ahojte viete niekto ako je to s vyplácaním alimentov v Rakúsku? Podľa čoho sa vypočítava ich výška apod. Otec dieťaťa je zamestnaný v Rakúsku, na výplatnej páske vykazuje cca 1000 e mesačne čo je nezmysel, nežijeme spolu, máme 8 ročnú dcéru, ja nepracujem nakoľko mám ešte dva roky VŠ (denné št.). A ešte ako je to s familienbeihilfe či nám on tie peniaze musí dávať alebo si s nimi môže nakladať ako sám uzná za vhodné? Ďakujem
@kiarkak Pokial ma na vyplatnej listine tolko, tak to bude sud posudzovat, nic nenarobis. A kde budes podavat navrh na vyzivne? A preco nepracujes? Denne studium si zamen a dialkove, ved mas 8rocne dieta preboha, to nevies zvladat? Inak rodicia su povinni sa postarat spolocne, na to nezabudaj a denne studium ta neopravnuje k tomu, aby si nepracovala. Pracuju zeny, co aj studuju a maju babatka. Inak je naozaj dolezite, kde budes podavat navrh. Doteraz ti nic neplatil, ci chces zvysenie?
@kiarkak zial moze vymyslat kolko chce, kazdy jeden sudca posle aj teba do prace. VS nie je povinna a je rovnako tvojou ako aj otcovov povinnostou zabezpecovat dieta. Kde ma dieta trvaly pobyt? Moze zarabat kde chce, sud sa bude konat tam kde je TP dietata a on iba dolozi potvrdenia o prijme od zamestnavatela.
@maciatkolulu
@snowmiss
@sissy27 ahojte prosim vas niektora z vas skusenosti zo sudmi na vyzivne? co by vedela poradit? dakujem
@kiarkak a on alebo dieťa sú rakúskymi občanmi?