Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov - vysporiadanie sudom

88lienka
21. jún 2020

Chcem sa poradit s ludmi co maju skusenost s vyporiadanim bsm sudom ci ist do tohto boja alebo to vzdat. Exmanzel je clovek ktory ma pocit ze mu vsetko patri a o vsetkom moze rozhodovat. Pracuje na manazerskej pozicii s velmi dobrym ohodnotenim plus je zivnostnik a jeho prijmy boli vzdy na svk pomery nadpriemer. Uz pocas manzelstva ma neustale masiroval tym aka som narocna ze sme neustale v minuse. Ja som bola uplne pod jeho vplyvom a doverovala som mu vo vsetkom. Pred rozvodom vyvijal na mna neskutocny psychicky natlak ohladom dietata a vyzivneho ktore chcel platit minimalne pocital kazdy synov vydavok nedal nam dychat vyhrazal sa striedavkou ze ma o syna pripravi len aby mi nemusel platit. Rovnako tak je to aj s vyporiadanim bsm. Zastrasuje ma dal si urobit znalecky posudok na byt v mibimalnej hodnote a nuti ma prijat jeho dohodu, ktora by znamenala zobrat si hypoteku na jednoizbovy byt. Ak by sme sa vyrovnali pol na pol mali by sme so synom sancu normalne zit. Exmanzelovi vobec nezalezi na tom co zaziva syn a mna prenasleduje tym ze mi syna zoberie ked sa zmenia moje zivotne podmienky. Ako by ste postupovali co by ste robili na mojom mieste. Ukoncili to alebo sudili sa. Dakujem za odpovede. strachu a trapeni. Na stole je zaloba ktoru podal exmanzel

79viktoria79
21. jún 2020

@88lienka tu ti pomôže iba právnik

pribinak
21. jún 2020

Pri takomto chlapovi by som mala armádu právnikov

mogaa
21. jún 2020

@88lienka právnik a neboj sa , ak máš syna v starostlivosti, kludne s ním môžeš bývať aj v prenajatom byte - to nie je dôvod na zmenu starostlivosti a ani na striedavku.....ja by som do toho išla, ale samozrejme s dobrým právnikom...ak bol byt získaný počas manželstva a ty si aj pracovala, nevidím dôvod prečo by mal celý byt ostať len jemu , ty si sa predsa starala o domácnosť a aj o dieťa...

maciatkolulu
21. jún 2020

Ťažko radiť, keď nepíšeš, ako ste nadobudli byť a všetok majetok, kto s čím prišli, čo ste nadobudli spoločne.

88lienka
autor
21. jún 2020

@mogaa
@mogaa nie je lahke zistit ktory pravnik je dobry mam pocit ze pre pravnikov su pripady rozvod a vyporiadanie bsm len smiesnosti ktorymi sa velmi nezaoberaju, samozrejme vytiahnu peniaze za par papierov a stretnuti a to je vsetko.

daganov
21. jún 2020

@88lienka tiež by som bez právnika nerobila nič, popýtaj sa vo svojom okolí, možno aj tu by ti vedeli pomôcť ženy, ktoré mali s dobrým právnikom skúsenosť.

maciatkolulu
21. jún 2020

@88lienka ako ste nadobudli nehnuteľnosť?

maminuska
21. jún 2020

@88lienka ja mám BSM za sebou a veľmi tvrdé trvalo 5 rokov . Aj exmažel si dal urobiť znalecký ktorý sme spochybnili a žiadali urobiť nový znalcom ktorý stanoví súd. A ten to aj urobil , cena bola niekde inde. Ak máte byt v BSM a vieš že trhová cena je vyššia ako tá čo je v znaleckom , išla by som do toho ale s právnikom .

88lienka
autor
21. jún 2020

@maminuska ako si to zvladala psychicky aj financne? Byt je spolocny rozdelit by sa mal na polovicu. Mam za sebou 4roky teroru a mam pocit ze to uz nezvladnem. Preto rozmyslam ci nieje lepsie vzdat to. Na ex ucte boli uspory o ktorych som cele manzelstvo ani len netusila. Vkuse klamal. Nase manzelstvo bolo v zavere hrozne no mam pocit ze mu nic nedokazem. Byva s milenkou v dome ktory kupila ona a mne tvrdi ze nema kde byvat, ukradol synovi bicykel neustale sa vyhraza v byte mam nainstalovanu kamerbojim sa opustit byt na dlhsie aby ho nevykradol cely. Je az neuveritelne ze take veci robi muz s dobrym postavenim ktoreho vsetci povazuju za uzasneho.

maminuska
21. jún 2020

@88lienka zvládla som to , musíš sa obrniť a nereagovať na jeho vyhrážky. Určite to nevzdávaj . Nájdi si dobrého právnika a nedaj sa vtiahnuť do jeho vykrikovačiek , na sms mimo dieťaťa nereaguj , natoč si byt kamerou čo všetko tam je . Ked prestaneš reagovat , zlepší sa to .

tindal82
21. jún 2020

@88lienka právnik z teba len vytiahne peniaze ako píšeš, česť výnimkám, no ja mam len zle skúsenosti. Ak máš na to čas, chuť, odhodlanie sa s ním roky naťahovať, chodiť po políciach, súdoch tak to urob. Ja by som to vzdala a dohodla sa, lebo žiť v strese, strachu roky, by mi nestalo zato. Vzdaj to a vlastne si kúpiš pokoj, podľa mňa to stojí zato. Držím palce.

tt247
21. jún 2020

@88lienka odkiaľ si? Z Ke? Alebo okolie? Napíš mi súkromnú správu.

