Ahojte, idem si po radu s exmanželom sme sa rozviedli pred 10.mesiacmi a taktiež sme sa dohodli na rodičovskej dohode (2,5 ročná dcérka)každý parný týždeň od soboty 10.00 do nedele 17.00/200€ mesačne lenže
ja som mu ju dávala aj po mimo dohody a teraz chce striedavu starostlivosť a s tým nesúhlasím. On je nezodpovedný človek v čase manželstva pestoval/fajčil marihuanu, sedel v base je agresívny. Keď malička mala 1r. sa na ňu vykašľal a radšej na chatu išiel za kamarátmi (a to sa opakovalo často aj k svojim rodičom odišiel a vrátil sa po 2-3týždnov k nám ako mu to vyhovovalo )teraz zrazu žiada striedavku. Keď je maličká u neho on s ňou chodí do stajne k prasatam a ukazuje jej ako strieľa potkanoch. Bojím sa maličkú mu dať na striedačku lebo on není normálny.
@catherine1989 ja si myslím že kvôli plateniu lebo jemu stále išlo iba o peniaze a tak mi chce spraviť napriek
@kristina651 ale striedavá starostlivosť neznamená, že nebude platiť výživné. Pokiaľ je životná úroveň otca vyššia ako životná úroveň matky výživné platiť bude - nakoľko dieťa má nárok na živ. štandard oboch rodičov. Inak....pri 2,5 ročnom dieťati striedavú starostlivosť? Skôr si myslím, že mu umožnia ešte nejaký ten deň s dcérou naviac v rámci určeného styku s dieťaťom - ale striedavku momentálne nie. A to čo opisuješ, že robí - pokiaľ to nedokážeš bude to irelevantné a budeš za hysterku. Chce to dôkazy, ktoré súd jasne presvedčia.
Preco su po rozchode zrazu vsetci muzi nenormalni a preco roky zijete a mate aj deti s nenormalnymi ludmi? :D
Striedavá nemusí byt vždy 2 týždne s jednym rodičom a 2 týždne s druhým rodičom
Môže to byt aj pomer 1: 3
A striedavka rozhodne neznamená že nebude platiť výživné
baby ak je striedava ako je to potom so stahovanim? navstevuje dieta jednu skolu a rodicia sa tomu musia prisposobit?kamoska sa chce totoiz odstahovat dalej ale nevie ako to funguje
Ak to je tak ako vravis nesuhlasila by som a snazila by som sa dokazat, ze to pre malu nebude vhodne riesenie skrz jeho spravanie. Ak si mysli, ue sa striedavkou vyhne plateniu vyzivneho, je na omyle
@alenah31 minulé prišiel po malú a spustila som telefon s nahrávaním ..ako nadával po mne hresil a pred malou a povedal že malú bude mať týždeň on a týždeň ja a platiť nebude ..neviem či postaci dôkaz že mám faktúry ako si objednával marihuanu a malička dosť zrozumiteľne rozprava čiže keď niečo nové zažije povie
@kristina651 faktúru na marihuanu? Prosím ťa to kde kupoval? U nás legálne ťažko. Súd nebude riešiť aké zlé-dobré vzťahy sú medzi vami. Podstatný bude jeho vzťah k dcére. Ale toho by som sa aj tak nebála - striedavka u tak malého dieťaťa neprejde - rozhodne nie v pomere ako chce on - možno dostane víkendy - a možno ani tie nie, zrejme mu to len rozšíria a jeden prac. deň v týždni - napr. nepárna streda od 15:00 do 19:00. A ešte jedna vec...pokiaľ si ho nahrávala bez jeho vedomia na súde tento "dôkaz" bude neprípustný.
@alenah31 no ale ak ho nahravala, ked sa spraval nezakonne, t.j.urazal a vyhrazal sa, samozrejme to budu brat do uvahy, ved kolkokrat hocijaka kamera, ci uz v meste, obchode, banke, odhali trestnu cinnost, a urcite sa dotycneho dopredu nepytaju, ci suhlasi s nahravanim, ked ide rozbit niekomu auto.
@tenerifka nie neuznajú - pokiaľ má nahratý rozhovor a mala pocit ohrozenia (konal nezákonne) mala ho ísť nahlásiť na políciu. Ona to neurobila - nie je záznam o tom trestnom čine či priestupku - vtedy môžeš nahrávku použiť ako dôkaz - ako napr. použiješ kameru v obchode - kde už ale tr. čin nahlásený bol a polícia si dodatočne ako dôkaz záznam vyžiadala. Ona chce na súde použiť niečo čo nie je nikde zaznamenané.
@tenerifka ale teraz môže urobiť jedno - ísť na políciu a ohlásiť nebezpečné vyhrážanie sa blízkej osoby...v tom prípade to zaznamenajú, jeho zadržia, ona im odovzdá záznam - ten už bude relevantný ako dôkaz. On skončí v CPZ - ak pôjde o opodstatnené nebezpečné vyhrážanie sa bude obvinený a súdený. A tým má poriešenú striedavú starostlivosť nadlho si myslím.
a prečo tú striedavku chce?