Budem sa môcť s dieťaťom odsťahovať do iného mesta?

15. feb 2024

Ahojte, uz som sem raz pisala ale trosku ohladom niecoho ineho. V skratke - priatel zacal mat agresivne spravanie. Postupne sa pripravujem na odchod aj s dietatom. Ide mi o to ci sa budem moct odstahovat do ineho mesta aj bez jeho suhlasu? Viem ze do ineho statu je to problem ale je to problem aj do ineho mesta? Naozaj neviem ako toto funguje.. mesta su od seba 2,5h jazdy autom.

viky2612
15. feb 2024

Samozrejme že všade v rámci krajiny sa môžeš odsťahovať.

flavia1
15. feb 2024

Ano, aj ja som sa detmi prestahovala.

autor
15. feb 2024

@flavia1 a ako to bolo po urceni styku? Musela si mu ich vozit alebo ako sa to potom riesi?

damian85
15. feb 2024

Ak máš deti už zverené do svojej starostlivosti môžeš , len musíš dodržiavať rozhodnutie súdu. Ak ich nemáš znova môžeš , kým si nepostaví hlavu on - a nepovie ti , môžeš ale deti ostanú tu. Do rozhodnutia súdu o zverení maloletých máte obaja rovnaké práva a povinnosti .

melanta
16. feb 2024

Či dieťa budeš voziť alebo sa budete striedať je na sudcovi. Ex môjho muža sa odsťahovala a má nariadené, že ona musí syna voziť otcovi aj ho vyzdvihnúť. Takmer 300 km. Je to bežné rozhodnutie súdu, že ten rodič, ktorý sa rozhodne odsťahovať, musí znášať náklady a čas na cestovanie.

cacianka
16. feb 2024

Máš deti zverené ? Ak nie urob to ako prvé. Až potom po čase sa presťahuj. V rozsudku sa nebude riešiť vzdialenosť ,nebudeš mať povinnosť deti voziť na stretnutia s otcom a či bude potom riešiť on , to nevieme. Možno sa vykasle na stretká, možno bude prudit ale kým to bude riešiť a podávať na súd zmenu, ubehne čas a možno ani nebude.

cookie29
16. feb 2024

A su deti napriklad skolopovinne? Lebo pokial viem na zmenu skoly potrebujes suhlas druheho rodica

flavia1
16. feb 2024

To je na dohode, my sa stretavame na pol ceste.