Ja a manželka sa rozvádzame. Máme 3 ročného syna. Ako to zvládnuť aby malý čo najmenej, alebo vôbec netrpel ............
nie to niesme, neni tu nenavist k nam obom. Len nieje laska. Moja tvrdi ze sa da dohodnut ze nebude robit problemy a ja ich nechcem robit koli malemu. Malemu sme nikdy neublkizili ani jeden, ja ho chcem vidat co najviac. Len sa bojim ako to zvladne
@marvar ja som sa rozvadzala, ked mal syn 2 roky. takze mam nejaku skusenost.
v takomto malom veku to deti zvladaju lahsie ako neskor. nie je to nic vesele a samozrejme, ze najlepsie je, ked k rozvodu nepride, ale niekedy sa tomu neda vyhnut....
moj syn si ani velmi zmenu nevsimol. je pravda, ze jeho otec byval velmi malo s nim a nevenoval sa mu.
neviem, ako je to u vas. ci je tvoj syncek na teba nejako zvlast fixovany, napriklad ci s tebou zaspava a pod....
pozitivne je, ze sa viete dohodnut. snaz sa travit so synom co najviac casu, venuj sa mu. mozes ho vodil na plavaren, v lete do prirody a pod, aby s tebou prezival prijemne chvile.
veľmi,veľmi,veľmi zvážiť,či už nie je iná možnosť ako rozvod 😒
pre man je akakolvek moznost pripustna, pre moju nie
ja sa mu venujem, vodievam ho do skolky, poobede sa snim hravam s malym mame uzasny vztah
naopak
@marvar vieš ked rozvod chce žena, tak je to zlé. Niečo vo vzťahu k nej si musel zanedbať, lebo z vlastnej skusenosti ti môžem povedat, keby môj ex spravil aspon polovičku z toho čo som potrebovala, tak sa nerozvediem.
V každom prípade za pokus urovnať to stojí , skus jej navrhnut manželsku poradnu .
@marvar Nesúhlasím, že by sa vina mala dávať iba jednému z manželov!NIKDY to nieje vina iba jedného.Každý na tom má svoj podiel viny-jeden vačší, jeden menší.Ak si jeden z páru myslí, že vina je na tom druhom a iba na ňom, tak ťažko bude pristupovať na akýkoľvek kompromis...Ale k veci.Nechcem Ťa utešovať, že malý to zvládne, ale je to veľmi pravdepodobné, nakoľko má iba 3 rôčky a aký model rodiny mu nastavíte, taký bude rešpektovať a príjme ho za svoj.Horšie to môže byť iba vtedy, ak bude postupne starší a bude mať viac rozumu a bude porovnávať Vašu rodinu s inou, to je jasné.Môj syn zažil rozvod ako 14 ročný a veľmi tým trpel.A dodnes sa s tým nevyrovnal úplne.To sa asi nedá.A to pritom náš rozvod a predtým odlúčenie prebehlo relatívne v kľude.Keď opadli emócie, tak sa vzťah medzi mnou a býv. manželom dostal na veľmi dobrú úroveň.Máme medzi sebou pekné priateľstvo a úctu , veď napokon kôli synovi to ani ináč nešlo.Pokiaľ si toto obaja uvedomíte, malý nemusí trpieť viac, akoby musel.Je pravda, že rozvod je to posledné, k čomu by malo dôjsť, preto si treba všetko dobre zvážiť a možno naozaj dať posúdiť 3. nezávislej osobe-napr. kaučovi na vzťahy, psychológovi, poradcovi v manž. poradni.No, držím Vám obom palce, aby Vaše riešenia boli čo najmenej negatívne pre Vášho synčeka.
manzelka to zasadne odmieta poradnu, vraj som mal s tym prist davno a nie az ked neni cesty spet. odmieta akukolvek komunikaciu na taketo riesenie je rozhodnuta a nepomaha nic ani mamy nikto a ja malemu nechcem robit, zle, budem musiet suhlasit.
viem ze som nebol idealny, ale nikdy som neudrel a staral som sa o nich. V podstate mi je aj jedno, nech si necha aj toho noveho co si vraj nasla, ale koli malemu by som bol najradsej kedy sme sa nedelili a mal oboch rodicov. Ale to vraj uz nejde
@marvar udržiavat vzah kvôli malému je cesta do pekiel.
