Anulácia manželstva

12. jan 2024

Ahojte, idem si po radu, názor..
Som 2 roky rozvedená. S exmanželom mám 13rocnu dcéru.
Manžel si našiel novú priateľku ( kvôli tomu aj ten rozvod).
Teraz chce do mňa anulaciu manželstva (nulitu manželstva ako to sám napísal).
Popravde ma to šoklo, nikdy som s týmto nepočítala že by sa stalo...
Čo to pre mňa znamená? Čo pre moju dcéru?
Ďakujem

nekonecna_katastrofa
12. jan 2024

Nič to pre vás neznamená, len bude musieť dokázať, že vaše manželstvo nebolo právoplatne uzavreté v kostole. Možno budeš musieť vypovedať na cirkevnom súde, ale to len v prípade, že tam bude nejaký dôvod na anuláciu (napr zatajenie zdravotného stavu pred manželstvom...). Asi sa chce s novou brať v kostole, preto to rieši.

selena_luna
12. jan 2024

Zjavne sa chce ex opat zenit v kostole. Ale cirkevne anulovat manzelstvo z ktoreho vzislo narodene dieta a teda bolo konzumovane, to sa myslim podarilo len tuto predsedovi majerskemu.... neviem ci tvoj ex ma take paky pri svatom stolci.

muchotrafka298
12. jan 2024

Podla mna sa chce znovu ozenit v kostole. A k tomu potrebuje anulovat predosly zvazok s tebou. Len on si to predstavuje jak Hurvinek valku. To je dlhy, tazky a zlozity proces,cirkevne sudy a kanonicke pravo je uplne iny svet. Je k tomu kopu clankov na nete. Anulaciu dosiahnes vtedy, ked zvazok nebol naplneny a jeden z manzelov bol vovedeny do omylu. Ze keby vedel nejake zavazne veci, co mu boli zatajene, nikdy by manzelstvo nevzniklo (vazna choroba, homosexualita, impotencia a pod.). Pre teba to neznamena nic ani pre dceru, ze by to vyrazne ovplyvnilo zivot. To ze on na frajerku nie je dovod na anulaciu.

kveova
12. jan 2024

pripnem sa 😊 toez to prave riesim ale mne exmanzel zatajil vazny problem pred manzelstvom, mne to vraj prejde, je to gemblerstvo.. som zvedava co napisu ostatne

autor
12. jan 2024

Ďakujem. Tiež som čítala rôzne články o anulacii a že treba riadne dôvody.. ktoré teda v našom manželstve neboli. Len klasika... Rozdielne povahy, z jeho strany nevery atď.. ale toto nie sú dôvody na anulaciu... normálne sa s týmto vykoľajil...

lorenita
12. jan 2024

@selena_luna pri anulacii sa neriesi, ci tam su deti, tie s tymto procesom nemaju nic spolocne 🙂 ide o stav pred manzelstvom, nie pocas neho..

kiki68
12. jan 2024

Nic take, on sa chce zenit v kostole a tak to skusa. Ale podla mna bez znamosti nema moc sancu. Mate dieta, tak tam je naplnene manzelstvo ako take, znama neuspela ani so smrtou dietata, vraj to nie je dovod. Uspela az po rokoch, skrz domace nasilie manzela. Cely proces trval 10 rokov. Tak mozno to caka on ako expresne riesenie. O nulite nerozhoduje ani jeden z paru ako takeho.

heidy222
12. jan 2024

Viem o jednom prípade keď anulovali aj manželstvo s deťmi, ale tam bola zatajena homosexualita. Vaše na 100% neanuluju, ani to nerieš, to mu rovno zamietnu

selena_luna
12. jan 2024

@lorenita ach ano to je ten paradox cirkevneho prava, ze deti su legitimne pretoze putativne manzelstvo vovadza manzelov do omylu, ze ziju v skutocnom manzelstve. nie je splnena ani jedna podmienka - od slubu cistoty, po impotenciu ( vyvratena detmi) , ci nedostatocny suhlas ( ten ale ma chranit ludi s nizsim iq, nie vychcancov ako tuto ex. ) nova frajerka co sa chce vydavat v bielom nestaci.

eeffka
12. jan 2024

Tiez mam svadbu v kostole, a 2 deti. Anulovanie manzelstva povazujem pri detoch za taku hrubu urazku zo strany ziadajuceho ze by som ho rovno poslala odkial vysiel.
Som ateistka

matkahelka
12. jan 2024

@selena_luna ojojoj, kolkym sa to podarilo. aj s viacerymi detmi ako ma Majersky. aj ja takych poznam. udajne sa zenili bez lasky, z donutenia... a uz su druhykrat zenati.opat cirkevne samozrejme.

