Bývalý priateľ ma zadĺžil, poraďte, ako ďalej.

levandula210
15. aug 2019

Bývalý priateľ ma pred 9 mesiacmi presvedčil aby som mu vzala na splatky iphone X lebo jemu sa jeho mobil pokazil a jemu nákup na splátky nechceli dať. Najprv som nechcela ale potom ma presvedčil a zaprisahal sa že to bude poctivo platit. Celková suma bola 1040 eur, po 54 eur mesačne. Ten konkretny mobil predal a kúpil si lacnejší (lebo zevraj potreboval peniaze).Dva mesiace na to sme sa rozišli (nie v dobrom) a on to doteraz platil (až na dve splatky ktoré nezaplatil a kde mi nabehli aj poplatky za vymahanie). Tento mesiac som musela zaplatit zasa ja a napísal mi že si to už mam platiť sama pretože mu nechcem odpovedať na dosť osobné otázky a nechcem mu dať informácie o mne (lebo stále ma sledoval, sledoval mi hovory, správy, polohu vydieral a citovo manipuloval).Keď som chcela aby mi iphone vrátil, povedal že v tom prípade chce odomna peniaze ktoré doteraz zaplatil v splátkach čo je okolo 400 eur. A že dá mi úplne nový iphone X. Lenže za ten čas jeho hodnota klesla. Na polícii mi povedali že to nie je trestný čin a že to mám riešiť žalobou lenže ja mám mesačne ledva na tú splátku nieto ešte na súdne poplatky, navyše nemám žiaden papier o tom, bola to ustna dohoda. Ostáva ešte zaplatiť cca 600 eur. Nedá sa s ním inak dohodnúť a neviem co dalej... Nemáte nejakú radu?
ola to ustna dohoda
Ostala

lujza123
15. aug 2019

@levandula210 je mi to ľúto ale za blbosť sa platí. Niesi ani prvá ani posledná ktorá naletela chlapovi, poznám ale aj horšie prípady a ďaleko väčšie dlhy.
Niektori ľudia vedia byť riadne svine po rozchode

domka1205
15. aug 2019

@levandula210 splatkova zmluva je na tvoje meno, všade sú tvoje údaje a tvoje podpisy že so všetkým súhlasíš, nikde na pôžičke nefiguruje jeho údaj ,takze sa nedohadas. On špekulant to určite dobre vie a nezaplatí viac nič

deti95060810
15. aug 2019

no je to vychcaný hlupák, ktorý si zaslúži poriadne po papuli...
asi ti nič nepomôže len všetko zaplatiť...skús napísať na nick draik, alebo tu na MK je skupina právne poradenstvo....

1975renca
15. aug 2019

@levandula210 žiaľbohu, ak nechcete mat problémy, treba to splatiť, všetko je na Vaše meno, takže tu nezmôžete vôbec nič

eliska13
15. aug 2019

@levandula210 buď máš nejakého svalnatého kamaráta, otca...ktorý mu to vysvetlí, alebo to doplatis zaňho a budeš si dávať na také veci obrovský pozor a už to nikdy nespravis

miskoskulko
15. aug 2019

Pridaj otázku do skupiny právne poradenstvo
https://www.modrykonik.sk/group/1900/

fkata
15. aug 2019

Splatiť. Problémy by si mala Ty a kým sa vy dohaduje, súd môže vydať poverenie na exekúciu.

nini1010
15. aug 2019

Zialbohu nie si v prave.Neexistuje sposob akym by si ho mohla donutit to platit.Vsetko ke na tvoj meno a vase trenice ako aj dohoda ako ste spisovali tu zmluvu je len a len vasa osobna vec.Urobila si hlupost,uz sa jedine poucit.

dilino
15. aug 2019

na súde nepochodiš lebo nemáš to pisomne tak súd sa s tým zaoberať nebude a keby si mala papier môžeš ho dať na súd a na exekutora lenže ked nemáš papier nič ti nepomôže len to splatiť aby ťa nenavštivil exekutor žiaľ človek sa uči na vlastných chybách nikdy ani keby kľačal na kolenách by som to neurobila a ked už tak na pisomnú dohodu že v pripade že nevráti celú čiastku dáš ho na súd kedže je to vysoka suma lenže tak nezmôžeš nič ked to bolo iba na dobré slovo samozrejme už mal v pláne aj rozchod to mu padlo vhod a ma pekný mobil za zopár šupov naletela si budeš mať nabúduce ponaučenie že ked niekomu niečo vždy len pisomne a na papieri ja som tak požičala znamej dosť veľku sumu penazi ale mala som to ošetrene pisomne a ked mi nevrátila dala som návrh na súd ten mi vyhovel kontaktovala som exekútora a ten jej sťahoval zražky s platu takže cela suma sa mi vrátila a navyše musela zaplatiť sudne poplatky a exekutorsku odmenu ani pribuznemu by som nič bez papiera nepožičala dnes je taka doba na všetko treba mať papier.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
selest
15. aug 2019

