BSM po rozvode

janulkaaakuky
22. aug 2024

Dobrý deň idem si k vám možno po skúsenosti radu neviem.S ex sme rozvedený viac ako rok a pol.mame urobené BSM po rozvode.V papieroch stojí že spoločnú nehnuteľnosť budem uzivat ja a dvoma deťmi,že ho vyplatim a spoločnú hypotéku preberám a splatim ja.
No ústne sme sa dohodli že hypotéku celú vyplatim nakoľko sme tam vedený dvaja keďže sa brala pocas manželstva.ze predám byt ktorý mám v osobnom vlastníctve a výplat hypotéku.
Splátky hypotéky uhrádzam pravidelne mu to posielam na úver keďže to. Jeho účtu odchádza.
Z mojej strany celá hypotéka nemoze ísť len na mňa nakoľko môj hlavný príjem je minimálna mzda.Kupcu na byť mám len sa to naťahuje už pol roka nakoľko z rakúskej banky synovej firmy si dal previesť peniaze a začal sa neskutočný boj,,finančná správa to stopla ,proste preverovanie podozrenie na práne peniaze ....ale čo my ukazoval papiere vyzerá to že slovenská banka urobila chybu len si to nechcú priznať .
Naspäť k BSM.Ex manzela som vyplatila z domu ,,,hypotéku platím cize podmienky dohody plním.len stále je vedený na hypotéke je tam jeho meno.Sme vo veľmi rozhadanom vzťahu no povedal my že ak nebude hypotéka vyplatena on odstúpi od Zmluvy.
Zmluva bola podpísaná BSM 13.11.2023 a vyplatený bol v apríli....a on my chce vrátiť peniaze a odstúpiť od Zmluvy a že mám naspäť na neho polovicu domu napísať...je to mozNe???
Nedá pokoj stará sa do mňa len vyzveda všetko od deti ...ohľadom mňa príde my to akokeby sa nevedel vysporiadať a tým že som sa po rozvode pomaly. Toho dostala.on ma podvádzal býva s ňou už čakajú aj dieťa...ach bože .dakujem za kzdu radu

mogaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
la_dolce_vita
22. aug 2024

Najlepsie bude ist do banky a tam sa informovat.

melanta
22. aug 2024

@la_dolce_vita toto nie je o banke, toto je o ich dohode.

melanta
22. aug 2024

@janulkaaakuky máte spísanú a podpisanú dohodu o vyporiadaní BSM a v nej máte dohodnuté, že hypo prevezmeš. Máte v nej aj termín, do kedy sa tak stane? Ak áno a tento termín uplynul, ty si hypo stále nevyriešila a muž je stále ako dlžník, tak dohoda nebola splnená, takže má nárok byť stále vlastníkom. Tiež môže riešiť vyporiadanie súdom. Ten teoreticky môže nariadiť aj predaj domu, ak to nevieš vyriešiť. Prečo pol roka čakáš na nejakú platbu? Prečo si za pol roka nenašla iného kupcu? Je úplne irelevantné, že hypo platíš. Ak tam je muž dlžník, ak by si napríklad chcel zobrať on novú hypotéku, nedostal by ju, lebo už jednu má. Keby sa tebe niečo stalo, ostane hypo na ňom, hoci dom už jeho nie je. Takže rieš to, ako splniť svoju povinnosť z dohody.

lonely66
22. aug 2024

@janulkaaakuky keby mal kupec problémy a ja musím riešiť svoje záväzky, predala by som dom inému záujemcovi. tu je zrejmé, že si pochybila ty. na čo muž právo má a na čo nie, to neviem, nie som právnik. asi by bolo najlepšie zájsť s týmto problémom za právnikom a nechať si poradiť.

la_dolce_vita
22. aug 2024

@melanta ano, suhlasim s tebou, narazala som na to, ze on stale figuruje na hypo, toto treba riesit s bankou.

la_dolce_vita
22. aug 2024

@melanta ok, teraz citam este raz, ze ta hypo sa mala cela vyplatit z predaja bytu. Tak to fakt nechapem potom, predat byt by nemal byt problem.

sense
22. aug 2024

Mali ste dohodu a ty si ju nedodržala, pre tvojho ex nie je podstatné že kupec bytu má polroka problémy s peniazmi. Sorry nezaplatis byť pôjde na predaj inému. Veď na rozhodnutí o rozdelení BSM máš predsa nejakú lehotu do ktorej musíš svoj záväzok splniť. A ty si ho nesplnila. Čiže áno on má nárok odstúpiť od zmluvy.
Vieš on to môže tiež brat tak že mu robíš napriek. Možno si chce zobrať novú hypo na nehnuteľnosť s terajšou partnerkou ale kvôli tomu že stará hypo vyplatená nie je tak novú nedostane. Alebo nie v takej výške ako potrebuje

luccija
22. aug 2024

@janulkaaakuky že má svätú trpezlivost a pravdu.
Stále figuruje ako dlžník si predstav, že by nebýval u frajerky a potrebuje riešiť svoje byvanie

mk1111111111
22. aug 2024

Predaj byt inemu a nespekuluj. Asi si chce zobrat hypo aj on a nemoze, lebo to natahujes. Pripisevsa na dom a budes "spokojna"

vroni
22. aug 2024

Toto je sprostosť jak Brno. Mali sme dokazovanie z finančnej správy, tiež sa im nepáčila transakcia, ale dokladala sa zmluva a faktúra a na druhý deň prachy normálne pustili. Takže ak išlo o peniaze na kúpu bytu, stačilo doložiť zmluvu a peniaze by na druhý deň boli na účte. Čiže chlap klame až sa mu z huby prasi.