ako začat ked sme mali súd o rozvod mali sme aj ohladom zverenia maleho do starostlivosti pri čo bývam pri svojich rodičoch a nemala som vhodne podmienky aby bol malý pri mne dali ho otcovi a dohodli sme že mi ho bude dávať že sa dohodneme no nechce mi ho dávať nakolko som už prestahovaná a hladám si robotu chcela by som požiadať o zverenie do mojej starostlivosti je šanca že mi ho zveria ale on stale tvrdi že to sa mi nepodari že to nedovolí vyhráža sa mi
v prvom rade by som zvazila vsetky okolnosti: ak mas splnene podmienky na starostlivost o malolete dieta: byvanie, zamestnanie, dieta ma vlastny priestor na hranie a existenciu, vies financne zabezpecit jeho potreby, tak by som kontakovala kuratelu, ze doslo ku zmenam, ktore ta opravnuju poziadat o zverenie dietata do starostlivosti, podala by som ziadost o zmenu na sud, a nasledne si dohodla s kuratelou (pracovnickou uradu prace) stretnutie - setrenie v domacnosti, z ktoreho potom bude posudok na sude,
@jajka71 ok dakujem lebo otec malého nemá až take vhodné podmienky
vsetko zavisi od toho, ako to, co chces ponuknut synovi interpretovat uradu prace, velmi zavisi na postoji sudcu a sudkyne a na tom, ako bude realita interpretovana zucastnenymi stranami - otcom, matkou, svedkami a hlavne uradom prace
@nezbedna02 poziadaj sud,ale musis mat vytvorene podmienky pre dieta,lebo pride urcite kolizna a ta dava posudok,...