolíznou či pri staršom dieťati môže požiadať o striedavú starostlivosť alebo zmenu starostlivosti....ak má otec záujem a matka robí prieky, tak zväčša súd aj určí striedavku....

nikaeli
23. dec 2023

a peniaze ti posiela len tak? bez rozhodnutia súdu? môžeš argumentovať akokoľvek, tomu 'chudákovi' budeš musieť dať dieťa minimálne každý druhý víkend od 9ej v sobotu do 18ej v nedeľu. Tak to väčšinou býva. Ak otec chce a vie zabezpečiť opateru aj na celý týždeň, môže byť dieťa v striedavke. Koľko má rokov?

alickapusinka
23. dec 2023

Nikomu nepraj nič zlé nikdy nevieš kedy sa to môže obrátiť proti tebe. Si nahnevaná ale vaše spoločne dieťa zato nemôže. Vždy ak dôjde k rozchodu sú na vine obaja každý si nesie podiel viny. Teraz že mate nezhodí tak ma trpieť dieťa. TY nie že mu ho nechceš dávať to rozhodne súd nie TY. Bez rozdielu že vás opustil. Ak nefetuje, neberie drogy je nealkoholik, riadne ma bývanie chodí do práce len preto že TY si nahnevaná s rozchodu jemu súd nezakáže sa stretávať s dieťaťom .Never ak bude dieťa väčšie môže mať striedavú starostlivosť a súd ju môže schváliť.

autor
23. dec 2023

@doriiis co splietas? Chcem ho do osobnej starostlivosti nechcem dietatu branit v styku

autor
23. dec 2023

@mogaa nechcem branit styku pisala som to niekde
Styk po sohode

autor
23. dec 2023

@nikaeli ano posielampeniaze len tak
Nebude chciet striedavku to sa nebojim

autor
23. dec 2023

@alickapusinka ja nebranim styku s dietatom pisem to TY niekde nevies citat?!

autor
23. dec 2023

NEBRANIM STYKU S DIETATOM VIDI HOVZDY KED ON MOZE A KED MOZEME MY!!! PENIZE POSIELA!!! CHCEM MAT DIETA V OSOBNEJ STAROSTLIVOSTI CHCEM TO MAT NA PAPIERI CHCELA SOM LEN ARGUMENTY KEBY TO NECHCEL PODPISAT!

tanyag
23. dec 2023

Nemusí podpísať...dáš žiadosť na súd, oni ho vyzvú...aj keď nebude súhlasiť...nežije s vami, ty sa o dieťa staráš tak ho zveria tebe...tam nie je o čom...A NEROZČULUJ SA...ideš si po radu, tak buď nečítaj odpovede, alebo rovno zavolaj právnikovi a hotovo...hoci na toto ti právnika netreba...

autor
23. dec 2023

A POPROSIM LEN TIE ZENY KOMENTOVAT CO O TOM AJ NIECO VEDIA A NEBUDU TU NADO MNOU MORALIZOVAT, ZE MAM ODPUSTIT A BYT USTRETOVA A POD BLBOSTI
AK STE S MANZELSTVE A NIESITE NA DETI SAME ( to neviem co tu vobec chcete v tejto skupinke)

autor
23. dec 2023

@tanyag ved ani jediny komentar nebol k mojej otazke..ani jeden

tanyag
23. dec 2023

Ja som ti odpovedala...že nemusí nič otec podpisovať...ja som si tým prešla...sama som si napísala žiadosť, podala na súd...súd vyzval otca dieťaťa...aby sa dostavil na pojednávanie...a tam sa to vyriešilo...súd mi zveril dieťa do mojej starostlivosti, určil výživne a na styku sme sa dohodli...ide o záujem dieťaťa a nie o to, čo chce otec...ak nechce striedavú, tak dieťa zveria tebe...ale to neznamená, že mu zanikajú práva a povinnosti...len na papieri je dieťa v tvojej starostlivosti a ty si primárne zákonny zástupca dieťaťa...

