Dobrý deň, neviem sa dopátrať informácie či moje dieťa ešte študuje VŠ. Keďže je plnoletý škola mi nedá informáciu. Nemáte s tým niekto prosím skúsenosť ?
@sissy27 no veď to že neni to 100% spoľahlivé. Áno ide o výživné, dieťa nekomunikuje a už mal mať druhý rok titul bc a nemá. Volala som na súd, nevedeli mi poradiť ako to zistiť. Jedine asi podať žiadosť na zrušenie výživného. Chcela som sa tomuto vyhnúť 😞
Skúsiť to z druhej strany, zisti či je zamestnaný ...napada mi zavolať na sociálnu poisťovňu a zistiť ci za neho nejaky zamestnávateľ plati odvody? Alebo pozrieť profil na LinkedIn?
Podaj ziadost na zrusenie vyzivneho s tym, ze nemas kontakt od dietata...
Neviem ako to je na SVK, ale v zahraničí keď rodič berie prídavky na dieťa a dieťa študuje, tak každý rok musí rodič podať na sociálnu poisťovňu opečiatkované potvrdenie zo školy, že je dieťa študent. Požiadajte dieťa písomne o potvrdenie že navštevuje VŠ. Ak to nesplní podajte žiadosť o zrušenie.
Podaj žiadosť na súd, on bude musieť doložiť potvrdenie o návšteve školy.
@gejb zamestnaný bol aj popri VŠ. Čo je prosím vás Linkedln?
@zuzanapjat pridavky chodili jemu a mne nechcú dať info či ich ešte poberá
tak keď to nejde po dobrom, tak podať na súd žiadosť o zrušenie výživného.
Podľa tej stránky čo som dala vyššie, je to ako? Lebo ja som mala opačný problém - dcéra bola študent sš a ukazovalo, že nie je evidovaná ako študent... teraz na vš mi to ukazuje správne.
@sissy27 podľa tej stránky je študent ku 30.4. 2024. Lenže nejde mi do hlavy prečo nemá stále žiadny titul neviem čo sa stalo. Či prerušil alebo neviem.
Možno že je v medzirocniku
@ninusa221 neviem absolútne čo sa deje ale zaujímalo by ma prečo už druhý rok nemá bc 🙈
Čo tak skusit kontaktovat kuratelu ? A kde nema uvedene bc ? Poznam ľudí čo majú titul a nedavaju si ho všade
@erikaa09 neni zverejnený ani na stránke školy medzi študentami bc
https://potvrdeniaonavsteveskoly.sk/ toto by mohlo pomôcť, ale nie je to na 100% spoľahlivé
Ak sa jedná o platenie výživného, tak kontaktovať priamo dieťa, nech ti doloží potvrdenie o návšteve školy, ak to bude ignorovať, tak sa obrátiť na súd.