Bývalý partner sa s našim synom zdržiava na inej adrese ako uviedol na súde

27. aug 2021

Baby ako by ste reagovali ? Mám sa ozvať ? Syn súdom pridelený do mojej starostlivosti partner si ho berie každý parný víkend ale zistila som že už nebýva u rodičov ako povedal na súde a že tam bude aj s malým keď je s ním. Ale že býva v podnájme v meste s novou partnerkou a jej synom a tam nosí malého ako by sa vám to páčilo ? Mám sa ozvať ? Mal má o Tom aspoň informovať? Mám právo vedieť kde je malý? Ja som bola vždy v tom že malý je na dedine ďakujem

dadis
27. aug 2021

Prečo by ťa mal o tom informovať?

pribinak
27. aug 2021

Je tam dieťa nejak ohrozené?
To čo povedal na súde je ok, ale to neznamená, že cely život s ním bude iba na jednom mieste.

ckocka
27. aug 2021

Ak ho ty informuješ vždy o momentálnom mieste výskytu dieťaťa a s kým sa práve stretáva tak by som to od neho tiež nekompromisne vyžadovala.

mondolina
27. aug 2021

keby ho zobral aj na hotel, tebe to môže byť jedno...nemusí ti nič oznamovať, čo by sa zmenilo? nič

ivkazba
27. aug 2021

Ty nemáš nového partnera? Ak nie, ani už nikdy neplánuješ kým bude dieťa? Či bude v poriadku, ak ty nového partnera budeš mať a bude s tvojim synom, ale nie je v poriadku aby mal novú partnerku ex?

ivkazba
27. aug 2021

Apropo, nie je dôležité to, či je malý rád, že bol s tatom ako to, či s ním bol na dedine, v meste alebo hoci aj v jaskyní?

ladyblcha
27. aug 2021

Syn je sudom prideleny tebe, ale tvoj ex nestratil rodicovske prava, stale je otec, a ak nie je ohrozeny na zivote, nechapem co riesis. Ze ma partnerku a dieta? Ved ti to moze byt jedno, aspon sa syn socializuje a spoznava nove situacie. Ty si mama, nie partnerka otca dietata.

kvetinka75
27. aug 2021

nevidím dôvod, prečo by ti niečo také mal oznamovať. Bývalý má právo na svoj život. Ty mu oznamuješ kade chodíš s malým? Pokiaľ nie je ohrozený na živote, nemáš právo požadovať takéto informácie.

hipuska
27. aug 2021

No, hold smola. Mne bolo na súde povedane, že rodič, ktorému dieťa nebolo zverené do starostlivosti, má právo na informácie o dieťati-pravidelne. Toto sa dá normálne súdom vyžiadať, že zasielať report 2xdo mesiaca. Kolizna mi "nariadila" 1xza týžden. Ale opačne to už neplatí. Teda, ja ako rodič, ktorý nemá zverené dieta-nemam nárok na žiadne info počas pobytu deti s otcom. Takto, keď sú s ním dlhšiu dobu, neviem o nich nič aj 2 týždne

makova333
27. aug 2021

@hipuska kolizna nema co nariadovat. Na to je sud a sudne rozhodnutie. A ty ako rodic ides podla neho.

makova333
27. aug 2021

Autorka: Ziadny sud na SK este nezakazal byvalemu partmerovi novy vztah. A ani nezakazal stretavat sa s partnerom rodica (za predpokladu, ze tam, samozrejme, nebolo nejake patologicke spravanie). Pokial dietatu nie je ublizovane, nie je co sudne riesit.

hipuska
27. aug 2021

@makova333 no jasné že nemá. Ale nie je zrovna príjemné, keď na pojednávaní ona povie, že matke bolo odporučené ale je nespolupracujúca.....v súdnom rozhodnutí je predsa málokedy zakotvená povinnosť informovať druhu stranu

makova333
27. aug 2021

@hipuska cim si ako nespolupracovala? "Podľa § 24 ods. 5 druhá veta zákona o rodine, rodič, ktorému nebolo maloleté dieťa zverené do osobnej starostlivosti, môže sa práva na pravidelné informovanie sa o maloletom dieťati domáhať na súde." Takze ak to nemate ukotvene sudne, je periodicita na tebe resp. na dohode s ex. Nie na dohode s koliznou.

hipuska
27. aug 2021

@makova333 ja presne viem. Len, je isto jednoducshie sa vyhnúť tomu, aby to bolo určené súdom.

makova333
27. aug 2021

@hipuska preco? Mas problem otca informovat o dietati?

hipuska
27. aug 2021

@makova333 to je na dlho a sú tam iné problémy. Netýka sa to tejto témy

makova333
27. aug 2021

@hipuska ok, chcela som len uviest na pravu mieru, ze kolizna s tym nic nema.