nikaeli
23. dec 2023

Ale ono to tak nefunguje, že TY CHCEŠ. Otec je taký istý rodič ako matka. Môže sa aj on tak zachovať ako ty - že on ho chce a ty máš smolu. Hovorím ti to ako rozvedená matka so skúsenosťami. A keď budeš doňho skákať, tak ti bez rozhodnutia súdu nemusí poslať ani euro 🤷🏻‍♀️

zooeynka
23. dec 2023

Stekas ako trafena. Das ziadost, sud rozhodne. Nie je dovod dieta nezverit tebe, ty ho vychovavas, muz si taku ziadost pisat urcite nebude. Ty jeho podpis nepotrebujes

jaskolka
23. dec 2023

Autorka, ty sa hlavne ukludni. Podas zisdus o zverenie maloletého dieťa do svojej starostlivosti, on ti nič nemusí podpisovať.
Ale trochu sa začni ovládať, lebo keď takto budeš vystrajat a správať sa aj niekde na úradoch, tak to zverenie nebude také "proste"

autor
23. dec 2023

@nikaeli otec toto nebude chciet toto sa absolutne nebojim

autor
23. dec 2023

@jaskolka ja som kludna len som asi musela
Pouzit velke pismena aby to bolo jasne

mogaa
23. dec 2023

No ono to jasné je...ale on by bol blbý keby ti to podpísal v znení že dieťa uvidí po dohode....lebo v tvojom ponímaní to znamená, nie keď bude chcieť on ale kedy budeš chcieť ty a to je obrovský rozdiel.....okrem toho, ak s tým súhlasiť nebude, súd určí stretávanie a on vtedy dieťa zobrať môže, ale nemusí.....len ty mu ho vtedy musíš dať....takže úprimne, bol by hlupák keby súhlasil s tým , vidieť dieťa podľa dohody, lebo vy dvaja sa zrejme nebudete vedieť dohodnúť....inak on nič nepodpisuje, rozhoduje súd, on len môže povedať že s tvojim návrhom súhlasí alebo nesúhlasí.....

cacianka
27. dec 2023

V tejto skupine moze byť každý, kto chce, ty nemáš právo nikomu zakazovať ani rozkazovat, ani ziapat tu na iné ženy. Je verejná, prístupná každému.
Chces dobré rady ? Chceš, tak skludni hormóny aj tvoje hysterické prejavy. Úplne ti stačí čítať príspevky v tejto skupine, je tu mrte tém, diskusii a príspevkov na tvoj problém. Ak sa ti nepáčia slušne príspevky od žien, zadarmo , tak si zaplať právnika a choď hulákat tam. Vyhodí ťa cez "zavreté dvere"....

autor
27. dec 2023

@cacianka uz si si vybila frustraciu a ukludnila sa? Ok super..rady od zien ktore nemaju skusenosti su mi nanic kedze nevedia poradit a nech sa paci ked si precitas niektore komentare tak nic, absolutne od veci
Potrebujem aktualne info nie mrte komentarov spred 3 rokov

cacianka
29. dec 2023

Ja som kľudná až až, keď píšeš veľkými písmenami, na nete je to prejav kriku, hystérie a nervov, ziapania.
Tu na MK určite nie sú iba staré komenty , ale mrte nových, spred pár dní. A aj keď sú 3rocne, zákony sa odvtedy nemenili, platia stále. Mmch začali tu radit ženy, ktoré majú s takýmto problémom skúsenosti a prax. Ale ty si to kašleš sama,

adkoalauri
29. dec 2023

Pri tomto slovníku by som ti dieťa zobrala, nie že dala do starostlivosti

autor
29. dec 2023

@adkoalauri chvalabohu, ze o tom nerozhodujes ty

adkoalauri
29. dec 2023

Chvalabohu nie ja budem liečiť tvoje psych. zničené dieťa

autor
29. dec 2023

@adkoalauri to urcite nie