Dobry den.som vydata a pocas manzelstva som sa zacala stretavat s jednym muzom a otehotnela som...dieta je jeho...manzel mi neveru odpustil a od zaciatku vedel ze dieta ktore cakam nie...berie ho ako svoje a dal mu svoje meno...biologicky otec ma vsak dal na sud a dozaduje sa priezviska a stretavania sa s dietatom.ma na to pravo ak my s manzelom s tym nebudeme suhlasit? Musim dat malu podrobit testom DNA ak svtym nesuhladime?.dakujem
Nie, nemusis, dieta narodene v manzelstve je manzelovo aj ked sa biootec bude obracat kam chce. Je splnena prva domnienka otcovstva a podla slovenskych zakonov nie je mozne domahat sa otcovstva na zaklade dalsej (v tomto pripade tretej) domnienky. Takze nie, nemusis sa nicomu podrobovat, resp. je krajne nepravdepodobne, ze by nieco take sud odsuhlasil
@vroni urcite? Lebo nechcem mat potom problemy
@mixichroch určite . Súd by mal takýto návrh zamietnuť.
@mixichroch ak by aj nejaky zaspaty sudca otvoril spor, tak staci prist po vyzvani a dosvedcit, ze na otcovstve manzela trvas/trvate... ale ani by ho nemal otvarat, aj ked v nasej krajinke-nekrajinke nikdy nevies 😀 toto pisem len preto ze AK by sa to stalo tak bud v klude. dieta nikam neposlu, maximalne teba vyzvu sa k tomu vyjadrit.
@zuzanka.zuzu ja som.zas pocula ze sud ma vyzve na testy DNA a musim na ne s dietatom prist inac budem pokutovana a predvedena...😕
@mixichroch a kto ti to povedal?
@mixichroch tak ako pises - ak to pojde cez sud a sud nakaze dna testy musi ich dieta absolvovat. Savagor toto riesi, on v pozicii otca/milenca, ma to potvrdene pravnikmi
@stormie a poriesil uz nieco?
@vroni mate s tym skusenost ze je to urcite tak? Mam velke obavy 😕
@mixichroch mozu byt aj testy dna, aj moze byt sud, ale ked tvoj manzel vzal dieta za svoje, biootec si moze piskat. A o co vlastne tomu biootcovi ide? Nebodaj chce sam od seba platit vyzivne nam, ci len na nervicky pohrat. Bat sa nemusis.
@mixichroch v rieseni ... svagor sa chce ale dohodnut bez tych dna testov, aj to sa da ale teda normalne cez pravnika/sud lebo vsetci vedia koho to je dieta takze testy naozaj nikomu z nich nie je treba. Povodne to matka odmietla ale pochopila ze moc na vyber nema. Svagor sa od narodenia stara, plati aj ked nemusi lebo ved oficialne otec nie je a nema sudom stanovene ziadne vyzivne, navstevuje ho pravidelne a dieta ho aj vola tato. Ma to overene pravnikmi ktory sa este cudovali ze chlap sa takto bije za to byt otcom, vacsinou sa chlapi snazia prave toho zbavit
@vroni ok mysli si co chces, ked to raz budes riesit tak zistis ze sa mylis
@mixichroch, treba si najst pravnika, v tomto stadiu staci aj bezplatna pravna poradna. Riesila som kedysi problem z tejto oblasti a toto bolo jednoznacne pravne stanovisko.
@veronikastrickova chce dceru...lebo nechce zostat vraj sam...a pritom ma iba 26 rokov...myslim ze sa chce tym.iba pomstit
@veronikastrickova a povedal ze dceru mu sud da urcite... nechcem to
@stormie, ja jednak nezistim vobec nic, lebo mam deti s manzelom a dalsie uz mat nebudem a druhak nejde o to, co si myslim, ale co je definovane v zakone. Isteze sa otec moze bit o otcovstvo. Ale ak uz je otec dietata urceny inak a otcovstvo nepopiera, nie je zakonne nijako relevantne, kto je biootec. V pripade, ze matka popiera, ze biootec je otec, ale ineho otca neudava alebo ten urceny otec otvovstvo popiera, je mozne sudne riesit DNA.
