Ahojte, keďže ma čaká rozvod a neviem čo od toho všetkého čakať a určite sa tu nájdu ľudia ktorý si tým prešli ,chcel by som nejaké vaše rady načo sa mám pripraviť ? Ako to prebieha u právničky?
Právnik je nutný len v prípadoch že je to komplikovanejšie, inak právnika nepotrebuješ.
sama si napíšeš, alebo s nejakou kamoškou ktorá má vyjadrovanie... načo právnika... a na súde nemáš čo tak veľké vysvetľovať - to už je napísané.. iba ak doplňujúce otázky od sudcu
@mmooly tak neviem ako to chodí cele a ano máme aj deti, ide aj o majetok a asi právnička vie pomôcť v takých veciach
@daiane7 ako dlho trval rozvod ?
Ja som mala právničku, lebo som vôbec nevedela, čo môžem očakávať, keďže ex so mnou nekomunikoval. Aj ma vždy ukľudnila, povzbudila, okrem iného, takže ja som neľutovala.
S právnikom som si dohodla stretnutie. Všetko sme rozobrali asi pri dvoch návštevách. Sme v malom meste čiže za pojednávaním sme čakali od novembra od apríla. Rozviedli nás na prvý krát (s tým, že sme obaja odmietli manželskú poradňu) asi za 30 minút. Ex vystrkoval rožky na súde tak ten právnik sa mi ozaj zišiel. A žiadosť o rozvod by som absolutne nedokázala napísať aby to súdu bolo postačujúce. Vzal odo mňa tuším okolo 600€ ale povedala som si že nestali mi tie peniaze za to aby som bola pod stresom a nevedela si rady v tak pre mňa veľmi psychicky náročnej situácii.
@daiane7 toto iste hovorím aj ja že o peniaze nejde v tomto prírode vôbec .. takže súd nám môže navrhnúť manželskú poradňu ? A keď ja odmietnem a ona bude chcieť čo v takom prípade ? Sme z malého mesta takže dúfam že na pojednávanie nebudem čakať pól roka
Nám ho najprv dali hneď koncom januára, ale ex požiadal o odklad kvôli pracovným povinnostiam. Takže preto nakoniec až apríl. Bolo to rýchle naozaj až som bola prekvapená. Čo sa týka manželskej poradne, tak jedna známa sudkyňa ma hneď na to upozornila, že už nejak, tak automaticky posielajú, ale môžem to odmietnuť a nezúčastním sa ho. To som hneď povedala aj právnikovi. Na pojednávaní to sudkyňa automaticky navrhla, tak môj právnik to odmietol s tým, že z mojej strany nie je ochota na obnovu manželstva. Mala som šťastie, že odmietol aj ex takže na prvý krát nás rozviedli. Aký je postup v prípade ak jedna strana sa chce zúčastniť a druhá nie, tak to netuším. Asi by som sa na to opýtala právnika.
@daiane7 tak to pevne dúfam že aj nám dajú tak rýchlo termín a bude pokoj už nadobro… ako to berie súd ak by jeden z nás mal už iného partnera to asi nevies ?
Moja skúsenosť s termínmi tiež v menšom meste z tohto roku -žiadost podaná začiatkom januára, pojednávanie v polovici marca.
@caramellka tak to si mala veľmi dobre si myslím
prečo právnik? Ja som ho nepotrebovala