Bude pri rozvode odhalený môj účet v Českej republike?

8. aug 2024

nema niekto skusenost, ak mam ucet zalozeny v cr a idem sa rozviest, bude tento ucet pri rozvode odhaleny, skuma to niekto, alebo ked su majetkove tahanice, sud skuma len slovenske banky?

deti95060810
8. aug 2024

pri rozvode sa skúmajú banky? banky sa skúmajú len pri dedičstve....
nie - ak o tom nevie budúci ex tak nikto nič.
súd nie je stopovací pes.

damian85
8. aug 2024

Áno bude.

autor
8. aug 2024

@deti95060810 ja neviem som bez skusenosti. ako je potom mozne, ze sa ludia trasu o svoje peniaze a majetky ak sud nic neskuma?
@damian85 ako? a co ina republika? to sudy oslovia cely svet, aby zistili, ze si jeden alebo obaja ulievali peniaze bokom?

beata_k
8. aug 2024

Nezistuje to pravnik?

vevesh
8. aug 2024

Kvoli alimentom? Tak tomu sa povie charakter....a nie, ak ex o tom ucte nevie, sud nema ako vediet, pokial nan nechodi vyplata a nie je to zaznamenane na vyplatnej paske, ktoru asi dolozit budes musiet....

ibrunova
8. aug 2024

Mne nikto nič ohľadom účtu neriešil.

deti95060810
8. aug 2024

ak ex o niečom vie tak to je horšie - pre teba...
autorka, súd skúma, ale len to čo navrhne navrhovateľ alebo odporca...

damian85
8. aug 2024

Nie nebude zisťovať celý svet. Ulievali ste si ich bokom vkladom na účet v hotovosti v Českej republike ? Alebo prevodom z účtu na účet ? Rozvodom sa nič skúmať nebude až BSM.

espeo
8. aug 2024

Nebude. Aj môjho kamoša exka mala účet, na ktorý si ulievala prachy. Zistil to až po rozvode, keď upratoval byt. Zabudla tam zapatrosene výpisy z banky... Potom do už neriešil, vyhrazala sa mu, že mu nedá syna...

damian85
8. aug 2024

@espeo Kamarát trošku menej inteligentnejší. Rozvod a BSM sú prevažne 2 samostatné konania ( kľudne prejde medzi nimi 3 roky + ) ak by mu syna nedala - kľudne by s priemerným právnikom vybavil prezverenie dieťaťa.

autor
8. aug 2024

@beata_k ja neviem.ja sa pytam
@vevesh nie.som zena. ukladam si 3 roky v hotovosti peniaze v cr.redpokladala som krach manzelstva. a vyzera ze je to tu. tam mam obavy,aby sa to nenaslo.
@damian85 vkladom v hotovosti. ano,bsm.zle som sa vyjadrila.
@deti95060810 myslim,ze nema potuchy. slo o mensie ciastky,ale v blizkej dobe pre mna potrebne

espeo
8. aug 2024

@damian85 o jeho inteligenciu vôbec nemusíš mať obavy. A netušíš nič o sotuacii ani o keho skvelej pravnicke. Ale aspoň si dal koment.

damian85
8. aug 2024

Ak nebol čo i len jeden prevod medzi bežným účtom a účtom kde si si peniaze " ulievala " je to ťažšie nájsť - pre dobrého právnika a vybitého budúceho manžela , stále riešiteľné. BSM sa rieši do 3 rokov od rozvodu , dosť času na to aby zistili ak chcú všetko.

damian85
8. aug 2024

@espeo Skvelá právnička vie , že BSM sa rieši 3 roky od rozvodu a aké ľahké je požiadať neodkladné opatrenia v prípade nerešpektovania súdneho nariadenia.

espeo
8. aug 2024

@damian85 o situácii nevieš nič.

7miriam77
8. aug 2024

Podľa mňa to nik nezistí, to by musel niekto cielene zisťovať, mať podozrenie. Byť tebou hneď po rozvode peniaze vyberiem a účet zruším a hotovo

7miriam77
8. aug 2024

.. alebo vycestuj do čiech a zrus ho hneď. Hotovosť niekde odlož

damian85
8. aug 2024

@7miriam77 V prípade že sa preukáže účet jej majiteľka a suma ktorá na ňom bola / bude / je , je to úplne jedno. Ťažko sa preukazuje v čase rozvodu , bežná spotreba v hodnote niekoľko tisíc eúr. Veľa bolo takých múdrych čo vytiahli hotovosť v dobe rozvodu a potom krkolomne vysvetľovali bežnú spotrebu v 50 násobku bežnej spotreby pred podaním žiadosti o rozvod.
Pri samotnom súde ohľadom BSM sa jej na všetky tieto skutočnosti pýtať budú. Síce nepoznám nikoho kto by bol odsúdený za klamanie pri BSM , ale nemožné to nie je.

rejka7
8. aug 2024

Nie, sudca skutočne nebude obvolavat celý svet a banky, si však povinná v čase konania rozvodu uviesť svoje majetkové pomery a pokiaľ zamlcis, alebo zaklames vystavujeme sa riziku trestného stíhania pre pohŕdanie súdom, prípadne naplnenie inej skutkovej podstaty trestného činu, advokát tá poučí, ako aj sudca