@mixichroch to je ako moj ex, nechodi za malym serie na neho, iba nas obmedzuje kazdy 2vikend ho musime cakat ako hlupy, aj ked on si uziva s inymi. Ja by som kastrovala takychto. Ale pokial si ty vydata, otec je zapisany v rodnom liste tvoj manzel, bat sa nemusis.
@mixichroch urcite by som si zasla za pravnikom po radu, ale bat sa nemusis
Baby mne to je divne ze nemusi podla mna ma otec rovnake prava ako matka ja neviem kde ste prisli na to ze nie???on moze dokonca tvrdit ze o otcovstve nevedel a bla bla....
Moj brat zije v usa nasiel si tam jednu matronu a maju dieta spolu ona sikovna ho neuznala ani na papier chcela aby ho vychovaval jej novy boyfrend ale preratala sa.brat nariadil test dna zistilo sa ze je to bratovo dieta a hviezda dovyskakovala musi ho akceptovat davat mu ho na vikend a pod....
Takze neviem ale nemyslim si ze nebude nik pocuvat ked je biologicky otec
Ak si milenec podá návrh na súd a bude tvrdiť že on je biologický otec čo sa aj dokáže dna testom súd zaprie otcovstvo u manžela matky a určí za otca milenca so všetkými právami a povinnosťami k dieťaťu
@mixichroch a doteraz sa nezaujimal o dieta? Kolko ma rokov? Lebo aj to bude asi rozhodujece ze ked sa panko po xy mesiacoch/rokoch rozhodne ze teda chce byt "otec" pritom si bol cely ten cas vedomy ze niekde ma dieta ale neriesil to. Moj svagor sa ale o dieta aktivne zaujima a stara od narodenia, dieta ho aj vola tato. Jediny dovod preco to zacal "papierovo" riesit su veci ako napr co ak sa nieco stane matke a jeho papierovy otec mu uz zakaze styk? Uplatnenie dani na dieta, branie dietata na vikendy/dovolenky - dieta chce, matka odmieta ....
@andrea1112 otec dieťaťa je vždy manžel, aj ked to nie je pravda.
@vroni takze ty tvrdis ze ak vydata zena otehotnie s milencom tak ten ma smolu ked zena nechce aby bol otcom nielen biologicky?
Ok zober si to z inej strany:
Vydata zena otehotnie s milencom a chce aby ten bol otcom aj papierovo a chce to aj ten chlap - Toto sa neda papierovo osetrit? Ak ano tak aky je rozdiel v tychto dvoch pripadoch? No iba ten ci a co chce zena - ci chce z milenca spravit aj otca papierovo alebo nie a teda takto to v pravnom state nefunguje - nad tym co ne/chce zena este stoji zakon
Kludne moze tvrdit pred sudom ze o otcovstve nevedel,ze bol oklamany nemyslim ze by nebol vypocuty
@stormie, ano a zakon za prioritu povazuje blaho dietata (nerozoberajme teraz moralku). Za blaho povazuje zivot v rodine a nie trojuholnik matka - manzel - milenec. Cize ak matka porodi dieta v manzelstve, je otcom dietata manzel bez ohladu na biologicky skutocny stav. Do okamihu, kym tento stav ani jeden z (papierovych) rodicov nechce menit, nemoze don vstupovat treti. Az v okamihu, ked matka alebo (papierovy) otec su ochotni popriet otcovstvo (jeden staci, nemusia obaja), moze do hry vstupit biootec a bit sa za svoje prava. Cize je nepodstatne, co chce matka, podstatne je, co chce papierovy otec. Alebo inak - pravne otcovstvo je nadradene biootcovstvu.
@sendy1977 áno pokiaľ bio otec nepodá na súd návrh a v súdnom konaní dokáže testami že on je bio otec.
@vroni lenze ked milenec do tohto trojuholnika vstupil pri narodeni (splodeni) a ma zaujem o styk s dietatom a aj ho stale udrziava tak zakon na to akoze kasle? Aj ked teda matka alebo papierovy otec nesuhlasia, milenec alias biootec ma smolu? Proste sa z neho stal darca spermii? Matka si uzila par chvil rozkose a tym to akoze konci?
Ak to da na sud tak ten moze nariadit testy dna ale priezvisko po nom nevysudi...