2.8. mam termin rozvodu. S manzelom mame dvojrocneho syna, pocas manzelstva sme nadobudli byt a auto, na oboje sme si vzali uver. Ked sme zili v spolocnej domacnosti, manzel platil hypoteku na byt + energie. Ja som financovala domacnost a splacala auto. Ked som od manzela odisla, prestala som prispievat, byvame teraz u rodicov /dochodcov/ a prirodzene platim im, auto splacam nadalej. Manzel mi na maleho nedava nic, ale ani som neziadala o predbezne vyzivne. Pri rozvode budem mat pravnicku, na vyzivnom a styku s dietatom sme sa s manzelom dohodli. Manzel s rozvodom suhlasi. Pravnicka bude riesit aj BSM, manzel chce zostat v byte, uver chce prevziat na seba a ja budem nadalej splacat auto. Pravnicka mi povedala, ze BSM bude prebiehat priblizne takto: byt sa da ohodnotit, zisti sa, kolko treba splatit banke a z rozdielu by mi manzel mal dat polovicu. Mate s tymto nejake skusenosti? Podotykam, ze byt sme kupili za 60000€, je kompletne zrekonstruovany, takze momentalna hodnota bytu je urcite vyssia.