Otec môjho dieťaťa je podnikateľ. Koľko zarobí mesačne, netuším. Netuším koľko ma na účte ani koľko ma kreditných kart, ale s istotou viem, že nepriznava štátu skutočný príjem (nerozumiem sa do toho). Živí jeho prvé dieťa aj s exmanzelkou. Na základe toho Môžem žiadať 1200eur? (Ex a prvému dieťaťu to je možno 2x viac)
Na základe čoho mu budú posudzovať výšku výživného? Pomôžu mi na súde screenshoty kde si jeho ex pravidelne pýta mimo mesačného paušálu 300eur na toto, 500eur na hento? Ako mam dokázať ze na to má?
Nemáte niekto vzor toho návrhu ako ste to písali?
Ja sa absolutne neviem odraziť, neviem kde začať. Celá táto situácia je pre mňa ťažká.
Vypytaj si aspon 2000 eur a 3 roky dozadu. Preco by si mala triet biedu a chodit do prace, ak sa ex ma tak dobre.😂
Bolo treba lepšie vybrať otca dieťaťu.
Žiadať môže koľko len chcete, ale podstatné sú okrem životnej úrovne rodičov potreby dieťaťa. Ak je životná úroveň rodičov vysoká, časť výživného pôjde na sporenie. Spätne žiadať možno výživné len vtedy, ak sú vážne dôvody, pre ktoré ste Tak nemohli urobiť skôr.
A koľko navrhuje on?
@liljana ja nemám problém ísť do práce, praca slachti
@abbey1 súhlasím, neskoro
@draik no presne na to som myslela
Keďže dieta je uz zvyknuté zit v nejakých podmienkach, tak mi príde ľúto ju zavrieť niekde do 1i bytu
Je mi ľúto, že nemá charakter a nie je to on, ktorý sa zdvihne a odíde.
Jeho životná úroveň je vysoko nad priemerom.
žeby nová aféra Borisa Dollára?🙊
Súd bude žiadať jeho daňové priznanie za posledné roky a podľa toho vymeria výživné.
@lienka.7
@cinda555
pokiaľ má s.r.o. tak na danovom priznaní je vidieť obrat firmy za fiškálny rok, odpočítateľné náklady a vyčíslená daňová povinnosť firmy.
Z toho akurát súd vidí, či tam nejaký obrat je alebo nieje.
Je dôležité aj to, či tam dotyčný figuruje iba sám ako konateľ, alebo má aj spoločníkov a za ďalšie, či je sám u seba zamestnaný, prípadne koľko si necháva vyplácať podiel na zisku ... takže to daňové je len taká barlička, záleží od súdu, advokátov ...
Na súde treba doložiť výpisy z katastra, ako dôkaz o tom, aký nehnuteľný majetok vlastní, prípadne aké auto, atď...
Výživné sa určuje podľa príjmu v závislosti na tom, aké sú príjmy a výdaje povinného.
Je jasné, že ak niekto má výdaje 1800 mesačne, tak ich musí aj niekde zarobiť. je pritom irelevantné, že na súde vydokladuje príjem 680 eur v čistom.
@cinda555 ja som si tým prešiel 2x, takže viem, o čom hovorím - každý prípad je individuálny a pri každom prípade sú postupy tým pádom trochu odlišné.
Súd v prvom rade a zo zákona prihliada na potreby vyživovaného dieťaťa a nie "vačšinou" ako píšeš. Rovnako prihliada na majetkové pomery a finančné možnosti oboch rodičov.
A pokiaľ bude chcieť byť jedna strana "vychcanejšia" než druhá, tak bude a treba sa na to pripraviť, lebo sa nehrá v takom prípade o "fazuľky".
pre súd sú dôležiité a podstatné predložené fakty a argumenty a nie ničím nepodložené tvrdenia.
Takže každý schopnejší advokát si určite nachystá aj poistky pre "prípadné alternatívy" a každá info, ktorá môže pomôcť jeho klientovi, je dôležitá, hoci tebe sa môže zdať, že už tých "keby a keď" je veľa 🙂
Preco ste sa vlastne rozisli, ako dlho ste boli spolu, boli ste zobrati a kolko rokov ma dieta?
Neurazis sa? Kedze dieta je zvyknute zit v nejakych podmienkach... Nechcela si napisat, ze ty s dietatom si zvyknuta???
Iba si zapamataj, to ze vybojujes o 100E viac na vyzivnom ti nepomoze. Ak otec si dieta prestane bravat, davat mu veci dennej spotreby, dovolenky...tak si vlastne prehrala.
Neviem, kolko rokov ma dieta, ale ak je ta moznost, zarabaj peniaze a vyzivne povazuj iba za mesacny bonus, ktory nemusi vobec byt.
A ako dlho trvá kým súd rozhodne a od kedy mi začne platiť? Môžem žiadať aj za spätné mesiace?