Ahojte, chcem sa spýtať
Nedávno som sa už pýtala nejaké veci ale zaujíma ma teraz hlavne táto vec:
Rozvádzame sa s manželom s ktorým vlastníme dom .. mame spolu hypotéku
Manžel si chce dom nechať - predaj neberie do úvahy.
Z akej sumy sa vlastne vyrátava koľko by ma mal exmanžel vyplatiť ?
Momentálna cena domu(podľa znalca) mínus hypo a deleno 2? Plus splatená hypotéka
Kto sa rozumie do týchto veci môžte prosím aj napísať správu súkromne.
Dakujeeeem
popozeraj staršie diskusie - už sa to tu riešilo viac krát
@lenka310890
Ahoj nápis.mi kľudne lebo tu sa nejedná len o dom ale aj o zariadenie v ňom atď. Napr. Práčka sporák atď.
Cena domu(podľa znalca) v čase vyporiadania mínus hypo a výsledok deleno 2
@draik áno tak som si aj myslela
On mi ale vykrikuje že dal vyňať časť pozemku, ktorá je akože iba jeho a len na to použil peniaze a podobne .. že nemám nárok na celý dom
Čo mi príde že to neni pravda, keď sme raz manželia a spolu kupujeme, spolu berieme hypo tak je to naše predsa..
@lenka310890
Ak investoval vlastné úspory napr. spred manželstva, z dedičstva, tak to sa samozrejme pri vyporiadaní zohľadní.
@draik to nebolo dedičstvo, matka mu kúpila pred manželstvom dom , do ktorého som tak isto investovala, a po manželstve sa predal
@lenka310890
Ak na kúpu súčasnej nehnuteľnosti použil peniaze z predaja domu, ktorý mal vo výlučnom vlastníctve, hoc za trvania manželstva, tak tento vnos do BSM sa mu zohľadní, ako som uviedol vyššie.
@draik ale dom stal 190 tis.. 140 tis sme brali hypo .. takže čo oficiálne použil ? 50 tis
@lenka310890
Ja netuším, čo a koľko použil, napísal som Vám pravidlo, ako sa postupuje. Navyše píšete dosť nejasne, preto predpokladám, že išlo o dve nehnuteľnosti, z ktorých jednu predal a kúpili ste spolu inú do BSM.
Na toto sa pytaj pravnika a nie laikov na mk