pekny vecer,chcem sa spytat,,podala som ziadost o rozvodn nie sme sice este rozvedneni,ale neda sa snim vobec na nicom dohodnut,a preto rozmyslam co s bytom po rozvode ,,nerada by som on prisla,ale nemala by som ho ako vyplatit,chcem preto vediet ci sa da aj ze by som ho vyplacala v nejakych mesacnych splatkach???
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie dotazníka, ktorý je anonymný. Viem, že je táto téma citlivá a nechcete na ňu spomínať ale veľmi by ste mi pomohli vyplnením, pretože som študentkou vysokej školy a robím diplomovú prácu na tému domáce násilie. Veľmi pekne ďakujem ženám, ktoré vyplnia môj dotazník a touto cestou mi pomôžu k vypracovaniu diplomovej práce.
Dotazník môžete vyplniť kliknutím na link:
https://docs.google.com/forms/d/1by9wveDk_9Pebq...
Ďakujem
Na byt mame este uver na tri roky,,a zobrat dalsi Aby som jeho vyplatila to by som nezvladla financne,mam z toho vsetkeho strach,a ostat tu s nim byvat po rozvode nechcem.premyslala som aj nech vyplati on mna,pretoze on ma majetok ktory nadobudol pred manzelstvom,takze financie by mal.
@sisaha Ahoj, zial nemas v tomto pravdu. Poznam pripad, kedy sa dvaja rozviedli, sud urcil dve malolete deti do starostlivosti matke a dokonca pri deleni majetku rozhodol ze ak si matke chce ponechat ich spolocny byt bude v pravidelknych mesacnych splatkach splacat polovicu z odhadnutej sumy bytu manzelovi. Dohodnuta suma sudom a aj potvrdena bola 118€ a vyska vyzivneho na dve deti bola stanovena na cca 85€ na vyplacanie manzelovi. Velmi vsak zalezi od sikovnosti pravnika. Drzim palce vsetko sa da 🙂
@07veronika to musi byt velmi vynimocny pripad.. vacsinou je to o tom, ze zena si vezme hypo a manzela vyplati okamzite.
Nevravim ze je to tak vzdy, no nesmieme zabudnut na fakt, ze vlastnictvo dvoch manzelov sa deli rovnym dielom tak majetok ako aj dlzoby. Takze so vsetkeho 1/2 a tym ak mate hypo aj ta ide na 1/2presne tak ako hodnota bytu. Drzim palce, urcite sa nevzdavaj a bojuj az do konca. 🙂
@zuzka062 urcite nie... vezmi si, keby to malo byt naopak.., ze on si byt chce nechat a tebe by mal vyplatit polovicu, povedzme 30 tis eur.. a bude ti to chciet splacat 200 euro mesacne. Cakala by si viac ako 10 rokov?
Riesenie vidim v tom, ze si po rozvode vezmes hypoteku (mesacne splatky budes splacat banke) a ex pojde cela polovica, aby si aj on mohol byvanie zabezpecit..