7miriam77
8. aug 2024

@damian85 veď tých peňazí sa nemusí ani dotknúť, len ich vybrať, odložiť niekde do ponožky. Ide o to, aby ten účet už nemala,keď ho nebude mať,tak ho ani neodhalia. Tie peniaze bude míňať až po rozvode

damian85
8. aug 2024

@7miriam77 Takto to ale nefunguje. Ak by to bolo také ľahké majetkovú kriminalitu by sme tu nemali , pretože nie je nič ľahšie ako zrušiť účet. Iné však už je to , že všetky peniaze mimo " ponožky " u babky majú za sebou elektronickú stopu ( banky to zo zákona archivujú ) Netvrdím že to tak reálne aj bude. Záleží od toho , ako silno hríže druhá strana. Niekomu sa nechce o pár bobákov ani len súdiť , niekto si nedaruje ani porcelán po babičke. Ak si niekto " ulieva " peniaze už počas manželstva , niečo to hovorí o samotnej úrovni takého manželstva dôvere a i. Takže skôr by som sa priklonil k tomu , že sa budú hádať aj o ponožky.

7miriam77
8. aug 2024

@damian85 no už je na nej ako si to zariadi

autor
8. aug 2024

@damian85 no budem ufat. on minul vela penazi na svoje zaluby a konicky, zajazdy,cestovanie. zarabame narovnako.tak som ti obsac takto urobila. citim nespravodlivost,ze pominal prachy a ja by som na to doplatila,ak by slo 50%/50%. ja som neminala ani zdaleka tak peniaze,zidu sa mi teraz. a nie je to velka suma,ale mne pomoze, kym sa zvysok vysporiad.
@damian85 ale ja nevytahujem nic odnikial teraz. este je len podana ziadost.peniaze tam nosim 3 roky po mensich ciastkach. mavam sluzobne cesty tak 3x do roka tam, takze som nemala problem a nebude ani podozrenie. vzdy som si ulozila pocas sluzobky. navyse, nejde o vysoku sumu, je to necelych 5000.ale mne teraz velmi pomozu s najmom napriklad medzi rozvodom a vysporiadanim majetku
@rejka7 rozumiem. a je v poriadku,ze chlap minul na svoje zabavky rocne aj 2000 eur zo spolocneho, ja nic? na toto nikto neprihliada, kazdy povie, manzelstvo, pocitaj s tym? on za 2000 cestoval, ja som si 2000 ulozila, je to naozaj hriech?

@damian85 ano,uroven nebola poseldne roky dobra, uznavam. stale som dufala,verila, ze sa to polepsi, ale je to tazko. ci je v tom aj ina, neviem, nepatram. ale pochopila som, ze on si veselo mina, zarobky totozne, ja sa snazim zit striedmo a teraz mam na to doplatit, iba preto lebo som to, co on minul, ja usetrila bokom? a ide o 3-rocne setrenie, nieze ja som teraz vyberala za mesiac.

autor
8. aug 2024

@7miriam77 no tak to asi radsej este pred rozvodom.mozem potom tvrdit, ze som ich dala do spolocneho rozpoctu. dam blizkej osobe, ktorej doverujem do uschovy.

7miriam77
8. aug 2024

Výborné rozhodnutie....držím palce 🍀

basska_b
8. aug 2024

Kamoskina mama dala peniaze na kamoskin ucet, ked hrozil rozvod. Neviem, ako to je presne, ale moj muz napr. sa riesilo, ze ma na ucte uspory v urcitej vyske. V rozsudku stoji, ze byt ide zene a on ma svoje uspory pouzit najma na zabezpecenie vlastneho byvania.

cafelatte
8. aug 2024

Toto sa pri rieši pri vysporiadani BSM , ak sa nedohodneme na rozdeleni majetkov vy dvaja, tak to ide cez súd a skúmajú sa aj účty, úspory, majetky, hypotéky.. všetko ohľadom financií.

damian85
8. aug 2024

Ak ide o 5 000 eur , tak buď v kľude , aj keby si to hneď vybrala bez problémov povieš že je to na bežnú spotrebu počas rozvodu. Každopádne poradia ti všemožné alternatívy a ak je skutočne druhá strana ekonomicko - právny analfabet prejde to. Ak nie , tak bohužial nie. Rady ako vyber - nezistia , klamstvo . Presun na účet matky - znova presun peňazí z účtu na účet , vybratá veľká hotovosť - nutné odovodnenie a použitie prostriedkov. To že to mnohým prešlo je fajn , neznamená to že inému by to tiež prešlo. Ono samotné BSM je možné riešiť aj dohodou.

nikaeli
8. aug 2024

U mňa to neskúmal nik.
Ex dva roky nepracoval, odkladala som si peniaze na sporiaci účet. Nebolo to žiadne 'ulievanie', boli to mnou zarobené peniaze v čase, keď sa fešák nechal mnou živiť a myslel si, že rozvodom získa polovicu majetku. BSM sme riešili dohodou, ktorú sme podpísali pri notárovi.

betulinka1
8. aug 2024

Nie, ak muz nepovie, ze mas ucet CZ sud neskúma po celom svete, kde ucet mas. Ale pri rozvode sa to pytat sud ani nebude. Iba ak by ste riesili majetkové pomery pre vyzivne. Ale tak povies, ze mas ucet tu na Sk. Nepovedala by som o ucte v CZ.