Dobrý deň ženy chcela som sa len informovať ak mi súd určil nejakú čiastku alimentov a otec je proti tomu pritom príjem má dosť vysoký na Slovensko a odvolal sa môžem padnúť ešte nižšie?
Alebo mám spraviť prvý krok a odvolať sa ja že chcem ešte vyššie A tým pádom by som nemusela klesnúť? Dakujem Plus ešte jedna pod otázka ak sa jedna alebo druhá strana odvoláva automaticky to znamená že sa stopnú peniaze zase na nejaký určitý čas kým sa neStanovi nová suma? Dakujem
s tou čiastkou čo by mal otec platiť po novom je veľmi otázne...
môže KS - predpokladám že sa jedna strana odvolala, zmeniť rozsudok OS.
Takže ak OS navrhol platiť otcovi 100e a otec je nespokojný, KS môže zmeniť sumu. Zvýšiť, alebo aj znížiť.
Ak si ty so sumou spokojná, odvolávať sa nemusíš.
mne sa stalo 2 krát že otcovi dieťaťa ešte zvýšili čiastku platiť po jeho odvolaní... A pritom odvolanie podal len otec dieťaťa.... neoplatilo sa mu to.
@deti95060810 toto nie je pravda. Ak súd už rozhodol, musí platiť novú výšku výživného aj keď sa odvolal. Rozsudok o výživnom je vykonateľný aj keď ešte nie je právoplatný.
@mirica nie u nás to tak nebolo...potom spätne doplatil na základe nového rozsudku. KS aj určil dokedy musí byť dlh vyplatený....
@deti95060810 teraz to tak ale určite je. Ak neplatí bežné výživné podľa nového rozsudku je to možné riešiť exekúciou. Dlžné výživné je možné doplatiť až keď je rozsudok právoplatný .
nie, peniaze sa nestopnú, normálne sa platí tá výška alimentov. Dovtedy, kým nebude platný rozsudok z nového určenie výživného...Takže ak ti napr. platil doteraz 150 e - tak aj naďalej ti bude platiť 150 e kým súd neurčí znovu výšku výživného...