Bývalý partner si dal návrh zverenia dieťaťa do svojej starostlivosti

18. jan 2023

Ex si požiadal o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti. Bude nejaký súd? Mám ako matka šancu získať dieťa do svojej starostlivosti? Alebo je to o tom, kto požiada prvý? Čo môžem robiť?

lienka.7
18. jan 2023

Tak ako si môžeš dat ty návrh, moze si ho dat aj tvoj ex. Prava mate predsa rovnaké. A ano, rozhoduje súd na základe dôkazov.
Co mozes robit ti najlepšie poradi tvoj právny zástupca, keďže nepozname tvoj pripad

pribinak
18. jan 2023

Nie je to o tom kto požiada prvý, bude riadne súdne konanie, kde obaja poviete prečo žiadate dieťa do svojej starostlivosti
Súd posúdi kto má aké podmienky aké väzby k dieťaťu a podľa toho rozhodne

stannkas
24. jan 2023

To, že bol podaný návrh na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti otca zo strany otca, automaticky neznamená, že súd Vášmu ex aj vyhovie. V prípade, ak sa neviete dohodnúť, súdne konanie celkom určite prebehne a tam sa rozhodne, kto dieťa získa do svojej osobnej starostlivosti. Súd vždy prihliada na najlepší záujem dieťaťa. Do úvahy berie napr. kto sa o maloleté deti staral doteraz, akým spôsobom, ktorý z rodičov má vhodné podmienky na poskytnutie potrebnej starostlivosti...
To, že Váš bývalý podal takýto návrh hneď neznamená, že dieťa do osobnej starostlivosti aj získa. Toto bude vecou dokazovania.