Bývalý manžel si neberie deti podľa rozhodnutia súdu

6. jan 2025

Zdravím. Vie mi niekto podarit ake mam možnosti? Exmanzel si neberie deti podľa nariadenia súdu, tipujem, že ani cez letné prázdniny si ich nezoberie tak ako ma. Ako mám postupovať?V práci nemám toľko voľna, aby som vykryla skoro všetky prázdniny a všetky choroby. On si dovolenku kvôli deťom nezoberie. A platiť opatrovateľku alebo súkromné škôlky si nemôžem dovoliť, to by som robila len na tieto výdavky. Tak isto víkendy. Ma ich brat už v piatok, príde ale až v sobotu. Tým pádom nemôžem ísť v sobotu do prace od rána. Co mam robiť? 😔 Môžem sa s tým obrátiť znovu na súd alebo na políciu, keď v podstate úmyselne porušuje súdne rozhodnutie? Ďakujem

patka06
6. jan 2025

Pokiaľ viem, súdne rozhodnutie mu dáva právo, nie povinnosť zobrať si deti k sebe.

autor
6. jan 2025

@patka06 áno, to mi je jasne. Ale neviem to opätovne riešiť? Napríklad zvýšením výživného? Ved ja kvôli nemu prídem o prácu...

patka06
6. jan 2025

To samozrejme môžeš, podať návrh na zvýšenie výživného, resp. ak nemáš, pridať k výživnému aj úhradu mimoriadnych výdavkov, kde sa počíta aj tábor pre deti počas prázdnin.

joesvk
6. jan 2025

Je to hlupák.
Ale neviem,či by som sa súdila na tvojom mieste.
Možno ti robí naschvály.
Ale nedala by som na sebe poznať, že mi to vadí .
Sprav mu občas skrt cez rozpočet, keď príde v sobotu, nebuďte doma. Keď sa bude sťažovať, tak ty nemôžeš byt v pozore,kedy príde pánko.
Povedz,ze vždy v piatok večer budú pripravení. V inom pripade ,nevieš, či budeš doma.

stanulienkat
6. jan 2025

Pohroz mu striedavou. 😁 Mozno sa vzchopi.

ukgirls
6. jan 2025

da na sud a ziadat aby mu bla nariadena platba polovicny vydavkov na tabory,opatrovatelku a podobne... ci vyhras tazko povedat ale skusit mozes..zial nic ine ... ak mas dobre vztahy so svoktou poziadat ju cu by ho nemohla zastupit

autor
6. jan 2025

@stanulienkat ale kdeže. Ved s tým som išla na súd, rezolútne ju odmietol.

autor
6. jan 2025

@ukgirls toto, žiaľ absolútne nie je možné. Jeho rodičia sa k tomu postavili tak, že to je môj problém

juliana30
6. jan 2025

Nespravíš s tým nič, ani môj ex si neberie deti,je to jeho právo, nie povinnosť.Ja som celé roky menila robotu,aby som robila na 1 smenu.Konečne trochu podrástli, tak už zostavajú aj samé doma.

tykat
6. jan 2025

Preco nemate striedavku?

juliana30
6. jan 2025

@tykat predpokladám,že jej ex nemá zaujem o striedavku,ja keď som mala súd,navrhla som ,aby mal deti ex každý 2.vikend od piatku do nedele a on odmietol,vraj mu stačí každá 2.nedeľa.Tak sudkyňa povedala,že keď deti nechce,tak mu ich núkať nebudeme.Bohužiaľ,aj takí sú muži.

deti95060810
6. jan 2025

môj nechodil pre syna roky.. mne to súce nevadilo, ale na súde som to vždy spomenula pri zvyšovaní výživného a to mu aj priťažilo...
určite neskáč ako on bude pískať, do práce pekne choď a na neho sa môžeš vykašľať... na súde vždy spomeň že pre deti nechodí v čase ako má...

autor
6. jan 2025

@deti95060810 len ja nemám pri kom deti nechať, sú ešte malé...keď nezoberie deti, nemôžem ísť do práce. Naozaj netuším ako to budem riešiť 😔