Anulácia manželstva

7. okt 2022

Ahojte, otázka pre žienky, ktoré si prešli anulaciou manželstva,... Môže dostať prístup k vypovediam aj môj exmanžel, ak sa nezúčastnil procesu anulacie? Vďaka 😊

majkabambulik
7. okt 2022

skus skupinu Veriace mamicky

terezka1947
8. okt 2022

A už je anulácia ukončená?

autor
8. okt 2022

@terezka1947 ešte nie, výpovede máme za sebou a teraz máme fázu zverejnenia výpovedí, a vyjadrenia sa k spisom. ...

terezka1947
8. okt 2022

Tak ešte proces prebieha,čiže... Zase čoho sa obávas?
Druhá vec,keď nemal záujem vypovedat,asi nebude mať záujem ani nahliadnuť do spisov.

korylan
12. okt 2022

Môžem sa spýtať autorka,do ktorej diecézy spadate prosím?

autor
12. okt 2022

@korylan áno, Spišská, prečo?

korylan
13. okt 2022

V Nitrianskej počas procesu nebolo štádium nahliadania do výpovedí... a to mi príde veľký rozdiel. 🤔😳

autor
13. okt 2022

@korylan Tak neviem teda, mne prišiel dekrét, že môžem nahliadnuť do spisov a vyjadriť sa k vypovediam, prípadne doložiť ďalšie dôkazy. Bolo mi povedané, že môj ex sa procesu nezúčastnil (do mojej výpovede) ale má možnosť nahliadnuť do mojej výpovede, čo mi príde zvláštne. Nemám problém s ničím,čo som povedala, keďže nemám dôvod klamať, ale príde mi nefér, že na konci procesu má ku všetkému prístup.... Ty si rimokatolíčka?

korylan
13. okt 2022

Áno rimokatolička. Tak majú trochu iný postup. Nerada by som ďalšie info písala verejne.

danuta1414
14. dec 2022

Prosím, koľko trvá proces anulácie? Ďakujem.

autor
14. dec 2022

@danuta1414 mne trval presne rok a 2 týždne 😊 akurát dnes mi prišli papiere, že uznali neplatnosť nášho manželstva 😊

abet
14. dec 2022

Mohla by som sa spýtať aký bol dôvod anulacie? 🙂

danielinaa
14. dec 2022

Teším sa veľmi ze ti to vyšlo s tou anulaciou. Nech sa ti darí a si s novým partnerom šťastná. 🙂

autor
14. dec 2022

@danielinaa ďakujem veľmi pekne 😊 aj ty riešiš anulaciu?

autor
14. dec 2022

@abet Z dôvodu vážneho nedostatku rozoznavacieho úsudku zo strany (už ex) manžela.

terezka1947
14. dec 2022

No,to je zaujímavý dôvod

korylan
14. dec 2022

Gratulujem. Ex nespolupracoval absolútne ani raz?

eeffka
14. dec 2022

Ak sa mozem opytat ten dovod co si napisala je co? Nejak ludsky

autor
14. dec 2022

@eeffka mal vážny psychický problém, ktorý sa mu podarilo utajiť pred svadbou

autor
14. dec 2022

@korylan nakoniec bol vypovedať...

autor
14. dec 2022

@terezka1947 ako to myslíš? Dôvody anulacie sú jasne definované, stačí, že dokazeš, že aspoň jedna z týchto podmienok nebola splnená a manželstvo nie je platné

autor
14. dec 2022

@korylan ďakujem 😊

danielinaa
14. dec 2022

Možno raz. Ak manzel bude schopny znovu otvoriť rany ktoré mu prvá žena spôsobila. Roky nikomu nič nepovedal ani vlastnej mame. Dusil to v sebe a dodnes neni schopný o tom hovoriť dupľom na cirkevnom súde. Manželstvo sa rozpadlo už po mesiaci. A pritom ho práve ona tlačila do svadby co nechápem, ked sľub v kostole nesmela vážne. Co uz.
Ja jeho rozhodnutie rešpektujem a netlacim naňho.

autor
14. dec 2022

@danielinaa určite, sám sa musí pre to rozhodnúť. Najlepšie sa poradiť s dobrým kňazom. Celý ten proces nebol až taký ťažký. Stačí poslať žiadosť o anulaciu a zúčastniť sa výpovede. Dôležité je mať dôkazy, svedkov.Výpoveď pre mňa nebola jednoduchá, ale za ten pocit slobody mi to stojí. 😊

terezka1947
14. dec 2022

Myslím to normálne.len ma zaujímal dôvod. Je dobré,že sa problémy riešia a ľudia netrápia.

danuta1414
15. dec 2022

Ďakujem a som rada, že sa ti podarilo.

kratulka
17. feb 2023

Ahoj môžeme súkromné kus popísať o tej nulite?