Anulácia manželstva

nikolsofia
30. okt 2021

Ahojte! Ako prebieha anulácia manzelstva teraz?kolko trvá?ked bolo napr.nútenè manzelstvo tak zavolaju aj svedkov?
A platí sa za to? Dakujem🙏

desore
30. okt 2021

@nikolsofia
Anulacia byva vo vynimocnych pripadoch. Nie je to take jednoduche. Donutenie... Ake? Vyhrazal sa ti niekdo smrtou? Je manzel homosexual a bol pred manzelstvom? Nezabudaj, ze nase prapra sa velakrat sobasili kvoli majetkom a nikoho nezaujimalo, ci chcu alebo nie.

chelsey987
30. okt 2021

@nikolsofia píšem ss. Mám nulitu manželstva.

namornicka
30. okt 2021

@nikolsofia myslela som, ze nutene manzelstva sa uzatvaraju iba v moslimskych krajnach.

matovicova
30. okt 2021

@namornicka funguje to aj v osadách..

chelsey987
31. okt 2021

@nikolsofia nulita manželstva je vyhlásenie cirkevný súdom za neplatné. Skúma sa podstata manželského sľubu. Dôvodov na nulitu sú len 4 podľa kanonického práva. Napr. uzavretie manželstva pod nátlakom a pod. je manželská prekážka

kiki68
31. okt 2021

Ak je dokaz o donuteni do manzelstva, tak to riesit. Myslim, ze yo je aj pravny problem. Samozrejme mohlo manzelstvo vzniknut pod vyhrazkami, natlakom ( to sa preskuma)

chelsey987
31. okt 2021

Toto boli dôvody mojej nulity: omyl v podstatných vlastnostiach osoby; uzavretie manželstva oklamaná podvodom, vážny nedostatok rozlišovacieho úsudku ohľadom podstatných práv a povinností vyplývajúcich z manželstva. Potvrdilo sa len to posledné.

eukaeuka
1. nov 2021

@nikolsofia ano,plati sa za to. A manzelstvo z donutenia je dovod na anulaciu

chelsey987
2. nov 2021

@eukaeuka oklamaná podvodom je to, že ti manžel/ka niečo zamlčal pred uzavretím manželstva napr. veľké dlhy, deti a pod. Napr. donútenie do manželstva len preto, že je žena tehotná nie je dôvod nulity

kratulka
17. feb 2023

@chelsey987 ahoj ja prechádzam nulitou a dosť nervy mám... Môžem sa sukromne niečo opýtať?

chelsey987
18. feb 2023

@kratulka ahoj, spokojne píš.

feriva
3. jan 2024

Prosím Vás koľko ste museli platiť za anuláciu manželstva?Čo sa konkrétne zarátava do platieb? Ďakujem.

madeline1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kolarska
29. sep 2024

@kratulka Dobrý večer môžte mi poradiť ohľadom anulacie manzelstva

misinka20
29. sep 2024

@kolarska Kľudne napíšte IP ja to mám čerstvo za sebou...

lunastruna
29. sep 2024

@misinka20 môžte mi napísať viac? S našim kňazom som napísala na arcibiskup.urad ale prešiel rok a nič sa nedeje 😔

kratulka
30. sep 2024

@kolarska poviem čo viem .ako to funguje