matkahelka
12. jan 2024

pre teba to autorka znamena kadejake vysluchy u cirkevnych hodnostarov. a ze tie vysluchy su vrcholne neprijemne, pretoze budes cudzim ludom okrem ineho opisovat aj vas intimny zivot.

selena_luna
12. jan 2024

@matkahelka fuj pokrytci. Stavat by sa to teda ale nemalo , z moralneho hladiska to nie je ani ohybanie prava, ale sliapanie po nom.

palculienka40
12. jan 2024

Este exiatuje cirkevny rozvod trva cca 3 roky co viem. Treba sa opytat farara.

matkahelka
12. jan 2024

@selena_luna suhlasim. ale ak sa mlada slobodna milenka chce vydavat v kostole, lebo vsak svadba v kostole je krajsia ako na urade...

lorenita
12. jan 2024

@palculienka40 cirkevny rozvod neexistuje..

matkahelka
12. jan 2024

@palculienka40 vies zle, cirkevny rozvod neexistuje. "Co Boh spojil, clovek nech nerozlucuje..."

gejb
12. jan 2024

@matkahelka autorka sa na to cele môže vykašľať keď nebude mať záujem sa na tom podielat. Na výsluch nemusí ísť. Nie je to povinné.

katuskamala1
12. jan 2024

Dovody napr zatajenie zdravotneho stavu (vratane zavislosti), alebo nenaplnene manzelstvo (bez sexu), a ano ako vyssie spomenute poslanec Majersky tak na nom sa smeju vsetci levočania (odtial pochadza a tam zil)..

namornicka
12. jan 2024

Autorka, vykasli sa na neho 😄 Keď je taký kresťan tak ta nemal podvádzať, teraz sa to jemu hodí a vymýšľa. Ak to vyslovene nechceš aj ty tak mu nemusíš vychádzať s týmto v ústrety.

palculienka40
12. jan 2024

Anulovat mozu aj z dovodu nevery bude to musiet priznat na cirkevnom sude.

mk1111111111
12. jan 2024

A, ved nech poda, bude s tym mat roboru a nakoniec zisti, ze to tak lahko nepojde.

zuzanaete
12. jan 2024

@palculienka40 Anulovat z dovodu nevery? Dovod musi byt zatajenie specifickych veci este pred manzelstvom.

kikuska624
12. jan 2024

Bola by som zvedavá či je tu niekto komu sa to podarilo a má z manželstva aj deti. Bo mne tiež povedali, že keď sú deti tak sa to žiaľ nedá.

kat_
12. jan 2024

to je sila, ten clovek nema svedomie... nevera pocas manzelstva a teraz sa chce zenit znova v kostole? by som mu povedala peknych par slov a nie natahovat sa s nim po cirkevnych sudoch

nekonecna_katastrofa
12. jan 2024

@palculienka40 Nie, neanulujú kvôli nevere v manželstve. Anulácia je uznanie sobáša, že bol neplatne uzavretý. Ako vyššie písali: napr keď partner zatajil psychickú poruchu, impotenciu, neplodnosť, zatajil závislosti či zdravotný stav, bolo dokázané, že manželia boli donútení k sobášu, nepriznanie homosexuality...manželstvo neanulujú ak začne muž piť, biť ženu, podvádzať, gemblovať, ani ak to robil predtým a žena o tom vedela a slobodne do toho šla.

muchotrafka298
12. jan 2024

Ja by som si teda stresy z neho nerobila. Lebo jemu ani tu ziadost nevezmu….on si to predstavuje asi tak, ze niekam pride a tam mu daju stempel za 2 minutky a ide prec s Panom Bohom. Ze asi si tam povedia ti sudcovia “Hen tu Fero pise, odklepnemu mu to chlapci?!?”. Lebo frajerka sa chce v kostole vydavat, to je trendy. Ich nezaujima to, ze si nerozumiete, mate odlisne povahy ako normalny sud. Oni skumaju to, co bolo pred manzelstvom a ci bola jeho podstata naplnena. A moze sa stat, ze kym by aj anulaciu dosiahol, moze byt aktualna frajerka uz davno prec.

nekonecna_katastrofa
12. jan 2024

@autorka S týmto neuspeje, ak ste mali normálny bežný vzťah, žiadne zatajenia atď tak bolo riadne uzavreté a platné. Navyše ty nemusíš absolútne nič, nikto ťa nedonúti vypovedať, nech si on dokázuje, že tam niečo nebolo kóšer. Inak ty si pokrstená tiež?

alenka7777
12. jan 2024

@kikuska624 blbosť. Jasné, že sa to dá, aj keď sú tam deti. Poznám viacero takych manželstiev.

alenka7777
12. jan 2024

V mojom okolí je veľa takých párov, ktorým sa podarilo cirkevné anulovať manželstvo. Dôvod sa vždy nejaký našiel. Vôbec by som si nebola taká istá, že sa mu to nepodarí.