Alimenty a zákaz stretávania s dieťaťom

7. jan 2024

Prosím vás dá sa poberať alimenty a zároveň zakázať stretávanie? Ďakujem

pribinak
7. jan 2024

Áno.

dadka1997
7. jan 2024

Áno, ale musíš to niečim podložiť, aj druhá strana sa má právo brániť

alickapusinka
7. jan 2024

Tak ak peniaze chceš jasné je to pre deti ale rodičia po rozvode majú rovnaké práva a povinnosti. Musíš aj doložiť papier že prečo sa nemôže stretávať. A nie že TY si vymyslíš ONI si to overujú. Divné ak dieťa je rukojemníkov rodičov. Dieťa ma mať aj mužský aj ženský vzor. A nie matka bráni dieťaťu aby sa stretával s otcom. Pokiaľ nie je kriminálnik, nebol v base a riadne platí výživné podľa mňa súd nezakáže mu nedá zákaz stretávania. Len preto že TY chceš. Ak nechce dieťa tak asi ak je maloleté tak sa to rieši u sociálnej kurátorky že zastupuje maloleté dieťa. Aspoň predtým to tak bolo tak asi aj teraz. Na to aby sa dieťa nestretávalo s otcom musí byť dôvod a papier .Moja sestra sa rozvádzala a musela to dokladovať papierom prečo nechce aby sa dieťa stretávalo s otcom jej to neprešlo.

autor
7. jan 2024

Viedol dvojitý život, nebude to stačiť? 😄

stannkas
12. jan 2024

To čo bude súd skúmať pri návrhu na zákaz styku otca s maloletým, je to, či aktuálna nevyhnutnosť takéhoto opatrenia a záujem dieťaťa, z ktorého táto nevyhnutnosť vyplýva. To, že má rodič inde priateľku a dieťa, určite nebude dôvodom pre zákaz styku s dieťaťom, nakoľko ide o veľmi závažný zásah do práv rodiča. Ak rodič nie je pre maloletého nebezpečný, neohrozuje jeho život, zdravie, jeho vývoj, nevidím dôvod, pre ktorý by súd zakázal styk.