Anulácia manželstva

17. okt 2021

Ahoj chcem sa spýtať ako postupovať pri anulacií manželstva?🙂 Má s tým niekto skúsenosti?Ak áno šup sem s nimi

erikaa09
17. okt 2021

Zajst na faru a informovat sa. treba vam dovody, svedkov .

oktoberka
17. okt 2021

Manželstvo sa anulovať nedá.
Skúma sa,či vzniklo vôbec.
Ak chces vedieť viac,či skutočne info o "možnosti" nulity manzelstva,potom zajdi za svojím farárom,či na najbližší farský,či biskupský úrad.
Zaujímavý článok je tu k tejto téme.
https://svetkrestanstva.postoj.sk/90452/proces-...

luccija
17. okt 2021

Kamarátka si to vybavovala 3r bolo to ťažké milión dotazníkov

silviazlat
17. okt 2021

Nemáš jednoduchší rozvod?

oktoberka
17. okt 2021

@silviazlat ale veď nulite manželstva musí predchádzať civilný rozvod.
Pokiaľ autorka vôbec mysli cirkevnú nulitu.

kiki68
17. okt 2021

Treba zajst priamo za cirkevnym pravnikom a mat dovody na to, preco ta nulita ma vzniknut. To nie je jednoduche, ale su napr vazne dovody a ich zamlcanie na predmanzelskej priprave , pri sobasi je dovod na to. Cirkevny pravnik ( su to vacsinou tiez knazi) presne vedia ako dalej postupovat

janarochester
17. okt 2021

Ja som vydatá za muža ktorý už bol raz sobášený..a v kostole...chcel anulovať manželstvo aby sme sa mohli vziať v kostole my dvaja...nakoniec sa podarilo,ale bol to štvorročný proces...divadlo,čo neprajem nikomu..

mariaveronikag
17. okt 2021

Ak je manželstvo bezdetné a trvalo tak 1-2 roky, malo by sa to dať.

oktoberka
17. okt 2021

@mariaveronikag toto nie je pravda. Nulita nemá nič s počtom rokov,ani s tým,či sú v manželstve deti.

lucia707
17. okt 2021

Nedavno som to vybavovala da sa povedat ze po roku nam manzelstvo s jednym dietatom anulovali, najprv zajst na faru porozpravat co vsetko je k tomu potrebne ak si dobre pamätam tak k ziadosti sa priklada kopia rozhodnutia statneho rozvodu , mala som nejake podklady ako by to malo vyzerat ta ziadost a co vsetko by tam malo byt uvedene , potom svedkov treba uviest aj kontakty na nich ale to vsetko by vam uz povedali. Niekedy to moze trvat aj dlhsie ale minimalne rok urcite.

mariaveronikag
17. okt 2021

@oktoberka ďakujem za upresnenie 🙂...asi som pre anuláciu poznala len bezdetné prípady s krátkodobým vzťahom a podarilo sa to.

margieamatusko
17. okt 2021

@oktoberka Nie nulite nemusí predchádzať civilný rozvod. Je to hlúposť.

oktoberka
17. okt 2021

@margieamatusko je to pravda. Nemusí.
Ale skoro vždy predchádza,pretože potom nulita ako taká nemá zmysel.
Väčšinou,reso.skoro vždy ti manželia chcú vstúpiť do nového manželstva.
A na každé manželstvo,nové manželstvo,je rozvod potrebný.
To jediné,že by človek chcel nulitu a žil celý život sám,či neviem načo by mu to bolo.
Ale áno,je to možné,no využívané tak v promile pripadov.

margieamatusko
18. okt 2021

@oktoberka Ja žiadam o nulitu, nemám nikoho a o civilný rozvod som požiadala len nedávno.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oktoberka
18. okt 2021

@beata_k nulita je nulita a manželstvo naplnené a nenaplnené je niečo iné.

prasiatko30
18. okt 2021

@beata_k deti s tym nemaju co robit - zvlastne ale je to tak🤷‍♀️- ja sa vzdy pytam len jedno cize potom deti su vlastne nemanzelske a narodili sa v hriechu kedze manzelstvo ako keby nikdy neexistovalo 🥴a o nulitu ziadaju aj manzelstva co boli spolu 20r 🤪

oktoberka
18. okt 2021

@prasiatko30 všetko má svoj zmysel a logiku.
Len treba vidieť do hĺbky.
Nie je také jednoduché ako to vyzerá a bohužiaľ,niektoré veci sa ukážu až po rokoch. Je to divné,ale...

prasiatko30
18. okt 2021

@oktoberka hej ale jednoduchsie by bolo kebyze si pripustia ze aj ked manzelstvo pozehna vyssia entita tak proste moze dopadnut zle a nie sa tvarit ze sa to neuskutocnilo 🤷‍♀️

oktoberka
18. okt 2021

@prasiatko30 treba vychádzať z toho,že manželstvo ako také,je u katolíkov nerozlucitelne.
Treba vidieť do hĺbky,dôvody,atď.
A všetko má význam.

prasiatko30
18. okt 2021

@oktoberka ja ti neberiem ze vsetko ma vyznam ale v tomto pripade to nema logiku

madeline1
18. okt 2021

@erikaa09 dovody ale musia byt predmanzelske. Anulacia nie je rozvod, je to vyhlasenie manzelstva za neplatne, akoby nevzniklo.

madeline1
18. okt 2021

@prasiatko30 ano, v takom pripade su nemanzelske, ak manzelstvo podla cirkevneho sudu nevzniklo

oktoberka
18. okt 2021

@prasiatko30 ma to logiku.
Keby si hlbšie poznala problematiku,zistila by si prečo,čo a ako.

madeline1
18. okt 2021

@oktoberka ano, ale dlhsie sa to taha, ked chce anulovat manzelstvo len jeden a po 20tich rokoch...ak vobec ho anuluju

oktoberka
18. okt 2021

@madeline1 tak áno,ale dá sa to.

madeline1
18. okt 2021

@oktoberka no ved anulacia znamena, vyhlasenie, ze nevzniklo cize zrusenie definicie manzelstva

oktoberka
18. okt 2021

@madeline1 znamená,že nevzniklo.
Čiže keď nevzniklo,nedá sa zrušiť,lebo nie je čo zrušiť.
Manželstvo je zmluva.
Keď sa skúma,či vôbec došlo k uzavretiu zmluvy,či sa splnili všetky potrebné náležitosti,atď.
Ak sa nesplnili,k žiadnej zmluve nedošlo,nič sa neuzavrie,nič neexistuje.

prasiatko30
18. okt 2021

@oktoberka vsak ja to neberiem ze nejake teologicke zakony/normy to obhajia ale v dnesnej dobe pripustit ze je lepsie prehlasit ze nieco ani neexistovalo a deti su nemamzelske ako pripustit si ze sa taketp vdci deju