Ako zistím, kde žije moja dcéra?

tarada
3. dec 2015

Mohol by mi niekto poradit, ze ako to je ked nezijem s mojou dcerou, ta zije s mojou ex priatelkou, cize jej mamou a novym otcom, ja zijem v zahranici, platim na svoju dceru riadne vyzivne, snazim sa znova obnovit vztah s mojou dcerou... moja ex priatelka mi taji, ze kde dcera byva/zije. Oddovvodnila to tym, ze to nemusim vediet a podobne. Ked sa jedna o peniaze, dokaze so mnou komunikovat nornalne, ale akonahle chcem vediet nieco ja ohladom mojej dcery ako napr. uz spominane kde zije, tak komunikacia mrzne, neodpoveda, vyhovara sa atd. Vie mi niekto napisat, ze ci mam ako otec dietata narok vediet, ze kde moje dieta zije? Dakujem vopred za odpovede.

sisaha
3. dec 2015

@tarada dat na sud urcit styk. otazka je ako dlho ta dcera nevidela, ci vobec o tebe vie, ci nepovazuje noveho partnera za svojho otca a nespôsobilo jej to skôr traumu.. To je uz na zvážení. V kazdom prípade máš nárok na informácie týkajúce sa tvojej dcéry.

nikolet_89
3. dec 2015

@tarada presne ist cez sud je najrozumnejsie a myslim si, ze mas narok vediet, kde je tvoje dieta

vika35
3. dec 2015

ak si ako otec uvedeny v RL tak samozrejme mas okrem povinnosti aj prava. Cize mas pravo vediet kde zije a aj ako zije a ci to vyzivne ide na nu. mas pravo sa s nou aj stretavat. neviem ako dlho si ju nevidel a preco, ci si ju vobec videl. ale urcite by som o nejaky kontakt na tvojom mieste stala. ono mala sa raz dozvie ak to nevie kto je jej bio otec aby potom nemala pocit, ze si na nu kaslal.

tarada
autor
3. dec 2015

@sisaha @nikolet_89 a vika35 dakujem vam za vase odpovede.
v prvom rade chcem doplnit, ze nechcem nejak nasilu trvat na tom aby som sa stretol s mojou dcerou, pretoze zijem v zahranici a nie je mozne sa stretavat pravidelne, ale tiez preto, ze od rozchodu s ex a poslednom videni dcery ubehlo uz viac ako 3 r. Dcera mala cca 3 r. ked som ju videl naposledy, takze mi je jasne, ze nemozem na nu tlacit atd... plnim si riadne vyzivovaciu povinnost, tiez posielam extra peniaze ked ma dcera sviatok (viem, peniaze nie su vsetko), snazim sa v pisomnej komunikacii s ex vediet co najviac o dcere. Ked ide o peniaze tak ex vie komunikovat normalne, ma cas, ale akonahle chcem nieco vediet ja ako uz spominana adresa kde dcera zije, tak sa vyhovara, zevraj nemusim vediet kde byvaju, naco mi to je a podobne. Tiez mam podozrenie, ze nie vsetky peniaze ktore su urcene dcere a posielam jej ich koncia tam, kde koncit maju. Tiez mi bolo potvrdene, ze dcera o mne vobec nevie, nevie, ze darceky kupene za peniaze ktore som ja poslal su odo mna, aj ked ex tvrdi opak...
proste ide mi hlavne o to aby som vedel kde zije dcera, lebo mam vazny zaujem o obnovenie styku aj ked mi je jasne, ze to nie je jednoduche a na dieta sa nesmie tlacit.

tarada
autor
3. dec 2015

a ano @vika35 som ako otec uvedeny v RL, dcera ma moje priezvisko... pocas 3 rokov co sme zili spolu som bol dcere tym najlepsim otcom, ale bohuzial nezhody s ex a nasledny rozchod vsetko skomplikoval.

vika35
3. dec 2015

@tarada tak to asi budes musiet poriesit sudom. aj ked ti nejde pravidelne sa stretavat som si ista, ze aspon 2x do roka by si mohol teda ak nie si na opacnom konci zemegule. a bolo by fajn keby si si s dcerkou mohol co ja viem pokecat cez skype alebo napisat par riadkov. a takto aj ked nie osobne s nou mozes ostat v kontakte. urcite nie hrrr ale postupne.

taty
12. dec 2015

@tarada ano mas na to pravo ,dokonca ak si nebol pozbaveny sudom rodicovskych prav tak mas pravo kontaktovat skolku,skolu ci lekara ktoru navstevuje tvoje dieta;Ak zijes v zahranici to nie je dovod na prerusenie styku, dokonca sud ti moze dat moznost kazdy tyzden aspon dva krat kontakt cez Skype v urcenu hodinu kedy ex bude musiet ta nechat rozpravat s dcerou; a detto dva krat rocne ju mozes mat na prazdninach u seba,ale platis jej teda cestu alebo si po nu prides osobne a osobne ju potom aj dovezies spat.

agathachristie
13. dec 2015

A za tie 3 roky si za ňou ani raz nebol? 😱

maxilienka26
6. jan 2016

Myslím si, že bývalá si už zariadila svoj život aj život tvojej dcéry po svojom a možno o tebe malá ani nevie, vychováva ju iný chlap, zrejme ho berie za otca. Preto ti ex nechce nič povedať.