Ahojte chcela by som sa spitat manžel mal autonehodu pred pol rokom no už sa to ťahá a ťahá auto máme na totalku na nové zo svojho nemáme tak čakáme na peniaze len že pán čo do môjho manžela narazil stále vymýšľa lebo má mať súd všetky papiere máme už povybabovane no peniaze nikde chcem sa spitat načo bude vlastne ten súd má niekto s tým skúsenosti lebo mi už fakt nevieme čo s tým .. :(
a on mal PZP? a volali ste policajtov?
@ankaevka zaujimavy postup, my sme mali tolko udalosti poistnych, ze hroza a plnenia do mesiaca vzdy a aj totalku s vysokou skodou. Vy sa nedajte odbit na poistovni, ak ma problem s plnenim vinnikova poistovna, medzi sebou nech si to potom riesia. Treba zistit ake konkretne papiere chybaju.
@simca06022011 že vraj od policajtov chýba papier no oni ho nedajú pokiaľ nebude mať ten pán súd
@simca06022011 allianzu stačí nahlásiť telefonicky, že spôsobil škodu na takom a takom vozidle a už len podpísaný prvotný zápis z nehody, kde sú obaja podpísaní a začiarknuté, kto je vinník a kto poškodený...ale tu sa vinník neprihlásil vôbec evidentne
@viki113 pán nech sa bojí aj toho, že poistnú udalosť nenahlásil v lehote na to určenej podľa zákona, mal to spraviť tuším do 15 dní od nehody..tak policajti nemôžu uzatvoriť spis asi kvôli zdravotným problémom tvojho manžela..toto už netuším ako rieši poisťovňa, či sa vážne musí čakať na súd aby vedeli o akú čiastku ide za zdravotné komplikácie
Všetko treba riešiť cez poisťovňu, kde bol pán poistený. Ona vám to môže vyplatiť a potom si to nárokovať od neho. Ak sa vám aj poisťovňa obracia chrbtom, tak treba kontaktovať kanceláriu poisťovateľov, ktorá má pod palcom všetky poisťovne
@sasa1310 ako sa necháme odbiť veď sa snažíme všelijako no každý nám povie že oni za to nemôžu treba čakať no mi aj tak otravujeme no nič s toho len sa na manžela vykročila a viac nič v alianzi mu povedia len to že už zase voláme a zbytočne pokiaľ nebudú mať papier od pána zo súdu
Necitala som vsetky komentare, ale aj keby vinnik dopravnej nehody nemal pzp tak Vam vzniknutu skodu uhradi kancelaria poistovatelov a nasledne si to bude od neho vymahat. https://www.skp.sk/#xl_xr_page_index
Takze k peniazom sa dostanete tak ci tak.
To ci mal v case nehody uzatvorene pzp si taktiez viete zistit na internete.
https://ws.skp.sk/pvia/poistovatel.xhtml
Nasledne kontaktujete jeho poistovnu. Pokial Vam ma byt vyplatenne aj nejake bolestne, alebo usli zisk, ktory vypliva zo zraneni poskodeneho, tak sa z pravidla caka na sud, pretoze su tam potrebne znalecke posudky, dokazovanie a sudny rozkaz k platbe. Jedine, ze by prislo k mimosudnemu vyrovnaniu a dohode, co ale nie je mozne ak ide o trestno pravnu rovinu v zmysle umyselneho porusenia zakona. Napriklad ak bol pri nehode alkohol. Viem, ze Vas asi tlaci situacia, ale v takychto obsiahlich pripadoch trva dokumentacia a dokazovanie velmi dlho. Niekedy pol roka, niekedy rok, zalezi aj ci sa druha strana odvola atd, ci prizve vlastneho znalca. My sme mali podobny pripad, tam to trvalo pol roka. Ak vsak ide o velmi vytazeny sud napriklad bratislava Justicak, tak to moze trvat aj ovela dlhsie. Tam sa na nejake lehoty moc nehraju, maju toho strasne vela.
@viki113 aj poisťovne majú svoje lehoty, nenechajte sa naťahovať. Radím vám obrátiť sa na SKP (Slovenská kancelária poisťovateľov) je to dozorny orgán nad všetkými poisťovňami u nás. Na ich stránke sa dočítate ako postupovať, treba podať podnet, prešetria ho v danej poisťovni a bud vám dajú odpoved na com ste alebo priamo nariadia konkrétnej poisťovni ukončiť poistnú udalosť ci už vyplatením škody alebo inak.
My sme mali na konci novembra nehodu 3 auta, to bolo v nedelu, cez tyzden nahlasene prisiel o tyzden obhliadac, totalka a do vianoc sme mali peniaze ziadny sud takze netuším co sa u vas deje tiez cez alianz
@viki113 veď treba kontaktovať poisťovňu toho pána a riešiť to s ňou