Ahojte žienky, chcem sa poradit. Bývalý manžel mi minulý mesiac nezaplatil výživné, návrhla som mu ze mi to bude splácať 4 mesiace teda do septembra spolu s príslušnym výživným(250eur). Ale zajtra má termín na zaplatenie, dnes som mu napísala sms, aj volala aby nezabudol na povinnosti, a bohužial ma telefon vypnutý, myslim ze sa zatajuje. Neviem kde býva, pretoze naposledy sa mi ozval z čísla ktoré patrí pánovi co prevádzkuje ubytovni. Mám silno pocit ze mi to výživné nezaplatí ani teraz. Mám sa obrátiť na sociálku alebo exekútora?poraďte mi prosím. Ďakujem.
Musia to byť 3 mesiace, nie dva?
@jankastraskova na trestne oznamenie treba tri mesiace - ale exekutora si mozes riesit aj pred tym ...
@jankastraskova
Musíš byť 3
Exekutorovi staci, aby meškal aj 2 mes. Trestne potrebujes, aby nezaplatil 3 mes.
@jankastraskova musia byť 3mesiace aj ja som na tom rovnako stále len sľubuje a peniaze nikde no musím počkať 3mesiace od právoplatnosti rozsudku až potom môžem ísť na políciu a exekutorovi a s papiermi potom na socilsku aby požiadali aby mi to vyplacal štat
Daj mu zadrzat vodicsky preukaz cez exekutora ak nebude platit vyzivne 🙂 niekedy to na neplaticov zaberie vraj 🙂
Čo s tým urobí sociálka? Buď počkáš na to aby nemal zaplatené 3 mesiace v priebehu 2 rokov, alebo exekútor.