Máš manželku ešte vôbec rád ? Ľubiš ju ?
Niekedy sa muži spamätajú až ked je neskoro , až ked žena sa chce rozviest , u mňa to bolo rovnaké len mne to trvalo 13 rokov trpezlivého čakania.
Niekedy skutočne nie je už cesty spät a vtedy už záleží len a len na inteligencii oboch rodičov ako to spolu celé zvládnu-
@marvar ona si nasla ineho a preto sa chce rozviest?
kolko ste spolu?
a ty si chces nehat ,maleho?
nemam ☹ , ale respektujem ju ako matku nasho dietata, to je asi malo na spolocnu vychovu uzasneho dietata
ano nasla a aj preto sa chce rozviest, vraj ma niekoho kto jej rozumie a podpori ju. sme spolu 5 rokov, a ak by som si chcel nechat maleho budeme sa sudit a to nechcem koli malemu
@marvar tak čo riešiš či sa rozviest alebo nie, manželku rád nemáš , nelubiš ju.
Je pochopitelné potom že to čo si jej nedal hladala niekde inde a to je to pochopenie, porozumenie čo my ženy fakt veľmi potrebujeme.
Žena ktorá to najde niekde inde a je to pre nu perspektívne, odchádza a to nekompromisne.
Možno by bolo na mieste situáciu prijat ako fakt, neriešit už že by ste mali byt spolu kvôli malému . Byť spolu by ste mali byt hlavne kvôli sebe, že sa ešte aspon máte radi , že ste ochotní robit kompromisy a napravit chyby čo ste robili alebo ich aspoň korigovat.
Syn má tri ročky, takto malé deti to prijmu ešte dobre, môj syn mal 8 rokov ked som sa rozvádzala a prijal to viac menej dobre , dcéra 12 ročná už horšie, ale nebolo to také zlé.
Len sa treba správat inteligentne, nevyčítat si čo bolo ( je to kurevsky ťažké ja viem ), správaj sa k manželke ako doteraz , nič jej nevrav ...... .Ono napodiv tento postup niekedy zaberie.
@eaka viem , ved som koniec svojho príspevku aj tak už napísala v tomto duchu 🙂.
A ku kludnej atmosére patrí aj to ak sa niektoré nemenné veci prijmu ako fakt.
Ono napodiv tento postup niekedy zaberie. tak to som myslela že ku kludnejšiemu rozvodu , nie k tomu ako sa k sebe vrátit.
to ze mam zena ineho nevratim a ani rozvod, ale co a ako spravit aby tym maly najmenej trpel. nezalezi mi na nej nech ho ma. ako bude maly brat ak pojde s nim byvat povedzme po miesaci. kolko bude potreboivat maly na to aby si zvykol na to ze nebudem pri nom ked sa rano zobudi...............
rozvod bude kludny, milujem maleho a nebudem ho nikde tahat ani nikoho ohovarat. mozem si za to aj sam viem ale vzdy na to treba dvoch.
striedava vychova podla mna nieje pre dieta dobra pre takto male. vraj ho budem moct vydat kedy chcem, rozvadzame sa ale zatial byvame spolu aj s maly, az sa vyriesia veci a vyrovnanie budem musiet odist.
ja si zase nemyslim, ze za rozvod vzdy mozu dvaja. je to oblubena fraza, ktora nie je pravdiva a vydiera toho slabsieho, zavislejsieho, toho, co sa v manzelstve viac snazi.
niekedy sa moze jeden aj roztrhat, ked druhy nechce.
napr: chlap si najde milenku. a uz sa ozyvaju hlasy: to preto, ze sa mu dost nevenovala, nebola pre neho dost atraktivna, nebola taka - inaka! pekne zvalovanie viny na nevinneho, ze?
ja to skor vidim tak, ze vztah moze dobre fungovat len vtedy, ked sa snazia OBAJA, nikdy nestaci jeden.
