Ahojte mám otázku môžem podať trestné oznámenie na bývalého keď nezaplatil už 2 mesiac vyzivne?vlastne ani jeden mesiac nezaplatil na čas stále mešká a výhovorky ,súd sme nemali no nežijeme spolu už rok a pol.urcite budem riešiť aj súd len dovtedy či sa niejakou viem pohnúť mali sme ústnu dohodu že bude platiť 100€ mesačne niejake doklady o platení mám.dakujem za odpoved
Výživovaciu povinnosť má rodič od narodenia dieťaťa. Pokiaľ sa nevedia dohodnúť alebo otec nechce platiť treba podať na súd o určenie sumy a aj dátumu splatnosti výživného.. keďže to nemáte nemôžeš urobiť nič. Rýchlo podaj na súd nech nestratíte veľa €
Žiadaj výživné cez súd, určite dostaneš viac ako 100. Teraz ho nemáš za čo udať.
Toto je dosť primitívne ale ľudia to bežne využívajú
@anka129 nájdi si právnika...
@anka129 žiadosť o výživné ti kľudne pomôžme spísať aj kolizna opatrovnícka na sociálke, a urobila by som to naozaj co najskôr lebo co máš na papieri je na papieri, ústna dohoda platí totiž naozaj iba medzi ľuďmi ktorý sú férový čo o svojom ex zrejme povedať nemôžeš.
Čím skôr žiadosť napíšeš, podas, tým skôr prebehne súd a potom si už sám rozmysli ci platiť bude alebo ho bude naháňať exekútor.
Dobré ráno... mám aj ja otázku, ohľadom výživného . V priebehu 8mich mesiacov sa bývalý omeškal s platením a vyplatil to naraz po 2x. Aj keď to vyplatil a teda sa omeškal s platbou, tiež môžem podať na súd zo zanedbania vyživovacej povinnosti ? Nejde o peniaze ,ale o to,že sa omeškal. Podľa rozhodnutia súdu bývalý mi platí 100€ vždy do 15teho dňa v mesiaci.Keď to dobre chápem, platí to na daný mesiac.
Ze 100 eur 🤣 urcite dostanes viac,zienky ti poradia.
100€ platí na základe dohody a schválenia súdom. Na nete som našla,že ak nezaplatí 3 mesiace,až vtedy môže byť súdne stíhaný..ale mne ide o iné,nie peniaze, ak dva mesiace nezaplatil a potom doplatil všetko a zase dva mesiace nezaplatil a opäť to doplatil, či aj napriek tomu,že zaplatil, ale oneskorene ho môžem riešiť súdne...lebo nezaplatil na čas
@anka129 ústna dohoda = žiadna dohoda
Platí len to čo máš na papiery. Keďže nemáš rozsudok zo súdu, tak nemáš dať trestne za čo….nebola mu určená vyživovacia povinnosť