@zahrajzlato aby ukazal ze na to ma😂

tenerifka
15. aug 2019

boze, to aky je stupeñ zufalstva dat sa dokopy s chlapom,co nema ani na mobil?

dopolbokaodrata
15. aug 2019

@selest presne, takých frajerov je kopa.. Ešte 20 ročná audina a baby idú do kolien.

bojka22
15. aug 2019

@levandula210 rieš to z jeho rodičmi. Ja viem ze možno detinské ale možno oni by ti pomohli. Lepšie skúsiť

prevenar
15. aug 2019

@levandula210
- cisto ludsky ..skutocne blba situacia, do ktorej sa je lepsie nikdy nedostat.
- cisto technicky ..zadlzila si sa dobrovolne sama, dlh je tvoj a budes ho musiet splatit (v kratkosti)

do buducnosti, uz taketo veci nikdy nerob. :/

pininka1
16. aug 2019

Ja by som bola šťastná že ho mám z krku, a ako píšu baby, za blbosť sa platí. Zaplať to a budeš mať už pokoj. Ťahanice so žalobou to môže trvať aj 20 rokov a ďalšie peniaze a ďalšie dohadovacky. Čo ak on na súde povie že ti tie peniaze dal v hotovosti. Bude to len tvrdenie proti tvrdeniu.

petkaaa
16. aug 2019

Typická Slovač, žije z ruky do úst, ale drahý mobil by chcel mať, aby navonok ukázal, aký je čávo.. a ty, hlúpa, si mu ho kúpila.
Bohužiaľ, žiadny právnik ti nepomôže, ústna dohoda je veľmi ľahko spochybniteľná, je to slovo proti slovu. Splať to, pretože inak sa dostaneš do zoznamu neplatičov a budeš mať zbytočne problémy, ak budeš chcieť brať opäť niečo na splátky. A hlavne sa z toho pouč.

h_petra
16. aug 2019

Nic s tym neurobis... po mne chcel byvaly, aby som si vzala pozicku 100 000 CZK, aby sa on mohol vyplatit z exekucii. To mi rozum zastavilo nad touto jeho drzostou.
Nikdy by som nic take neurobila.
Tebe uz nic neostava, iba to doplatit.

deti95060810
16. aug 2019

@h_petra 😨😨

blackcat8885
16. aug 2019

Mne sa to stalo pred rokmi ex má takto ukecal na notebook a pôžičku ktorú dodnes splacam bohužiaľ 😞 moja hlúposť vtedy. Samozrejme nič mi nedal dodnes a ja mám dlhy aj keď už mám rodinu a manzela. Bolo to spolu všetko cez 5000e takze pár rokov mi idú peniaze do..... Asi tak bola som strašne hlupa

0hena0
16. aug 2019

@domka1205 a po moralnej stranke, tiez... Nikomu to dnes uz akosi nic nehovori. 😉

eliaska101
16. aug 2019

@levandula210 keby si veľmi chcela, tak ho môžeš ešte aj udať za to, že ťa vydiera! No pokiaľ sa nechceš ťahať po polícií, tak budeš musieť splátky sama platiť, ak chceš aby si od neho mala pokoj. Bohužiaľ.

kamlicek
19. aug 2019

@eliaska101 asi tak, neni to prijemne, ale take veci sa deju, najma ak slepo niekomu doverujeme. Je to na nic, za dobrotu na zobrotu ako sa hovori :-/

eliaska101
22. aug 2019

@kamlicek presne si to vystihla, tak to je! No je to hrozné, že človek, ktorý za nič nemôže tak to dopadne. Nespravodlivé riadne!

nyusika
22. aug 2019

máš ponaučenie do budúcnosti.
Ja by som už ani jedno pismeno takému hrdinovi nevenovala a úver zaplatila.
pre tvoje dobro- uuuplne ho vyskrtni zo svojho života.
kvôli 600 euram si ho nekomplikuj ešte viac.