daganov
21. jún 2020

@tindal82 to nie je pravda, že právnik vždy len vytiahne peniaze, kvalitný právnik pomôže a veľmi

88lienka
autor
21. jún 2020

@daganov ja som uz pravnikom zaplatila dost penazi skusenost velmi zla

maminuska
21. jún 2020

@88lienka tak si nemala toho správneho. Vysvetli mi čoho sa bojíš...byt máš v BSM, polovička ti patrí , súd nariadi nový znalecký , odstaneš priestor sa k nemu vyjadriť ???? Nervy, strach , financie ??? Tak toho sa bojí každý , aj tvoj exmanžel sa bojí .

tinqua
21. jún 2020

@88lienka toto je neskutocna zenska.
.skus jej zavolat http://www.rozvodovy-pravnik.sk/ ... inak vsetky taketo spory radia pravnici riesit cez mediatorov a sud ako posledna moznost, pretoze to trva dlho a sudny poplatok sa odvija od hodnoty majetku, ktory je predmetom

88lienka
autor
21. jún 2020

@tinqua mne nikto mediatora neporadil a myslim ze by to bolo aj zbytocne ja som exmanzela prosila rozne nech upokoji situaciu a mysli na syna. Nie je to mozne. Na synovi mu vobec nezalezi okrem stretnutia kazdy 2 tyzden a vyzivneho nepomaha v nicom. Na vsetko ma aliby vaetko otoci proti mne je silne podporovany milenkou a svojou rodinou.

88lienka
autor
21. jún 2020

@maminuska ta neistota v tom ci pravnik ktoreho som si vybrala bude za tie hrozne peniaze pre mna naozaj pracovat, strach z exmanzela, strach z toho ako to dopadne a ci o syna skutocne nepridem

88lienka
autor
21. jún 2020

@tinqua kontakt vyzera vyborne som vsak v ke 😏

pribinak
21. jún 2020

@88lienka popýtaj sa tu na MK v skupine právnikov či ti niekoho neporadia

Toto nesmieš vzdať už len kvôli synovi.

88lienka
autor
21. jún 2020

@maminuska dakujem velmi pekne za podporu 😊

tinqua
21. jún 2020

@88lienka ja mam s tou pravnickou skusenost taku, ze ked jej zavolas a bude mat cas vypocuje ta a poradi...bez toho zeby si uctovala...a mozno by to nebol taky zly napad najst si pravnika mimo dedinu kosice 🙂 mne je jasne, ze ked niekto nechce nedohodnes sa s nim....s tou striedavkou ale pozor, mne sa toto stalo, ze odklepli striedavku aj ked som nesuhlasila a mala milion argumentov...vinou toho ze som nechcela aby dcera rozvod precitovala a prisla o otca nabehli sme pred rozvodom na system ze si ju braval kedy chcel a sud sa len priklonil uz k zauzivanemu stavu...takze ak ti mozem poradit drz to na tych vikendoch kazdy druhy tyzden, zbytocne nic od neho nechci...ach je mi to velmi luto, rozvod je svinstvo a este ked ma exo aj externe mozgy co mu davaju rozumy, to uz cloveka ani nespoznas aka vie byt spina

88lienka
autor
21. jún 2020

@tinqua je mi hrozne luto ze tym vsetkym prechadza hlavne syn a nechapem ako jeho otec ktory vsade tvrdi ako syna miluje toto dopusti. Je to spinavec a nie otec. K pravnicke.. Poradot sa je fajn len ja potrebijem pravnika aj na proces a neviem si predstavit platit ba advokatke cestovne pripadne ubutovanie v ke v pripade pojednavania. Uz teraz mam financie natesno 😏 ale vazim si tvoje rady

tinqua
21. jún 2020

@88lienka drzte sa 😘

mirka2418
21. jún 2020

@88lienka určite Ti treba advokáta, máš pravdu, že by to mal byť advokát z Tvojho mesta, lebo inému by si samozrejme musela platiť cestovné + stratu času, čo napr. z BA je riadna pálka, viem o čom hovorím, robím s tým 🙂 pozri na návrh na vyporiadanie BSM, mala by si zistiť, či je aj Tvoj ex zastúpený nejakým advokátom, alebo si návrh písal sám ? Určite to nevzdávaj, máš o čo bojovať, v KE je veľa advokátov, tak sa skús s niekým poradiť, či nepozná niekoho s kým má dobré skúsenosti, predsa keď sa necháš na plnú moc zastupovať advokátom, aj Tvoj ex nebude tak vyskakovať, úplne najlepšie a pre Teba samozrejme aj najlacnejšie by bolo keby ste u advokáta spísali Dohodu o vyporiadaní BSM

88lienka
autor
22. jún 2020

@mirka2418 mirka moj ex ma chore spravanie je manzer vo vysokej funkcii nema financne problemy ani nikdy mat nebude je to vsak clovek ktory manipuluje vsetkych vratane syna je neuveritelne sledovat ako meni masky podla toho s kym sa rozprava je zakerny pomstychtivy vylucne na seba zamerany tyran.. Komunikovat s nim nie je mozne tym padom ani rozumna dohoda advokatku samozrejme ma

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aluskasm
22. jún 2020

@88lienka Urcite vyuzite pomoc pravnika..na polovicu majetku mate narok a hlavne sa nenechajte exmanzelom ani zastrasovat ani Vami manipulovat. Drzim palce.

olsan
28. mar 2021

@88lienka Som na tom rovnako😒....Prosím, ako ste to vyriešili?