snazte sa obaja dohodnut...dieta je velmi inteligentne stvorenie a urcite bude stastnejsie ak bude travit krasny cas s ocinom a potom s maminkou ...nemusia byt spolu ako keby ste mali byt spolu a dieta tak trapit hadkami a inymi vecami....dieta to pociti ..a ak vidi ze su rodicia takto ok aj ono je ok.... u nas to bolo to iste....s rozvodom som nadarmo otalala v myslienke ze to robim preto aby mala otca,,,, a nadarmo...prosto nebolo cesty spat ..ked sme sa rozviedli mala mi povedala ze je rada ze mame aspon klud.... vtedy som pochopila ze som to mala urobit uz davno,,,, teraz sa vieme dohodnut....ak otec ma zaujem a aj mala chce pride aj ked nieje stanoveny den....snaziem sa vyst si v usterti a myslim ze mala je s tym vyrovnana a spokojna.....lebo sme aj my
Ja si myslím, že najlepšie je sa nerozviesť. No je taká čudná doba kde sa to za každú maličkosť rozvádza a nerieši sa problém - trebárs v tej manželskej poradni. No niekedy je rozvod ozaj nevyhnutný. Aj ja som raz rozvedená , aj manžel je raz rozvedený. Moja dcéra v čase rozvodu mala 4 mesiace a netrpela vôbec. Manželov syn mal 8 a trpel neskutočne. Už je tomu 5 rokov, ale stále trpí. A najhoršie na tom je, že jeho ex nepustí otca ku synovi 5 rokov a kydá na neho všade a najhoršie je, že aj pred malým. Ten chlapec sa zmenil, je agresívny, nemá priateľov, s každým sa len a len neznáša, neučí sa. Hovorí sa, že vina je vždy na oboch. Áno, tá žena je vinná preto, lebo ohovára druhého rodiča pred malým a zapiera mu právo s otcom byť. A môj muž má tiež vinu, že po 4. rokoch bojovania o to, aby videl syna, tak sa zbabelo vzdal. Váš chlapec má 3 roky, je to už rozumná bytosť. A pokiaľ mu nebudete vravieť navzájom, aký bol ten druhý zlý, ako si mamička našla druhého, lebo neľúbi ocka atď. bude najlepšie. Nech si dieťa urobí svoj úsudok. Podľa mňa by mal byť v kontakte s oboma rodičmi, prípadne by boli dobré spoločné dovolenky /otec+mama+dieťa/, trebárs aj spoločné Vianoce. Hlavne sa nehádať. Dnes rozvod nie je rarita. Hlavu hore, snahu máš, dobre to dopadne. Uvidíš.
včera šiel film,kde sa dve deti vybrali za ockom,došli k domu a šokovane pozerali -cez okno bolo vidieť ako sa ich ocko hrá s babetkom a jeho nová žena pri nich...poptom prestrih na smutné veľké černošské očičká 😒 syn pozeral tiež,tak som mu vysvetlila,že ich oko si našiel inú mamku.... môj manžel vzápetí na to došiel domov a môj 6r. syn letel k dverám a kričal-ocko,aj ty si nájdeš druhú mamku a druhého synčeka? tak som mu /manželovi povedala o čo ide/ a malému sme obaja hovorili ešte pol hodiny,že náš ocko od neho neodíde 😒 ja osobne by som urobila aj neviem čo,aby sme k rozvodu nedospeli 😒
niekedy mozes robit aj neviem co ,,,a aj tak to nezachranis....ak ten druhy nema zaujem...:(
janinah myslim si ze patris k tym ktore maju stastnu rodinu a nevies si ani predstavit byt bez nich...bohuzial vela inych rodin takto nezije...ak by si mala manzela ktory sa nezaujima o dieta, ktory ta ma za nulu a hlada si milenky, ktory je agresivny a baviho bavit sa kazdodenne na tebe....alebo naopak....ak to robi zena muzovi...myslim ze sa trapis a premyslas nad tym ako to napravit...a aj ked po stych snahach si na tom istom....raz pride ten cas ked si povies dost....zariadim si zivot inac krajsie a lepsie....a vtedy sa dvaja rozvadzaju.... myslim ze kazdy jeden si zrata do predu pre a proti pri takom vaznom rozhodnuti....
je mi luto. ☹
@marvar
co ti mozem poradit je to, aby ste sa snazili pred syncekom vystupovat priatelsky. viem, ze je to tazke, ale skuste sa pred nim nehadat a nebyt k sebe zli.
porozpravajte sa s nim, ze ho mate jeden aj druhy velmi radi, ale ze nebudete moct spolu byvat. budete ale spolu travit co najviac casu.
da sa s manzelkou dohodnut?